查看完整版本: [-- 阿女扯蟹籠 --]

-> 釣 魚 影 片 -> 阿女扯蟹籠 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

伊汶涵宇 2014-01-15 04:11

阿女扯蟹籠

https://www.youtube.com/watch?v=1SvFAl9CeaI&list=PL_QxI1NU_adM4G7OhNNIZXQ_RI6-3QQoe

伊汶涵宇 2014-01-15 04:17
原來吾支持youtube的。

tomato 2014-01-15 06:26
呢度係釣魚網,吾係捉魚

1魚 2014-01-15 10:29
引用第  1  樓  伊汶涵宇  於  

發表的  :

原來吾支持youtube的。   

可以的,只是youtube常修改語法,最新的插入youtube影片方法,請參考下一文章教程
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=41789

這些加拿大紅蟹好吃嗎?...好舒服的地方

伊汶涵宇 2014-01-15 15:06
係呢個番邦苦寒鄉下地方,見鬼多過見人,所以中文理解能力下降,以為出海釣魚fishing包括呢d野。
吾好意思,浪費了師兄的時間。

1魚 2014-01-15 15:19
引用第 4 樓 伊汶涵宇 於

發表的 回 2樓(tomato) 的帖子 :

係呢個番邦苦寒鄉下地方,見鬼多過見人,所以中文理解能力下降,以為出海釣魚fishing包括呢d野。
吾好意思,浪費了師兄的時間。

這裡大家都習慣愛開玩笑~沒事的

伊汶涵宇 2014-01-15 15:26
先多謝你的熱心。
年紀大咗,學野慢好多,我會慢慢領會的了。

我呢到主流基本係青蟹或叫大肉蟹dungeness crab,video裏的係紅蟹rock crab,肉比青蟹鮮甜,但個小肉吾多,所以係呢到街市係買吾到的,但捕撈時一樣會有size和數量限制。

伊汶涵宇 2014-01-15 15:56
加燦鄉下佬少見世面,一出省城蒲頭就誠惶誠恐地被嚇了一跳。
不過師兄都講得冇錯,下次我會多 擺d釣魚貼的了。

1魚 2014-01-15 16:02
引用第  7  樓  伊汶涵宇  於  

發表的 回 5樓(1魚) 的帖子 :

加燦鄉下佬少見世面,一出省城蒲頭就誠惶誠恐地被嚇了一跳。
不過師兄都講得冇錯,下次我會多 擺d釣魚貼的了。

你們住的地方海洋資源很豐富,我們這邊就想找稍為有分量的魚都不容易...

zoo 2014-01-15 16:26

3901 2014-01-15 18:22
點解D海產死晒??

伊汶涵宇 2014-01-17 14:07
有睇師兄們的貼,魚不少呀,而且都有好多打魚。

伊汶涵宇 2014-01-17 14:10
多謝師兄捧場。

伊汶涵宇 2014-01-17 14:15
哈哈,因爲我夠八,又要映相,又要影video,吾死都玩死啦。

查看完整版本: [-- 阿女扯蟹籠 --] [-- top --]