查看完整版本: [-- ~~下川爆釣~~ --]

-> 海 磯 釣 訊 -> ~~下川爆釣~~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

海狗 2006-10-11 03:07

~~下川爆釣~~

收到可靠探子回報~~
下川未知邊個島有釣友爆釣......全是斤頭黃腳...2斤星星也有........
收到風知邊個位一定講俾大家聽...唔會好似d人咁賴神秘~~
另東澳又有料到.....斤幾兩斤黑立黃腳也有......

阿B 2006-10-11 07:47
勁......

筏仔 2006-10-11 07:48
有份量

犬齒鮪 2006-10-11 08:40
可惜大小都罗.......

barry 2006-10-11 09:25

見血方休 2006-10-11 09:36
引用第0樓海狗2006-10-11 03:07發表的“~~下川爆釣~~”
收到可靠探子回報~~
下川未知邊個島有釣友爆釣......全是斤頭黃腳...2斤星星也有........

呢D係咪叫做屍橫遍船呀

小魔女SOS 2006-10-11 09:37
引用第3樓犬齒鮪2006-10-11 08:40發表的“”
可惜大小都罗.......

唉.....唔怪知得一年比一年少魚釣啦,睇張相都係小朋友多

魔鬼釣手 2006-10-11 09:57

阿賢 2006-10-11 11:53

犬齒鮪 2006-10-11 11:56
引用第6樓釣魚小魔女2006-10-11 09:37發表的“”

唉.....唔怪知得一年比一年少魚釣啦,睇張相都係小朋友多

希望大家醒醒啦,再咁樣羅法以後都係釣細魚啦。

海狗 2006-10-11 12:43
我就不嬲都鐘意放小朋友既............如果唔入扣我一般都會放............

小堡 2006-10-11 14:38
上星期6在澳頭釣見 有些人連得2指立都唔放重釣成一大袋
現在香港的釣魚討論區叫人放細魚重會俾人鬧.............都唔知乜年代

1魚 2006-10-11 15:02
最好夠食就算.....吃魚要新鮮才好

sio21497 2006-10-11 15:35

奇一 2006-10-11 15:36
下州 爆釣個島你都去過啦.................但你未爆呢...........

sang 2006-10-11 19:09
引用第0樓海狗2006-10-11 03:07發表的“~~下川爆釣~~”
收到可靠探子回報~~

呢d魚係街市買ga...

likevin 2006-10-11 19:46
引用第9樓犬齒鮪2006-10-11 11:56發表的“”

希望大家醒醒啦,再咁樣羅法以後都係釣細魚啦。

absoulte agree

希望大家自律一些,放生小魚.

肥仔 2006-10-11 22:13
真係冇釣品呀 d 人~~

狼來了 2006-10-11 23:02
引用第18樓肥仔2006-10-11 18:13發表的“”
真係冇釣品呀 d 人~~

咪係...俾你見到一定跌佢地落海呀~

海狗 2006-10-11 23:10
引用第14樓奇一2006-10-11 15:36發表的“”
下州 爆釣個島你都去過啦.................但你未爆呢...........

唉......真係羞家囉.....釣左十幾年魚都未爆過箱....真係無陰公...........

四眼妹 2006-10-11 23:15
真係呀d人...

吉村胶代 2006-10-11 23:34
楼主:你有无搞错啊!原帖系中山香山矶钓社于2006年10月9号,系珠海东区东澳的钓获,船佬系傻佳,个对拖鞋,我仲认得系队长的。吹水你都行远地啦!!!!!

吉村胶代 2006-10-11 23:39
如果地鱼唔系入扣,都唔使放系船上啦。

小小強 2006-10-11 23:51
引用第22樓吉村胶代2006-10-11 23:34發表的“”
楼主:你有无搞错啊!原帖系中山香山矶钓社于2006年10月9号,系珠海东区东澳的钓获,船佬系傻佳,个对拖鞋,我仲认得系队长的。吹水你都行远地啦!!!!!

唔使咁火,樓主一早話咗係收風,並唔係話佢自己釣既

所以唔好咁勞氣啦

海狗 2006-10-11 23:59
引用第22樓吉村胶代2006-10-11 23:34發表的“”

兄弟...我從來都無講過係我釣的.....你咁勞氣仲乜??
我只係想講俾人地知邊度有好收穫~~我一點也沒得到利益~~難道你覺得我咁做會好威嗎??
還有我邊度有吹水呢.....

zoo 2006-10-12 00:03

sang 2006-10-12 00:04

海狗 2006-10-12 00:08

我攪錯的是沒有講好圖裹的地方係邊度........但是有心睇就知係東澳啦.....
我諗你勞氣的是個題目寫下川卻放了東澳的相吧.........

釣震兄 2006-10-12 00:10
下川.....我每次去都打龜的,果度對我好邪呀.......

見血方休 2006-10-12 20:36
嘩!D魚獲原來條條都入扣架?真係高手高高!佩服佩服

健尼 2006-10-12 20:49
可能人地釣得仲多 但入扣已經有咁多ar~

奇一 2006-10-13 00:12

吉村:SORRY先,下次請樓主轉貼相時列名.............以免發生誤會...........

小小強 2006-10-13 00:40
引用第30樓見血方休2006-10-12 20:36發表的“”
嘩!D魚獲原來條條都入扣架?真係高手高高!佩服佩服

可能魚魚食得狼抽唔切啫

見血方休 2006-10-13 01:18
我都試過一次釣到咁多,不過係艇磯,而且都唔係條條入扣,衰在我親友多,個個都中意食魚,所以全部都殺無赦,而家諗番起都覺得有D罪過!罪過!

哈哈兒 2006-10-20 21:22
引用第33樓小小強2006-10-13 00:40發表的“”

可能魚魚食得狼抽唔切啫

無物理由喎......

cheong 2006-11-08 23:56
勁......

LK 2006-11-27 14:38

鬼才 2006-11-27 14:54

黑鯛之天敵 2006-11-27 17:14

查看完整版本: [-- ~~下川爆釣~~ --] [-- top --]