提醒 其他功能 精華帖子 最新帖子
E604 離線
級別: 熱心會員
發帖: 83
漁樂幣: 207 元
貢獻值: 0 點
娛樂金幣: 0 元
60樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  58  樓  1魚  於  2011-07-21 13:30   發表的  :

閙交?~呵呵,正是本人強項,曾幾何時也喜歡到處踢館,為著一些問題而執著,理直氣壯,絲毫不讓步!

看到 Longsan 的帖內容,突然間好像急性感冒一樣,想把發現的問題拿出來討論,這和釣魚完全無關的,我出發點是希望大家網友可以理解一下,現在網路發達,地球己經變得得細小了,只要是趣味相投,那怕是天南地北,都可以成為好朋友,沒有(什麼人)的界限

.......

多谢1鱼师祖教道
1魚 離線
級別: 商場管理

發帖: 20433
漁樂幣: 3883603 元
貢獻值: 1133 點
娛樂金幣: 1000 元
61樓  發表於: 2011-07-21   
仲有仲有,講漏左一樣,如果澳門漁樂網,當初中文用(澳門人漁樂網)~
我估開站就會四方八面的飛來拍磚的聲音~大家認同嗎?

釣友無國界,才是一條光明大道!

來自澳門..流浪台灣..玩陶維生..弄漁作樂
小魔女SOS 離線
級別: 漁網貴賓

發帖: 4931
漁樂幣: 5462610 元
貢獻值: 1 點
62樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  58  樓  1魚  於  2011-07-21 13:30   發表的  :

閙交?~呵呵,正是本人強項,曾幾何時也喜歡到處踢館,為著一些問題而執著,理直氣壯,絲毫不讓步!

看到 Longsan 的帖內容,突然間好像急性感冒一樣,想把發現的問題拿出來討論,這和釣魚完全無關的,我出發點是希望大家網友可以理解一下,現在網路發達,地球己經變得得細小了,只要是趣味相投,那怕是天南地北,都可以成為好朋友,沒有(什麼人)的界限

.......

引用58樓1魚帖子的其中一段說話:
今日澳門的環境和以前已完全改變了,無論你是否滿意現狀,有些言詞應該只可回家講,不應該在公共場合講,如果你在公共巴士上,在餐廳內,在公眾地方,高談闊論(我地澳門人...怎樣怎樣),是否比較容易會刺激到週圍的人,製造出一些不必要的紛爭?

睇見首領你哩段說話就諗起一件事事原有一次我和家人去咖啡室飲咖啡,有一男兩女飲飲吓咖啡展開罵戰(此男同彼女是互不認識的)就是這個男人不斷發悔氣話(聲音仲好高昂)所謂澳門政府都不幫土生土長既澳門人,開頭我不知他此言一出所為何事之後聽落去話新移民點解有咁多福利,佢地對澳門冇貢獻,有都係得哥7年咁巴閉(意思是新移民居住澳門滿7年就被列入澳門永久性居民),之後就可以申請乜申請物,真係崩口人忌崩口碗,剛剛佢講既野就挿中隔離兩位師奶既腰腹,個男人不停就係講住我地d澳門人......................你地d乜乜乜咩咩咩以上互罵內容刪除幾千字(因為當中涉及好多不雅字句)我當時還以為自己觀看緊流星雨#$#@&^$&*(%#@#@所以首領你講得啱,高談闊論(我地澳門人...怎樣怎樣),容易會刺激到週圍的人,製造出一些不必要的紛爭?

1魚 離線

63樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  62  樓  小魔女SOS  於  2011-07-21 15:24   發表的  :

引用58樓1魚帖子的其中一段說話:
今日澳門的環境和以前已完全改變了,無論你是否滿意現狀,有些言詞應該只可回家講,不應該在公共場合講,如果你在公共巴士上,在餐廳內,在公眾地方,高談闊論(我地澳門人...怎樣怎樣),是否比較容易會刺激到週圍的人,製造出一些不必要的紛爭?

睇見首領你哩段說話就諗起一件事事原有一次我和家人去咖啡室飲咖啡,有一男兩女飲飲吓咖啡展開罵戰(此男同彼女是互不認識的)就是這個男人不斷發悔氣話(聲音仲好高昂)所謂澳門政府都不幫土生土長既澳門人,開頭我不知他此言一出所為何事之後聽落去話新移民點解有咁多福利,佢地對澳門冇貢獻,有都係得哥7年咁巴閉(意思是新移民居住澳門滿7年就被列入澳門永久性居民),之後就可以申請乜申請物,真係崩口人忌崩口碗,剛剛佢講既野就挿中隔離兩位師奶既腰腹,個男人不停就係講住我地d澳門人......................你地d乜乜乜咩咩咩以上互罵內容刪除幾千字(因為當中涉及好多不雅字句)我當時還以為自己觀看緊流星雨#$#@&^$&*(%#@#@所以首領你講得啱,高談闊論(我地澳門人...怎樣怎樣),容易會刺激到週圍的人,製造出一些不必要的紛爭?
.......

舊年的一萬蚊,同今年的六千蚊,我同我家老虎都冇得分享,唔見左三萬幾,我地都冇半點怨言,因為我地係(愛澳門的人) 

小魔女SOS 離線

64樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  63  樓  1魚  於  2011-07-21 15:34   發表的  :

舊年的一萬蚊,同今年的六千蚊,我同我家老虎都冇得分享,唔見左三萬幾,我地都冇半點怨言,因為我地係(愛澳門的人) 

聽講跟住仲有3000蚊攞喎你有冇份呀不過唔知堅定流
1魚 離線

65樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  64  樓  小魔女SOS  於  2011-07-21 15:39   發表的  :

聽講跟住仲有3000蚊攞喎你有冇份呀不過唔知堅定流

哥三千就有~都好啦,幫補一下,夠買個靚絞

小魔女SOS 離線

66樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  65  樓  1魚  於  2011-07-21 15:47   發表的  :

哥三千就有~都好啦,幫補一下,夠買個靚絞

哩3千有咁點解之前哥d冇呀,你本身都有澳門證麻???????又係了咗去台灣冇返離換證哥d,我d家姐阿哥姨甥姪女都係去晒外國冇返離所以冇
1魚 離線

67樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  66  樓  小魔女SOS  於  2011-07-21 16:05   發表的  :

哩3千有咁點解之前哥d冇呀,你本身都有澳門證麻???????又係了咗去台灣冇返離換證哥d,我d家姐阿哥姨甥姪女都係去晒外國冇返離所以冇

現金分享我有呀,但中央儲備那種就冇,因為我一年冇係澳門住滿183日

smallwhite 離線
發帖: 279
漁樂幣: 614 元
68樓  發表於: 2011-07-21   
回 65樓(1魚) 的帖子
今次係咪買超前打套裝?   
小魔女SOS 離線

69樓  發表於: 2011-07-21   
引用第  67  樓  1魚  於  2011-07-21 16:10   發表的  :

現金分享我有呀,但中央儲備那種就冇,因為我一年冇係澳門住滿183日

咁就冇有辦法了
1魚 離線

70樓  發表於: 2011-07-21   
Re:回 65樓(1魚) 的帖子
引用第  68  樓  smallwhite  於  2011-07-21 16:30   發表的 回 65樓(1魚) 的帖子 :
今次係咪買超前打套裝?     

台灣釣場唔適合用,同時持竿久太累了,不會買..去桂山釣防波堤還可以考慮

吉野 離線
級別: 榮譽會員
發帖: 99
漁樂幣: 316 元
71樓  發表於: 2011-07-21   
引用第 16 樓 明记 於 2011-07-18 23:41 發表的 :

师兄  如有服务唔周到方面  请讲出来   塘系细左D  由于当时泥也塌陷无办法钩大   至于呢个问题我也同好多师兄解释过   我从来就味有认为自己好     别人话我好就好   别人话我差就改善 塘主也难做      试问全横琴钓鱼场   有边间钓鱼场无焦过人葛话  我就承认葛位老细真是行         如有物野方面做得唔好    PN改善     感谢晒  至于鱼方面大家都是同埋一个鱼佬翻货的 由于斗门葛边鱼量唔够供应       鱼佬话细鱼都要争住出  大家场都是一样    总言之一句话  你唔系塘主    你就唔会明白我现在心情          多谢楼主提出意见      比我日后改善             感谢感谢、、、、、、、    

你去睇吓貴賓釣魚場(新同樂)知道乜嘢叫大嘢同叫放魚,,5系擺 n 年前d相就過到關,,仲有呀,人地5會蕉一次就唱你 lo ,仲要死撑 .
吉野 離線
級別: 榮譽會員
發帖: 99
漁樂幣: 316 元
72樓  發表於: 2011-07-21   
引用第 16 樓 明记 於 2011-07-18 23:41 發表的 :

师兄  如有服务唔周到方面  请讲出来   塘系细左D  由于当时泥也塌陷无办法钩大   至于呢个问题我也同好多师兄解释过   我从来就味有认为自己好     别人话我好就好   别人话我差就改善 塘主也难做      试问全横琴钓鱼场   有边间钓鱼场无焦过人葛话  我就承认葛位老细真是行         如有物野方面做得唔好    PN改善     感谢晒  至于鱼方面大家都是同埋一个鱼佬翻货的 由于斗门葛边鱼量唔够供应       鱼佬话细鱼都要争住出  大家场都是一样    总言之一句话  你唔系塘主    你就唔会明白我现在心情          多谢楼主提出意见      比我日后改善             感谢感谢、、、、、、、    

我上周同个 frd 系貴賓都蕉左,又5見我地唱人,,因為其他d c兄都撈到幾条以上,仲要系好多粗嘢添,,你檢討吓啦.....大騙子....
1魚 離線

73樓  發表於: 2011-07-21   

阿彌陀佛~一波未平一波又起

釣魚郎 離線

發帖: 7670