查看完整版本: [-- 大聲公走甩咗條魚 --]

-> 釣 魚 影 片 -> 大聲公走甩咗條魚 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

伊汶涵宇 2014-02-15 00:33

大聲公走甩咗條魚

大聲公走甩咗條魚

1魚 2014-02-15 00:38
不對的網址  
[flash=560,480,0]http://www.youtube.com/embed/I0Q55tSfX7s?feature=player_detailpage[/flash]

正確的網址
[flash=560,480,1]//www.youtube.com/v/I0Q55tSfX7s?feature=player_embedded[/flash]

伊汶涵宇 2014-02-15 01:01
又麻煩到1魚大師兄了。

問題可能出在我登入自己的you tube 裏攞網址,再學習。

1魚 2014-02-15 10:46
引用第  2  樓  伊汶涵宇  於  

發表的 回 1樓(1魚) 的帖子 :

又麻煩到1魚大師兄了。

問題可能出在我登入自己的you tube 裏攞網址,再學習。

不是登入,如果你用電腦的話,應該在原來you tube 影片內按右鍵,之後會出現一系列選項,你要點第三項,然後打開word或記事本,看到影片網址後,將embed改為v,複製””兩個符號中間的網址就對了

看海 2014-02-15 11:01
亞大聲公,你應用支杆的柔軟,來拉近距離,再攪回魚絲,一下重複又重複的把魚拉近,如只依靠攪力…………       

看海 2014-02-15 11:06
你支杆都超超超硬。     

伊汶涵宇 2014-02-15 13:15
道理上我就係甘作的,可能問題真係出在我等入youtube後,係playlists裏的video網址和video原始網址係不同的。
學習學習

伊汶涵宇 2014-02-15 13:44
各處鄉村各處例吧,因爲都係出海釣深水魚,我常去的那裏應該係以前冰河時期沖刷出來的大峽谷,有時離岸少少就直落三~四百尺深,連水流一放絲起碼去五百尺,以前用過軟竿,但絞起來重辛苦。  
我呢到一般着重魚絞,睇過你地船釣的魚絞,感覺同我呢到有d吾同。

Sam_Sam 2014-02-16 00:01

伊汶涵宇 2014-02-16 00:10
祝情人節過後一樣快樂。

看海 2014-02-16 14:29
原來如此     

伊汶涵宇 2014-02-16 18:42
師兄,我也錯了,video裏的那條魚杆係我成日用既,但video裏的那個魚絞就吾係釣海底魚的,那個係用來拖三文魚的,片裏我絞得甘辛苦,呢個係原因之一。
我平時不用呢種魚絞。

看海 2014-02-17 21:24
好玩就好,過程最重要,我只會磯釣,其他的實在門外漢,   

查看完整版本: [-- 大聲公走甩咗條魚 --] [-- top --]