查看完整版本: [-- $25山寨斜圈 --]

-> 裝 備 討 論 -> $25山寨斜圈 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

路亞添 2015-04-20 14:04

$25山寨斜圈

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.21.thY15B&id=44818665405&ns=1&abbucket=19#detail
山寨國斜圈,言多必失!自己L00K--L00K

我都想收支Daikoh 四節紅魔鬼膠圈,一千之內改下,收不到買收四米八加手托20cm變5米竿DlY改下可惜沒有時間問過淘寶店主一套300人仔左右,都可以接受,其實斜圈暫時有
lM兩腳長方形圈(富士)
EM兩腳倒三角形圈(韓國)
AGS碳腳圓圈(呆蛙)
上面三腳長方形圈DM(淘寶),
即是

掛 EM羊頭(只有EM)

http://www.kigan.com/sub04/sub04.php
[attachment=144790]

買DM狗肉(沒有DM)
[attachment=144791] [attachment=144792]  
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=44859

DM三腳應該不會直,之前lM直過!

开心笑 2015-04-20 14:40

C兄

1魚 2015-04-20 16:43
平!
台灣一粒要60至70澳門幣,最前的頭珠要70至80

李四 2015-04-20 18:03

亞枝 2015-04-20 23:52

猫头鹰 2015-04-21 13:42
这个有用...

猫头鹰 2015-04-22 08:33
今天已经定左8粒环。好用嘅话B大家知道!

发哥 2015-04-22 11:16
25蚊,平到烂啦!

nftbasis 2015-05-07 11:44
[/b tb已到手, 手工粗糙,膠位厚薄不平均,容易爆,正牌kigxn有"k"在金蜀面,正牌是倒三角和zirconia, 不是sic, 看看寒仔的相,

路亞添 2015-05-07 13:56
C兄,聽說X宝有60%的假冒,今日見到,可以申請退貨嗎

我都想收支Daikoh 四節紅魔鬼膠圈,一千之內改下,收不到買收四米八加手托20cm變5米竿DlY改下可惜沒有時間問過淘寶店主一套300人仔左右,都可以接受,其實斜圈暫時有
lM兩腳長方形圈(富士)
EM兩腳倒三角形圈(韓國)
AGS碳腳圓圈(呆蛙)
上面三腳長方形圈DM(淘寶),
即是
掛 EM羊頭
買DM狗肉

DM三腳應該不會直,之前lM直過!

nftbasis 2015-05-07 16:38
佢話得, 蝕運費! 我叫佢影正廠KigXn既盒比我睇,佢話小數量冇喎,fuji都冇,跟住我比埋人地korea干既相佢睇,正式kigxn web site比埋,正式kigxn em guide 係小小倒3角形的, 佢都話加碼都冇倒3角環,佢呢隻guide可能係龙成ys5/6 之類既相揾到見過,好似樣! 頭guide 似足9成,。
我係HK 用集運, 得都烦死!
下次tb要小心d

路亞添 2015-05-07 18:54
HK吳知?澳門去珠海寄大陸才平點運費,強國山寨太多正品如下,淘寶他直接說國產好了!如果手工欠佳25元一個要想想!應該是龍成YG5YG6的導環

nftbasis 2015-05-07 19:21
你不是今天中午才買13 pcs這人ma?
他不可說國產,否則由rmb25跌到去rmb3,點賺錢?

講真佢呢個guide 黑色塑膠果部份既手工和大6 rmb1 隻既guide冇分別,膠水又漏出哂, rmb25 真係開玩笑!!

路亞添 2015-05-07 19:29
因為我收不到四節的紅魔鬼,不言我都會買來改,聽你這個説,退貨出小小運費好過,因為相片兩腳和實物三腳,是兩回事!上X寶都是小心d好但是之前的釣友買過發帖說還可以,沒小心看根本分不清,IM. EM DM正品過百山寨人民幣$25一個見仁見智,不過騙人不對

nftbasis 2015-05-07 23:15
我都唔知退唔退到錢,之前係我老婆幫我買既,跟住佢又去旅行,返來先搞都遲lu;又或者寄返去,佢唔退反錢咪重蝕,都係有心理準備好d。
其實fuji細既im guide只係800yen,宜家65算都係50左右,唔明点解hk d釣店係10算計,im guide 本身膠位比以前既guide較厚,冇咁容易撞爆,至於韓國仔kigan 既em guide普遍用係佢地較高級既model上,應該唔會太差,所以一知道tb有就買,点知.........中左招。
頭先再想影相,奈何欠理想,還有就是這些guide用磁石可以攝住,fuji titan就唔攝既,所以唔知是否有些鈦是有磁呢?

路亞添 2015-05-07 23:38
你和「屠」寶老闆談好,保留對話內容,退貨時間未過,或未過錢比較好辦,寄順豐比較安全,如已過數,或圈不是無法接受,在強國屠寶的山寨下只好「袋著先」

路亞添 2016-05-29 13:19
頂一下舊帖

1魚 2016-05-29 13:32
我覺得新一代磯釣,斜圈是必需的,用過就體會到它的優異性,但其實最重要是最前面節的幾個圈,所以我一定會用日本的,斜圈這樣小小的東西,其實內裡很多高級開模及打磨技術,沒有精良設備的工廠,誤差度會很高的

路亞添 2016-05-29 14:37
出缐快速摩擦,影響更大,澳門百元一粒點換?人參國EM又沒有

1魚 2016-05-29 14:50
引用第  19  樓  路亞添  於  2016-05-29 14:37   發表的 回 18樓(1魚) 的帖子 :

唔知原來澳門要咁貴,台灣一粒250~270台幣,頭圈320~350台幣,我現在經常使用的竿,都換了尾節斜圈,多加了千餘台幣,好好用

3901 2016-05-29 16:38
引用第  19  樓  路亞添  於  2016-05-29 14:37   發表的 回 18樓(1魚) 的帖子 :

其實換前面幾個夠了,但澳門實是貴

路亞添 2016-05-29 16:41
聽說換一支竿要$1400大元

1魚 2016-05-29 19:58
引用第  22  樓  路亞添  於  2016-05-29 16:41   發表的 回 21樓(3901) 的帖子 :

台灣12粒的,換一支3500元台幣,我有支Daikoh全支14粒,也打算換尾節斜圈,今年秋冬磯出島用

3901 2016-05-29 21:09
引用第  22  樓  路亞添  於  2016-05-29 16:41   發表的 回 21樓(3901) 的帖子 :

有朋友枝0號拱北換4球人仔包裝

查看完整版本: [-- $25山寨斜圈 --] [-- top --]