查看完整版本: [-- 澳門政府辦事能力算好還是不好? --]

-> 議 事 亭 -> 澳門政府辦事能力算好還是不好? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2013-10-07 09:52

澳門政府辦事能力算好還是不好?

今朝一早起身就要按按按,不是 FaceBook 按讚呀,係按手指模!
話說我的現金分享支票寄失了,好在現在可以網上下載表格,寄回澳門認證後重寄,不需又要多花一程機票錢去申請....

唯有等等等等啦 !

嗨 GAMAKATSU 

嗨 DAIWA

嗨 SHIMANO

不好意思,要你們久等了!!

小魔女SOS 2013-10-07 10:44
可以在網上比你申請補發已經好好了

生仔 2013-10-07 12:04
   不是政府的问题!是郵差的问题

悲情釣手 2013-10-07 16:50
聽講話唔係澳門住滿一半時間會冇得派嘅?

ymtchris 2013-10-07 17:34
我都有搞過以上手續, 好似比較落後, 好麻煩呀.....   

1魚 2013-10-07 18:09
引用第  3  樓  悲情釣手  於  

發表的  :

聽講話唔係澳門住滿一半時間會冇得派嘅?

另外那種一年幾千至一萬那種.....我冇得分呀!!

arrowtsang 2013-10-07 18:38
引用第  1  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

可以在網上比你申請補發已經好好了   

忍者引魚 2013-10-07 18:58

3901 2013-10-07 20:14
引用第 8 樓 藍玫瑰 於

發表的 :

下次叫佢地寄去XX釣具店代收實唔會寄失!

1魚 2013-10-07 20:26
引用第  9  樓  3901  於  

發表的  :

下次叫佢地寄去XX釣具店代收實唔會寄失!  

我申請左叫政苦寄泥碼比我

arrowtsang 2013-10-07 20:27
有钱派还算好喇,须是麻了一点点!
大家不妨回想一下,以前西洋鬼“揸樁“年代,本地賭彩业税收不少,市民分到了什麽?只分到个屁,那麽税收下,錢又去了那裡???!

悲情釣手 2013-10-07 20:49
引用第  11  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

有钱派还算好喇,须是麻了一点点!
大家不妨回想一下,以前西洋鬼“揸樁“年代,本地賭彩业税收不少,市民分到了什麽?只分到个屁,那麽税收下,錢又去了那裡???!

照我話葡國鬼年代係就係黑暗D.起碼嗰陣揾4.5千蚊嗰月都夠膽買摟拱吓.「我唔係親葡人士」.理得佢貪唔貪呀.

相對而家.文筆有限.一言難盡

3901 2013-10-07 22:39
同上!現在真系無法無天!

小魔女SOS 2013-10-08 10:24
引用第  4  樓  ymtchris  於  

發表的  :

我都有搞過以上手續, 好似比較落後, 好麻煩呀.....     

之前冇上網申請補發如果寄失要親自去某個部門申請,好彩將票打回頭到這個部門的話,你可以即時取回,要不然申請咗還要等多十日八日先有得攞番

金渔佬 2013-10-08 17:42

查看完整版本: [-- 澳門政府辦事能力算好還是不好? --] [-- top --]