查看完整版本: [-- 台北春之旅 --]

-> 旅遊看世界 -> 台北春之旅 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

兒島玲子 2007-04-09 19:53

台北春之旅

難得清明同復活節一齊放假, 簡簡單單0黎個台北自由行....

行程包括:
陽明山睇海芋 建議大家3月尾4月頭去會係一個啱ge時機, 係海芋開得最靚ge時候 (坐捷運到劍潭捷運站就有轉車帶你去陽明山,可再自行選擇去陽明山其他各景點)
去完陽明山按原頭返去劍潭站, 可以去埋士林夜市, 品嚐台灣多款小食(不過士林夜市大約6點半後先開檔,所以唔駛太早去,唔係得過白行........)

由於去台北ge幾日都係落雨,將原來ge行程打亂哂,係第二日原本去烏來玩,但係太大雨,改為係台北市入面睇下有乜好玩,結果最後去左信義區華納威秀電影院睇左出戲,台灣戲院同澳門根本冇得比,環境音響舒適度簡直無與論比......

第三日一早就坐捷運去到台北車站轉坐電車去基隆,途中不知遇到幾夕港澳人士...到左基隆就會有車專門去九份老街..........去到九份老街一路上都係小食......好多野食............

由於天氣關係令到今次行程都要臨時調動.......不過大家如果有興趣去玩ge話,記得唔好選擇港澳人都放假ge日子, 唔係你會覺得同係港澳行街冇分別......

同大家分享下d相.........

小龍 2007-04-09 20:11
自由行,真開心~~~

兒島玲子 2007-04-09 20:25
續圖

高比 2007-04-09 20:34
好靚啊

阿B 2007-04-09 20:49
返本好野..............

sang 2007-04-09 20:55
流口水

hungjay2004 2007-04-09 21:07

1魚 2007-04-09 21:57
原來杏鮑菇好好食.....下次見到又要入貨

恐龍釣魚 2007-04-09 22:25
風光很美哦!!

海狗 2007-04-09 22:47

見血方休 2007-04-09 23:01
台灣嘅飲食真係好正

achong 2007-04-10 01:09

邪海釣手 2007-04-10 03:13
自由行~~讚!

亞旦 2007-04-10 10:07

宮本兄,几時請飲!

小魔女SOS 2007-04-10 10:40

魔鬼釣手 2007-04-10 15:22

呢日我都有經過個捷運站喎~

likevin 2007-04-12 06:44
宮本兄請飲!

slim_alan 2007-04-12 16:49
看了肚好餓啊~~~~~~
臺灣的小食的確很吸引ㄚ~~~~

哈哈兒 2007-04-12 19:57
你好似係識飲識食ga人呢喎~~~~~

宮本 2007-04-12 21:02
請飲一定預埋你地啦~!

到時記得留返時間比我, 唔好話唔得閒

人唔到禮都要到呀~!

小小強 2007-04-12 22:11
原來兒島鈴子係...佢

我而家先知咋宮本兄

宮本 2007-04-12 22:23

兒島玲子 2007-04-13 08:58
身份已經敗露~~~~~~~~

小小強 2007-04-13 09:01

恭喜 恭喜

小鱼GT 2007-04-18 22:42

华侨阿宝 2007-05-12 15:39

sang 2007-05-29 17:20
我都想7月份去自由行

paulo 2007-08-24 06:20
去過兩次覺得麻麻!第一次自由行入住猛鬼酒店(台灣的同學仔話),又貴又唔適服,第二次去做野,食方面有人招呼,食埋晒d貴野但不好食,唯一好過澳門香港的就是日本野,d野真係好新鮮同埋好多野港澳都食唔到,但價錢就...............

查看完整版本: [-- 台北春之旅 --] [-- top --]