查看完整版本: [-- 眾好友出動搜捕野場鱸魚 (不斷更新) --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 眾好友出動搜捕野場鱸魚 (不斷更新) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 9 total )

dacky 2006-12-18 05:33

眾好友出動搜捕野場鱸魚 (不斷更新)

今日約好哂腳,好友有我,肥仔,偉洛,康師傅,肥葉,輝仔,
kenny,業仔,咸濕文,阿保,小強,輝仔fd,咁多個一
齊出去拖鱸,好耐未試過咁齊人啦,之後今晚眾人就各自係某地集
合,而肥仔就7點幾自己偷步去釣先^^,到左差唔多8點
,收到le個大內密探肥仔ge消息,落邊水靜河飛,仲未開派對
,之後等到8點幾齊哂人啦先行,因為今日9點先漲盡,之後我地
就一齊楂車落去啦,一去到泊好車一望,真係好靜bo,應該仲未
開始,因為岩岩漲盡,仲係死流,都係仲未得,之後水開始退,開
始有番小小流,開面開始尼啦,不過係好遠打,之後肥仔聽到輝仔
戈邊話開緊波,就過左去試探,過左陣我地le邊都仲係未有了到
,就傳尼肥仔電話話岩岩割左呀,同係打到9彩戈邊,之後我地又
楂番部車過戈邊,之後跟住頭車轉位^^,一去到,肥仔就係到綁
緊doubleline^^,輝仔就甩兩條,之後就各自各掟啦,
開始時阿保第一個中魚,嘩~食minnow,上到尼影完相放生
,再釣過,之後過左陣我見我隻yo-zuriDb120彩色都唔係咁咬,
就換上了隻daiwa seabass hunter 130,之後掟左幾竿的其中
一竿拖到埋邊,係我對出3m地方咬餌,一咬好自然就係揪,一揪
有d力,之後個拉力我又set得比較勁,諗住遇到d大野都唔驚
,之後收收,出出,上到水面一望都唔細喎,之後問左同場一個釣
友借出打撈基,幫手撈魚,真係唔話得,上到尼,嘩~好大碌呀,
應該有十幾斤呀條鱸魚,上到尼睇下個勾原來直左一個,^^,
仲有le條鱸魚原來係肓傢^^,唔怪得咬啦,影完相之後就放番佢
啦,我中完le條大野之後就全部靜哂,唔知係嚇驚左佢地定係戈
一小群鱸魚ge領航魚比我釣左,就靜哂,之後等左一陣小強係令
一邊又中,嘩!db120中個喎,應該有2斤到啦,影完相之後
放生,睇你開心到個樣^^,之後戈邊好遠好似有人中魚,就走過
去睇下先,原來偉洛中,用隻mag minnow綠背白底中, 上到水都
有5斤到,都唔錯,“偉洛話係我面前係咁打水,仲釣你唔到,今
次就算啦放番你”^^,之後就到肥仔割啦,肥仔話一中之後得個出
字,完全無收ge機會,之後維持左5秒就K.O.了^^, 肥仔個拉力
同我戈個差唔多,都係set到好勁,肥仔話le條一定唔細,之後就到
kenny中啦,上水,都係斤幾size都唔錯啊,好ge開始,
之後釣左好耐,開始靜啦,

臨尾都整d趣事出尼,之後個個都釣釣下,我地就見到有隻大陸山板
係到駛緊過尼,好似想埋岸咁,之後我個個即刻用以武器還激,之後
過左陣佢又想番番尼,而岸上面就行左5個大漢過尼,感覺佢地唔係
澳門人,著到十足十大陸d<估lay>咁,我初步估計佢地應該係非法
入境,隻船係尼接佢地走的,之後船比我地趕走左,佢地五個人就係
海邊等候,我就即刻打三條9告知位置,經過,話有5名身穿深黑上
衣似非法入境者的人,意途非法離境,之後我就行埋一邊同埋佢地一
齊等睇好戲,之後等左15分鐘到,見到有警察尼啦,我心諗點解
係楂電單車尼?? 點捉5個人,之後戈5個人見到個警察行緊過尼
之後就,想走,個警察就係遠處捉到一個,令外戈4個就係到扮哂路
人甲咁,慢慢行,之後一過左馬路就博命跑,都好,捉到個....
之後先過癮,戈部6人警車先到,唉.....無哂野講,d人都走
哂,之後我地就齊齊去左食燒夜
唔講咁多,去片                                    攝影師 is 康師傅

likevin 2006-12-18 05:35

玖零壹參 2006-12-18 06:40
睇到

阿B 2006-12-18 07:58
你地係魚之天敵.....................^,^........

邪海釣手 2006-12-18 08:06

鬼才 2006-12-18 08:12
恭喜!

青頭 2006-12-18 08:37
好開心呀

鱼子酱 2006-12-18 09:01
精彩报道~!!

犬齒鮪 2006-12-18 09:57
今年点解甘多鲈嘎??

攪兩攪 2006-12-18 11:35
果然人多勢眾................

小龍 2006-12-18 12:11
好正呀~~~~~

dacky 2006-12-18 12:23
引用第10樓犬齒鮪2006-12-18 09:57發表的“”
今年点解甘多鲈嘎??

今年好似係4年一度ge鱸魚季............   所以應該又多又大條 ^^

gilsonli 2006-12-18 12:41
好利害... 凱旋而歸...
你地又話澳門冇咩鱸既... 呃人...

四眼妹 2006-12-18 12:59
好勁wo~張大合照...唔好比水哥睇到呀..

肥仔 2006-12-18 13:19
引用第10樓犬齒鮪2006-12-18 09:57發表的“”
今年点解甘多鲈嘎??

因為上次你來的時候 , d 鱸魚知到有路亞高手來澳
所以全部大逃亡 law~~

simonliang 2006-12-18 13:30
我星期五过澳门,肥仔、春春记得带我去威下啊^^

狼來了 2006-12-18 13:30
引用第15樓四眼妹2006-12-18 08:59發表的“”
好勁wo~張大合照...唔好比水哥睇到呀..

做咩唔好俾我睇到呀~~~~~..我在無言中~~成日都無我份GA LA~...
無計LA~..我又係大陸~..真係真搞返D異地情緣先得呀~~

狼來了 2006-12-18 13:32
引用第10樓犬齒鮪2006-12-18 05:57發表的“”
今年点解甘多鲈嘎??

你來個陣...我一早就見春春打晒電話俾D鱸魚..叫佢地唔好出來...春春係搞到你打龜的人~~我係金手指~~^^~

肥仔 2006-12-18 13:32
引用第17樓simonliang2006-12-18 13:30發表的“”
我星期五过澳门,肥仔、春春记得带我去威下啊^^

今晚又出動 la~~~
星期五好像遲了點.

狼來了 2006-12-18 13:34
引用第20樓肥仔2006-12-18 09:32發表的“”

今晚又出動 la~~~
星期五好像遲了點.

錯,,係星期四早機返澳門~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~等埋我呀鱸魚~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ I AM COMING~~~

simonliang 2006-12-18 13:34
型英帅靓正^^

我又要钓番条,水哥记得带我去啦!

肥仔 2006-12-18 13:35
you are coming , seabass are leaving

狼來了 2006-12-18 13:36
引用第22樓simonliang2006-12-18 09:34發表的“”
型英帅靓正^^

我又要钓番条,水哥记得带我去啦!

個度好近我屋企JA MA~..步兵都唔攸10分鍾~同一條大街來的~^^~
喂..我地星期四10點半搭車返澳門~~^^~

肥仔 2006-12-18 13:37
你同西門一齊返黎呀?
好呀 , 早上10點半?

狼來了 2006-12-18 13:37
引用第23樓肥仔2006-12-18 09:35發表的“”
you are coming , seabass are leaving

SO I AM NERVOUS ABOUT THAT AR PU GUY.........

狼來了 2006-12-18 13:38
引用第25樓肥仔2006-12-18 09:37發表的“”
你同西門一齊返黎呀?
好呀 , 早上10點半?

好多野拎呀..係咪出來接機呀~

小小強 2006-12-18 13:38
牛牛都話忍唔住手今晚要出動

肥仔 2006-12-18 13:39
我係學校 ing

狼來了 2006-12-18 13:39
引用第28樓小小強2006-12-18 09:38發表的“”
牛牛都話忍唔住手今晚要出動

佢想JERKING JA~^^~ 忍唔住手~~.
我驚佢又好似上次去水庫咁..帶個8000STELLA出去JA BOP~

小小強 2006-12-18 13:41
引用第30樓狼來了2006-12-18 13:39發表的“”

佢想JERKING JA~^^~ 忍唔住手~~.
我驚佢又好似上次去水庫咁..帶個8000STELLA出去JA BOP~

我諗佢都會攞個8000出黎.....

狼來了 2006-12-18 13:44
引用第31樓小小強2006-12-18 09:41發表的“”

我諗佢都會攞個8000出黎.....

大家都係咁諗~~^^~咁你地唔好提佢..睇下佢今晚會唔會拎8000出來~~^^~

小小強 2006-12-18 13:44
引用第32樓狼來了2006-12-18 13:44發表的“”

大家都係咁諗~~^^~咁你地唔好提佢..睇下佢今晚會唔會拎8000出來~~^^~

肥仔 2006-12-18 13:45
放心 la , 佢實會~~

狼來了 2006-12-18 13:46
引用第34樓肥仔2006-12-18 09:45發表的“”

佢係咪傻GA~..肥仔考晒試LA~唔使返學LA~^^~

狼來了 2006-12-18 13:47
引用第34樓肥仔2006-12-18 09:45發表的“”

肥仔..放心LA~,,你听年開始如果上大陸讀書的話就會好似我咁GA LA~..
鱸季就係度睇住佢地釣魚..自己無得釣GA..好辛苦GA~

heha 2006-12-18 13:47
肥仔今晚又幾點去表演呢?

dacky 2006-12-18 13:47
唔係掛 , 好得人驚個喎佢囉個8000 stella出去....^^...

肥仔 2006-12-18 13:48
引用第37樓heha2006-12-18 13:47發表的“”
肥仔今晚又幾點去表演呢?

7,8點 la~~~

小小強 2006-12-18 13:48
引用第38樓dacky2006-12-18 13:47發表的“”
唔係掛 , 好得人驚個喎佢囉個8000 stella出去....^^...

哈....可能今次佢攞個5000出去呢

狼來了 2006-12-18 13:49
引用第40樓小小強2006-12-18 09:48發表的“”

我諗佢有50000都拎50000呀~~^^~

宮本 2006-12-18 13:51
嘩~等我今晚又出黎襯熱鬧先 ^^

小小強 2006-12-18 13:53
引用第42樓宮本2006-12-18 13:51發表的“”
嘩~等我今晚又出黎襯熱鬧先 ^^

哈哈...聲勢越黎越浩大了.....眾勇士今晚定要奇襲鱸魚城

肥仔 2006-12-18 13:54
睇黎要鬥早先得 la~

simonliang 2006-12-18 13:55
水哥,我伶主两箱野去。除左袋假饵吴带镓撑,借你滴好野用得吴得?

dacky 2006-12-18 13:55
引用第40樓小小強2006-12-18 13:48發表的“”

今晚企佢隔離會好危險 ^^

小小強 2006-12-18 13:57
引用第46樓dacky2006-12-18 13:55發表的“”

今晚企佢隔離會好危險 ^^

你條友仔過黎爭野玩

好得人驚呀

dacky 2006-12-18 14:00
引用第47樓小小強2006-12-18 13:57發表的“”

你條友仔過黎爭野玩

.......

我今晚會小心 , 唔會再比事件從演

狼來了 2006-12-18 14:01
引用第45樓simonliang2006-12-18 09:55發表的“”
水哥,我伶主两箱野去。除左袋假饵吴带镓撑,借你滴好野用得吴得?

得得我~~無問題~~^^~~

查看完整版本: [-- 眾好友出動搜捕野場鱸魚 (不斷更新) --] [-- top --]