查看完整版本: [-- 中區釣具店搵笨七實綠 --]

-> 會 員 互 動 -> 中區釣具店搵笨七實綠 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

sam2047 2013-12-17 23:46

中區釣具店搵笨七實綠

我今次出貼為好朋友不值,話說早前去中區釣具店選購一套新款頂斑磯服,去得當然自己心頭好LA,當然知咩款式知咩價去買LA..這奸商釣具店開貼標價4XXX,點知問題出現LA..試好晒身一心唸住開心比錢,知個奸商全澳最假,全澳最奸,根本無唸住會因多年幫親有什麼朋友價(買成千元頂多平幾元十塊),點知個奸商對著收銀講:阿X要A,,收佢5200LA...我朋友當唐七火都著埋,,再問點解:5係貼上4XXX?之後奸商又話呢套5同,又話特價做完,,再討論幾句後,又話什麼行油4900比你,,頂..甘搵人笨七.鬼都怕妳LA..去第2間人地都有同款同型號,買4650咋..收皮LA...

以前幫奸商買支干救膽死貴新XX千多元,都算數LA.,真係信你半成九都變型,..我們一班朋友以後都5會幫親呢間不該中區全澳最大釣具店KA LA...古語有話:5熟5食係有WO.

arrowtsang 2013-12-18 01:25

五角星 2013-12-18 07:31
应该系奸商竹林店

rayfung 2013-12-18 08:36
死啦,我前日都係果到買左套,S牌磯服,但佢收我MOP5800,我唔知係唔係你講果套= =

泥鯭王 2013-12-18 09:43
我試過比果間垃圾店D人鬧過,所以我就算放棄釣魚都唔會再幫襯佢!我係黎比錢你賺,唔係黎比錢入場受你氣架!仆街…

zh_小佳 2013-12-18 09:49
我試過比果間店搵過笨         

gamag4 2013-12-18 09:51
睇怕此帖一出又會比D有心人推波助蘭、閒言满天

五角星 2013-12-18 10:05
引用第  6  樓  gamag4  於  

發表的  :

睇怕此帖一出又會比D有心人推波助蘭、閒言满天   

叼她呢妈,此奸商果个67,态度差,卖也经常计多钱。
有次系他果度买个S铰4800人仔,但返来看到OSM先卖4350元

wyman 2013-12-18 10:16
買貴了是你自己唔格價,冇得怪人,不過佢報低價賣高價就一定是騙人,正所謂無商不奸,人家是做有錢佬生意的,我都無去益佢好久了..

cao 2013-12-18 10:18
扑他臭街..我上次买套矶服..讲好价..去到又升价...正扑街垃及店

歸隱田園 2013-12-18 10:43
講真,去一次釣魚都要六七百(食理飯吾止),貴一兩百吾係問題,問題係做生意既態度,:狗眼看人低,我靠.......

hot 2013-12-18 11:21
果間野如果唔係一定有野買,我唔敢入去閒逛。
個人覺得阿seven都0K,但係嗰個瘦猛猛就真係,眼神兇狠不特止,仲一直跟踪同監視我一舉一動。怕怕

泥鯭王 2013-12-18 11:52
特別係果條個名"弓"字部條柒頭,成日苦口苦面,好似得鳩罪佢咁,有本事就整個指紋識別器係門口,身家過千萬先可以入黎買野,睇下你過唔過到頭"七"呀啦!我依家同班朋友都寧願揸車遠少少去關口果幾間幫襯,就算再貴D都唔願受佢氣!

五角星 2013-12-18 12:50
引用第  11  樓  hot  於  

發表的  :

個人覺得阿seven都0K,但係嗰個瘦猛猛就真係,眼神兇狠不特止,仲一直跟踪同監視我一舉一動。怕怕  

就系果个僵尸,讲话好串。问他开支1号白棍睇睇,他话1号杆喔,你系高桥?你呢地水平掂唔掂啊,好似他先识钓鱼,我丢死尼条曲街。后来我去着岛野买,总便宜180元。

monster111 2013-12-18 13:53
呢間野 吾柒去好耐 當年問下價錢都即刻問你係咪即刻買 屌你咩,你古我係數字哥呀 每個月養狗咁養柒你 咁樣做生意,睇你幾時摺     

monster111 2013-12-18 13:54
呢間野 吾柒去好耐 當年問下價錢都即刻問你係咪即刻買 屌你咩,你古我係數字哥呀 每個月養狗咁養柒你 咁樣做生意,睇你幾時摺     

sam2047 2013-12-18 14:02
如果無問題?何必打電話煩我朋友呢?網上有言論自由,喜歡說就說,講出自己意見有何問題?我沒說指名道性邊間店,身有屎對號入座做咩呢。中區還有其他釣具店吧

雞總 2013-12-18 17:49
樓主講得正確啊..只系平幾元十塊渣...距最7叻就系 啊邊個.你要啊? 老友價.盡油啦..仲要食多你原價幾百蚊..甘樣做生意~5熟5食你啊師兄

雞總 2013-12-18 17:59
米就系咯~打開門做生意串77..距最輕埋單果時話.啊邊個邊個架.計一計距..禁禁個計算機.平5蚊..笑死5笑死.....我去第2間買野吾識個老細啊.就甘UP過原價都平過距所謂盡油老友價
引用第  12  樓  泥鯭王  於  

發表的  :

特別係果條個名"弓"字部條柒頭,成日苦口苦面,好似得鳩罪佢咁,有本事就整個指紋識別器係門口,身家過千萬先可以入黎買野,睇下你過唔過到頭"七"呀啦!我依家同班朋友都寧願揸車遠少少去關口果幾間幫襯,就算再貴D都唔願受佢氣!

西輝 2013-12-18 19:54
老老實實,以前大小釣魚用品都係佢度買,試過一次問個條瘦猛猛既阿叔個dawai迫力絞咩價,佢即刻俾面色我睇講話大概幾千蚊啦,我再追問即係幾千呀?佢即刻答:你係要我先計俾你睇,我x你,即著!之後我二話不說去左另外一間買

chaofish 2013-12-18 21:51
嘩比斑師兄咁啤法.......真相都差不多囉

大舊飯 2013-12-18 22:45
吊到77聲     

大舊飯 2013-12-18 22:51
佢吾做澳門人生意架     

tomato 2013-12-18 23:24
講真,佢賣貴我無問題,願打願捱,但係成日好似有人睇住你咁,好似偷佢野咁,講野無禮貌,大佬我來買野,吾係來受氣

大舊飯 2013-12-18 23:30
都話吾做澳門人生意羅

那貓 2013-12-18 23:59
引用第  24  樓  大舊飯  於  

發表的 回 23樓(tomato) 的帖子 :

都話吾做澳門人生意羅

所以我同你一樣以N噤多年無進場喇.怕怕.

林瘋 2013-12-19 00:43
相信呢個帖幫左好多人出氣..希望版主長期置頂..好讓釣魚既新手甚至國內同胞睇到...造褔下我地既釣魚愛好者   

sam2047 2013-12-19 00:56
   我地幾個朋友笨七左2~3年,5平不在話下..月熟就月貴,有D干貴人地3千幾都夠膽死,戈下先不該..今次不吐不快LO.....     古語有話:真金不怕紅爐火,,可惜假的真不了   

~~腳板魚~~ 2013-12-19 01:15
上網睇到以為平去到就       

浦阳江畔 2013-12-19 10:39
甘样做生意,想发达都几难!

五角星 2013-12-19 10:47
引用第  8  樓  wyman  於  

發表的  :

買貴了是你自己唔格價,冇得怪人,不過佢報低價賣高價就一定是騙人,正所謂無商不奸,人家是做有錢佬生意的,我都無去益佢好久了..

昵玛,同他说这竿能不能再便100块,那条扑街怎样说呀,黑头黑面满眼带蔑视我这个大陆仔生气地讲"我店不做亏本生意",叼他妹,真无语。丢,这么瞧不起大陆人,难道大陆人是低等民族?难道我们收入、生活等等不及你们?难道你妈是岛国的,你这个杂种。操你妈,今时今日甘样嗄服务态度紧系唔掂啦。你睇,点讲先岩,臉帶奸笑地說:親愛的上帝顧客,呢個价錢十分便,只攢你少少,我們還要開支人工水電費租金等,希望你理解。咁樣講我比你賺1000蚊都高興。

cityhunter 2013-12-19 12:19
阿星,看来你是度受好多气,我介绍个朋友比你,关口,服务一流   

chansimon 2013-12-19 12:20
上次同朋友諗住買特價竹,先問價原來過左期咁就5使有誤會   

1魚 2013-12-19 13:01
引用第  30  樓  五角星  於  

發表的  :

昵玛,同他说这竿能不能再便100块,那条扑街怎样说呀,黑头黑面满眼带蔑视我这个大陆仔生气地讲"我店不做亏本生意",叼他妹,真无语。丢,这么瞧不起大陆人,难道大陆人是低等民族?难道我们收入、生活等等不及你们?难道你妈是岛国的,你这个杂种。操你妈,今时今日甘样嗄服务态度紧系唔掂啦。你睇,点讲先岩,臉帶奸笑地說:親愛的上帝顧客,呢個价錢十分便,只攢你少少,我們還要開支人工水電費租金等,希望你理解。咁樣講我比你賺1000蚊都高興。

請大家理性討論,不要再引用不雅字句~

大舊飯 2013-12-19 14:04
冇過千萬身家都做不到七之隊成員喔       

泥鯭王 2013-12-19 18:43
睇黎佢有排拍烏蠅        

leocheong 2013-12-19 21:32
引用第  30  樓  五角星  於  

發表的  :

老兄不要這樣, 小弟過年之後都上大陸工作, 老闆都是國內人, 大家都係同胞.澳門和大陸是一家人的.

gamag4 2013-12-19 21:52
很多時候寧願被誤會 也不想去解釋,信與不信, 就在你一念之間、懂道理的人 何必解釋。

bily 2013-12-19 21:53
引用第  11  樓  hot  於  

發表的  :

哥条七樣不褸都系吟架,好似想空九你吟唔似做生意似想扞九你走吟樣

金渔佬 2013-12-19 21:59

catcah 2013-12-20 06:25

hk56 2013-12-23 17:14

查看完整版本: [-- 中區釣具店搵笨七實綠 --] [-- top --]