查看完整版本: [-- 貴重物品不要放在電單車行李箱 --]

-> 議 事 亭 -> 貴重物品不要放在電單車行李箱 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2013-10-09 07:15

貴重物品不要放在電單車行李箱

今天一早要去學校,所以昨晚早早就睡了,那知道半夜兩點被LINE醒了,個仔剛去鴨涌河跑步,手機放在頭盔箱,結果...大家知道咩咩咩了...
因電話是我名登記的,所以要我資料去掛失,之後我便打長途電話回澳門掛失,順便問如何續一張新咭,服務人員解釋要寫一份授權書E-Mail給兒子,並帶同我本人證件影印本就可....跳過三千字
好在只是手機.....
這應該都是慣匪所為,大家都要注要,不要把貴重物品放置電單車箱內,不要以為放一點點時間而已,就是那一點點時間,小偷們就足以獵取你的財物了!!

arrowtsang 2013-10-09 08:35
該区鼠偷活躍!

arrowtsang 2013-10-09 08:40
还有,我只見军装警員在大街上、賭场外、金铺边巡,而横街小巷则甚少見其踪影,啊……明白了,巡小巷横街的,全是便衣的,明白!

高桥蕉 2013-10-09 09:45

小魔女SOS 2013-10-09 10:56
鴨涌河一帶好多雙失青年,佢地專門留意D去跑步的人士,因為好多人都好似你個仔一樣去跑步就咁放D銀包,鎖匙,電話係頭盔箱,你個仔用什麼電話現在智能電話一般都有電話追蹤程式,有機會可以搵得番

arrowtsang 2013-10-09 11:03
引用第  4  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

鴨涌河一帶好多雙失青年,佢地專門留意D去跑步的人士,因為好多人都好似你個仔一樣去跑步就咁放D銀包,鎖匙,電話係頭盔箱,你個仔用什麼電話現在智能電話一般都有電話追蹤程式,有機會可以搵得番   

搵日,叫細橋用番 e 招,行開多少,拿住支通,裝班打靶一劑,整餐飽佢食下!

看海 2013-10-09 11:26
   跑步点、沙灘附近、一般都是爆破黑点   

muito 2013-10-09 12:10

ymtchris 2013-10-09 13:49
都係要小心自己財物.......   

小魔女SOS 2013-10-09 15:46
引用第  5  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

搵日,叫細橋用番 e 招,行開多少,拿住支通,裝班打靶一劑,整餐飽佢食下!

我怕你一出現人家十幾廿人揸鐵通圍番你轉頭呢

3901 2013-10-09 23:07
教壞後生!

arrowtsang 2013-10-10 07:25
引用第  9  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

我怕你一出現人家十幾廿人揸鐵通圍番你轉頭呢

唔械嘛?

悲情釣手 2013-10-10 11:12
呢D事時有發生.不過冇乜人報警.可能報咗警都冇乜用.

查看完整版本: [-- 貴重物品不要放在電單車行李箱 --] [-- top --]