查看完整版本: [-- 各位c兄 --]

-> 相 約 釣 魚 -> 各位c兄 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

kenjinwk 2014-05-03 21:09

各位c兄

小弟已經多年冇喺澳門釣魚,但最近又突然心癮發作。 但上黎魚樂網發現已經今非昔比。難聽啲講,真係好冷清。
真係好想問下,澳門唔通真係已經冇魚釣???
南灣湖,遊艇會,龍爪角, 黑沙同九澳水庫係咪已經成為“那些年”??? 
希望有師兄可以解答。
謝謝

3901 2014-05-03 22:13
已成回憶矣!

kenjinwk 2014-05-03 23:06
唔通澳門真係冇魚釣???
老實講,我真係唔信。一個比海圍住嘅地方應該衰極都有個底。所謂爛船都有3分釘。
小弟雖然多年冇釣,明白肯定有好多變化。但總覺得魚始終都在,只係唔易釣。
最近去喺南,西灣湖都見到好多感打水。心唸慨然有魚,自然有方法可以釣。

魚樂網確係冷清左唔少。希望各位師兄見文可以多發表下,無論係釣點同釣法方面都可以多多發言下

viva 2014-05-04 15:55

看海 2014-05-05 03:34
       個海病左

kenjinwk 2014-05-05 15:11
我睇連魚樂網都病埋。。。。

海昌号船长 2014-05-05 16:58
有鱼,每次回来在码头付近鱼探都有鱼显示。只是钓到也不敢吃。水质太差

浦阳江畔 2014-05-06 11:11
其实南湾湖和西湾湖可以打造成澳门最好的钓场.不过可惜的是政府以水质有问题及安全等等理由不开放钓鱼.
如果要钓,就要小心被罚款300元.

kenjinwk 2014-05-12 14:55
碼頭我個人真的沒釣過,不知道情況是怎樣

kenjinwk 2014-05-12 15:12
人工湖確係一個好有潛力嘅地方,依家依然有魚可釣,只係冇以前咁多

vergilgsxr 2014-05-20 11:08
鬼咩, 大細湖有人落網, 有人電魚
連青洲啲唔食得ge 魚啲人釣到都唔放返落水
由得啲魚放係地下曬死, 邊度仲有魚釣呀

查看完整版本: [-- 各位c兄 --] [-- top --]