查看完整版本: [-- 東區艇佬桂山文嘅職業操守... --]

-> 議 事 亭 -> 東區艇佬桂山文嘅職業操守... [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

見血方休 2006-10-22 19:34

東區艇佬桂山文嘅職業操守...

如果你有接觸過桂山文呢個人,請你發表一吓意見,
我一個人講唔夠中肯,希望聽聽大家嘅意見

sang 2006-10-22 19:38
桂山文5好就cancel佢la..

見血方休 2006-10-22 19:40
我唔係成日出海釣魚,但都比佢放過三次飛機,
請問仲有無其他網友試過比佢放飛機

tbv 2006-10-22 20:47
桂山文????????

阿B 2006-10-22 21:23
唔找佢lo...........

sang 2006-10-22 21:29
引用第2樓見血方休2006-10-22 19:40發表的“”
我唔係成日出海釣魚,但都比佢放過三次飛機,
請問仲有無其他網友試過比佢放飛機

我好小叫桂山文出去...我多數叫老虎仔,,萬山強"

奇一 2006-10-23 00:22
小桂子失信于人都是無奈的,因為有豪客團出....................咪推左其它人羅,

但係佢手船都算一流啦,因為佢曾经在槍林彈雨下楂艇搵食.....

小dee 2006-10-23 00:24
引用第5樓sang2006-10-22 21:29發表的“”

我好小叫桂山文出去...我多數叫老虎仔,,萬山強"

兩個都返過艇架喎=.=

桂山文就未試過放我飛機喎, 不過佢收錢就好睇心情, 心情好的話, 可以收好平都得, 技術都唔錯, 總括來講, 係艇手之中算係中上之選, 以上純屬個人意見

見血方休 2006-10-23 00:48
引用第6樓奇一2006-10-23 00:22發表的“”
小桂子失信于人都是無奈的,因為有豪客團出....................咪推左其它人羅,

但係佢手船都算一流啦,因為佢曾经在槍林彈雨下楂艇搵食.....

唔講由自可,一講把幾火!
咩叫豪客團呀?有錢大X晒呀?原來肯比多D就乜X嘢都得架?
咁以後唔使預早BOOK艇啦,比兩倍價錢就搞X掂啦!
佢真係幾X無奈喎!
最X仆街係出發之前一日問佢都話無問題,
到時就賣豬仔比D新手艇仔,連桂山都話唔識去嘅,車住你喺飛翼船航道氹氹轉,
簡直係搵你條命仔較飛,我唔知換著其他人會有咩感覺,我就真係好X滾!
佢搵到水魚係佢叻!咪早D直接講出來囉!我自己搵過個相熟嘅艇佬好X過比人當儍仔咁舞呀!

1魚 2006-10-23 01:00
咁點呀~應該比佢幾多粒星至合理呀??

備註: 在船家名稱左邊,另設立網友對該艇家的評價

* = 服務功能不是很理想

** = 很差

*** = 極差 !!!

http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=5757&fpage=1

見血方休 2006-10-23 01:06
1魚叔,我只係一時火起發泄一吓啫,而且只係我嘅個人意見,
如果我搞團就一定唔會搵佢架嘞,其他釣友自己諗啦

1魚 2006-10-23 01:12
哦~咁加佢一粒星啦~既然有人投訴

海狗 2006-10-23 01:23
引用第10樓見血方休2006-10-23 01:06發表的“”
1魚叔,我只係一時火起發泄一吓啫,而且只係我嘅個人意見,
如果我搞團就一定唔會搵佢架嘞,其他釣友自己諗啦

咁我攪團搵佢做船佬....咁你去唔去呀.............

1魚 2006-10-23 01:24
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=5757&page=1&toread=1

請過目一下資料對嗎?

見血方休 2006-10-23 01:26
引用第12樓海狗2006-10-23 01:23發表的“”

咁我攪團搵佢做船佬....咁你去唔去呀.............

你係咪找屎呀

見血方休 2006-10-23 01:28
引用第13樓1魚2006-10-23 01:24發表的“”
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=5757&page=1&toread=1

請過目一下資料對嗎?

好!

海狗 2006-10-23 01:33
引用第14樓見血方休2006-10-23 01:26發表的“”

你係咪找屎呀

見血方休 2006-10-23 01:34
引用第16樓海狗2006-10-23 01:33發表的“”

咁你1223自己搵佢車你出去啦

海狗 2006-10-23 01:43
引用第17樓見血方休2006-10-23 01:34發表的“”

咁你1223自己搵佢車你出去啦

不是日本人 2006-10-23 12:06
先説明一下、今次飛機事件是桂山文没到、但区安排左另一個艇老出現、不是完全失宗個種!

桂山文手艇好係鉄一般的事実、比区放飛機、係無言ING中、艇老係做生意、釣魚人係為娯楽、
在商来説、区地放飛機係車返区個班熟客、

艇老放飛機行為、釣友控制呉到!
有得選択都呉会叫個比区過放飛機ge艇老、旺季後、無得選択下都要試下約呉約返区、十分無奈、也是釣魚人之苦。

你問我【着】呉【着】、我可以話比大家知、我地一個星期前座完区艇、約好下個星期再出、当中再打左2次電話確認好、区話無問題、、、、、、、、

1魚 2006-10-23 12:34
(我這個回覆不是指桂山文的)我都有試過好幾次這種情況,每次出東區book艇都是朋友book的,也不管他book誰,但都遇過出船時貨不對版,和book艇的人說去了那裡那裡趕不回來...等等

所以無論book誰~自己安全意識要足夠~應有的裝備不可缺少~

miu 2006-10-23 13:48
引用第8樓見血方休2006-10-23 00:48發表的“”

佢真係幾X無奈喎!
.......

你岩...........我撐你..

奇一 2006-10-23 18:44
引用第8樓見血方休2006-10-23 00:48發表的“”

佢真係幾X無奈喎!
.......

你這樣都未算激气咯........昨天出荷包,個船佬在晚黃6時的黃金時間話有事,5.30分就收竹..我就冇所謂............其它無料到的人亦都把几火,但你夠膽唔走呀,都唔知點講?

見血方休 2006-10-23 20:56
引用第22樓奇一2006-10-23 18:44發表的“”

你這樣都未算激气咯........昨天出荷包,個船佬在晚黃6時的黃金時間話有事,5.30分就收竹..我就冇所謂............其它無料到的人亦都把几火,但你夠膽唔走呀,都唔知點講?

呢d亦都係西區艇佬嘅一大特色

你book咗邊個呢請問,我戈日同海狗丸講咗叫佢記得搵蛇仔個妹夫肥仔,
一年前我覺得佢係南水艇佬中比較似人嘅一個,不過而家唔知有無變咗質...

海狗 2006-10-24 03:25

車人 2006-10-24 18:55

enkei 2006-10-24 22:50
我都有坐過佢 都唔係咁差啫

萬事發 2006-10-24 22:56
東區點差都唔及西區d艇佬,受氣兼安全性..........

見血方休 2006-10-24 23:16
引用第26樓enkei2006-10-24 22:50發表的“”

無人話坐佢艇差,只係話佢中意賣豬仔啫

車人 2006-10-25 23:28
引用第26樓enkei2006-10-24 22:50發表的“”

係唔係就係去左車你..........攪到滿城風雨.........

enkei 2006-10-25 23:29

車人 2006-10-26 00:27
終於都有反應啦..............

萬事發 2006-10-26 00:30

小魚魚 2006-10-28 11:32

小魔女 2006-10-28 15:17
最增D船佬又放飛機又插浪

青木 2006-11-08 18:55
引用第6樓奇一2006-10-23 00:22發表的“”

哇!!!!有豪客就可以放飛機???咁以後仲點之佢有冇豪客????

dd 2006-11-08 19:26
哈哈,还未试过有人敢放我飞机,所以就不知放飞机的痛,哈哈!!!坏了船出不了情有可原,去了接豪客就要打其把!!!

BBXX 2008-05-05 22:14
一半一半啦看個人來講ok沒有一個是最好

珠海黑鬼 2008-09-15 00:26
东西区D船佬都系一X样啦

細菌小子 2008-09-30 23:55
                  係lo係lo ............

任我行 2008-10-01 18:30
佢就冇放過我飛機,但比我放過佢飛機

PIERRE 2008-10-19 13:45
我都令遏
引用第  7  樓  小dee  於  2006-10-23 00:24  發表的 :

兩個都返過艇架喎=.=

.......

CKC 2009-06-10 19:22
記得兩年前小弟朋友坐桂山文艇兩日團第一日釣完去桂山過夜當艇去到避風塘口時桂山文好似拍戲難腰撞沉隻舢板後來陪左幾仟銀我朋友同我講桂山文比錢魚許隻艇都唔祭           

黑仔華 2009-06-10 19:55

唔係呀,我經常坐他的船,未曾試過放高飛機.

CKC 2009-06-11 14:31
黑C兄你有運      要有事   一次就夠       

掌佬 2009-10-09 02:39

大舊飯 2009-10-09 21:22
你契爺禁猛      想點都得啦.     

查看完整版本: [-- 東區艇佬桂山文嘅職業操守... --] [-- top --]