查看完整版本: [-- 史上最強運輸車 --]

-> 車 天 車 地 -> 史上最強運輸車 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

玄武 2007-01-12 20:19

史上最強運輸車

物 流 業 競 爭 劇 烈 , 從 業 員 為 口 奔 馳 都 希 望 「 走 多 幾 轉 」 賺 錢 。
內 地 一 個 運 送 小 型 貨 車 的 司 機 , 藝 高 人 膽 大 ,
一 次 過 把 10 輛 小 型 貨 車 放 在 大 貨 車 上 運 行 , 行 駛 時 險 象 環 生 , 隨 時 危 及 其 他 車 輛 。
這 張 應 是 在 國 內 拍 得 的 照 片 , 近 日 在 網 上 引 起 不 少 議 論 。
有 網 民 指 國 內 法 規 相 對 寬 鬆 , 這 種 嚴 重 超 載 景 象 ,
相 信 只 能 在 中 國 大 陸 出 現 , 其 他 地 方 司 機 難 以 效 法 。

網 友 認 為 , 且 不 理 超 載 是 否 違 法 及 危 險 ,
能 一 次 過 把 10 輛 小 型 貨 車 綁 在 大 貨 車 上 堪 稱 絕 技 , 令 人 歎 為 觀 止 。
內 地 交 通 部 門 統 計 , 超 載 導 致 意 外 及 損 耗 道 路 的 經 濟 損 失 ,
每 年 高 達 50 億 元 人 民 幣 , 各 地 交 通 部 門 不 時 嚴 打 超 載 貨 車 , 然 而 問 題 始 終 未 能 解 決 。

青頭 2007-01-12 20:24
真係唔知講咩好~~唉

壞人 2007-01-12 20:25
假的图吧。

阿B 2007-01-12 20:30
@,@咁都得.........唔係ar..嗎.........

青頭 2007-01-12 20:33
我覺得好似係真架喎~~
唔知係唔係呢

sang 2007-01-12 20:44

kin 2007-01-12 21:38
你少見多怪

黑鯛之天敵 2007-01-12 21:41

Danny 2007-01-12 22:19
d貨車運完唔變型才怪,最小都有噸幾兩噸!

蛇屍鰻 2007-01-12 23:14

LK 2007-01-12 23:18
唔怕反車咩??

tony 2007-01-12 23:31
下,點放上部車到呀,講笑咩~

邪海釣手 2007-01-13 08:53

架勢堂 2007-04-24 10:05
系真架,我見過好多次

kk 2007-04-24 10:28
唔好跟咁帖~分分鐘奶野

查看完整版本: [-- 史上最強運輸車 --] [-- top --]