查看完整版本: [-- 高欄南庫矶止癢行 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 高欄南庫矶止癢行 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

joaoao 2007-01-28 22:37

高欄南庫矶止癢行

[attachment=144251] 序號   船主         船牌號           船主電話

01        廖田志        73193                      13928004755

02        陳建偉        73051                      13727069702

03        楊榮光        73020                      13697745891

04        冼林添        73133                      13543893918

05        杜潤強        73063                      13824158933

06        熊萬榮        7316                        13544912999

07        蔡桂盛        7313                        13680379603

08        張義和        73022                      13727879606

09        郭華添        73174                      13318971638

10        楊潤明        73170                      13702312260

11        郭長榮        73286                      13802677027

Honfer 2007-01-28 22:39

利害..我朋友今日先釣得一條...你就釣咁多....

小龍 2007-01-28 22:40
個場好正~~

黑鯛之天敵 2007-01-28 22:42
這里好像有點印像~~~條磯最出面是有個燈塔的嗎?

joaoao 2007-01-28 22:48
引用第3樓黑鯛之天敵2007-01-28 22:42發表的“”
這里好像有點印像~~~條磯最出面是有個燈塔的嗎?

yes!

whero 2007-01-28 22:51
電場堤.....

不是日本人 2007-01-28 22:51
今日西区水色不錯、没有奶茶水、我門早上食蕉3点才中魚

小魔女SOS 2007-01-28 22:54

黑鯛之天敵 2007-01-28 22:54
引用第4樓joaoao2007-01-28 22:48發表的“”

yes!

沒有去這里釣過~~~有機會去試試~~~

小魚魚 2007-01-28 22:58

旅日釣者 2007-01-28 23:12
好羨慕喔!!

蛇屍鰻 2007-01-28 23:14

光頭死神 2007-01-28 23:32
woo ~~ 好靚既新水黑沙呀 ~~~

尾長 2007-01-28 23:32

1魚 2007-01-28 23:35
靚位~未去過....多謝!!

fatboy_531 2007-01-29 01:47
冇禮貌先生你成日去釣魚都唔揾下啲朋友一齊去

海狗 2007-01-29 04:49

sang 2007-01-29 08:09

bbbbbbbb 2007-01-29 09:06
海狗你幾時戈到ar.......

yellowfish 2007-01-29 09:56
精彩!喝彩!!

LK 2007-01-29 10:10
又一高手

靜浪號 2007-01-29 13:35
上星期三去過,早上上左去一篤屎釣,同行的釣友走左兩口大的,之後都是立毛仔,,再之後先癹覺個海完全冇生命跡象,最後又上左南富磯,到左磯咀先知俾人用大繩圍左,釣位好都好難釣

最後大蕉收場!

我覺得現在的高蘭同十年八年前相比,實在相差太遠了,可能是太多人去的關係,d礁上面好多時好多垃圾,請好好保護我地的釣場....如果唔係,我地以後可能要越去越遠的地方上外礁了...

小魚兒 2007-01-29 17:16
引用第0樓joaoao2007-01-28 22:37發表的“高欄南庫矶止癢行”
本來今天要去参加鴻祥标的,可惜风大取消,但手又癢了,就約了兩位朋友到西区的南庫矶止癢 因為今天风大,所以挑這地方來釣.
共釣了七條黑沙一條牛屎,有两條两三斤,一直到下午水流漲定就不再咬鉤了
有一年沒來這了,船程短,七八級风時這兒是很好的選擇,向鋼廠內釣三竿外有4-5m深,要小心別急着拿魚,因為有跌級位在腳下3m外

.......

achong 2007-01-29 18:05

joaoao 2007-01-29 22:30
引用第15樓fatboy_5312007-01-29 01:47發表的“”
冇禮貌先生你成日去釣魚都唔揾下啲朋友一齊去

朋友多有時都幾坎坷 有團打俾我囉 OK

奇一 2007-01-29 22:36
请问点解叫南庫矶..................因为我只知那條叫電厂堤.........

宮本 2007-01-29 22:40

此圖的右手方系咪荷包

上次去到燈塔上蕉..... >"<

得幾條好靚的锈牙妹陪我 ~唉~!

joaoao 2007-01-29 22:47
引用第25樓奇一2007-01-29 22:36發表的“”
请问点解叫南庫矶..................因为我只知那條叫電厂堤.........

我都係聽朋友同船佬講咋,可能係南水果边有個大倉庫出面條矶掛

奇一 2007-01-29 22:55
南水個邊步兵出的話.除非識電厂的保安,.否則就要座艇.....

哥道好似好淺水,而且d 水並不是很多時候都像相片上的綠.

钓鱼必中 2007-01-30 01:00

joaoao 2007-01-30 09:05
引用第29樓迷?2007-01-30 00:55發表的“”
哥道好似好淺水,而且d 水並不是很多時候都像相片上的綠.

向裹面釣的話由一竿開始去到十幾米深架,团因為係航道嘛

tif 2007-01-30 14:38

邪海釣手 2007-02-03 08:32
好美的體型~讚

LK 2007-02-03 08:40

tonny 2007-02-03 16:52
止曬啦癢。

tonny 2007-02-03 16:55
修改,   止曬癢啦。

@業仔@ 2007-02-03 17:15
一個字(勁呀)

yaoming2世 2007-02-04 00:56
請問點去,請指教

joaoao 2007-02-04 01:17
引用第38樓yaoming2世2007-02-04 00:56發表的“”
請問點去,請指教

坐車去到珠海高欄荷包碼頭再坐船出去

西水高欄 大襟,大芒,荷包,電廠
阿友 13702777980
高佬 13500245814
阿旺 13672684840
陳仔 13106837713
阿蛇 13924718320
阿权 13500244922
阿荣 13702949682
阿忠 13672742138
140匹快艇 13809239723

驚都未過 2007-02-05 18:44
無禮貌,原來你識我

achong 2007-02-08 11:42

华侨阿宝 2007-02-12 23:43

查看完整版本: [-- 高欄南庫矶止癢行 --] [-- top --]