查看完整版本: [-- 7月10日红树湾 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 7月10日红树湾 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

apple 2005-07-10 11:21

7月10日红树湾

3斤多大盲曹,力大无比,分分钟断线收场!

阿叉 2005-07-10 17:49
嘩...好大哎~~係唔係好難釣ga??

wah 2005-07-10 18:09
勁ar ...盲曹易磨斷絲........
盲鰽好力..........

阿叉 2005-07-10 18:11
嘩..咁如果釣佢地個陣用d冇咁易斷ge線會唔會易釣d ga??

apple 2005-07-10 18:48
开口时的2斤以上的盲曹表现勇猛,爆发力甚强。由于酷爱洗腮,断线走鱼是常事。我那天钩到大盲曹,但由于挂到暗桩上,不得已拉断线后,开始水面还有浮波的影儿,但转眼间,就被盲曹大人带到水下,不见踪影。一连两次。由于那两个浮波很贵,故损失严重。如果有哪位大佬钓到那带着浮波的大盲曹,请告诉我。浮波上写有“远投”。。。先谢啦。。。

阿叉 2005-07-10 20:28
嘩....真的很利害呀~~

barry 2005-07-10 22:23
等我星期日去帮你报仇!!

1魚 2005-07-10 22:54
您就好啦!我今日去蚊洲蕉咗翻黎喇!

犬齒鮪 2005-07-11 11:08
你地覺得紅由比較夠力還是盲曹比較夠力?

1魚 2005-07-11 12:26
应该系红鮋比盲鰽力大

查看完整版本: [-- 7月10日红树湾 --] [-- top --]