查看完整版本: [-- 唔該我想問下澳門~ --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 唔該我想問下澳門~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

coobey 2006-07-11 20:34

唔該我想問下澳門~

唔該~我想問下有冇d書籍係介紹o係澳門到釣魚架~
成日都見有d釣魚ge書籍~但係都係講香港冇講澳門~
想去釣又唔知邊到先好~help

1魚 2006-07-14 20:38
澳門無釣魚雜誌了....唯有多些上網看吧

dacky 2006-07-15 14:42
我出左世成20年還未見過一本真真正正澳門的釣魚雜誌

coobey 2006-07-15 15:07
咁又係ge~澳門咁細~

jackie 2006-07-21 19:38
澳門釣魚最熱門係南灣湖...龍爪角...九澳...譚公廟...威斯汀...

奇一 2006-07-21 23:25
澳門的火水鱸最出名..............

dacky 2006-07-22 00:25
一點就着 ^^

肥仔 2006-07-22 02:35
火水立都唔錯 ga!~

coobey 2006-07-22 12:07
澳門大部分釣到d魚都唔食得架?
咁西灣人工湖果到得唔得架?

tony 2006-07-23 03:05
近海就得,我食過,哈哈~~

肥仔 2006-07-25 02:26
係海釣到的魚 , 就最好唔食 la , 一落佢有火水味 , 二最好就釣後放 la
如果要食得 , 就只有兩個人工湖 , 其中西灣湖的魚就最好 , 而南灣湖因有工程 , 所以導致水質有變

tony 2006-07-25 11:59
又學到野lu

查看完整版本: [-- 唔該我想問下澳門~ --] [-- top --]