查看完整版本: [-- 不吐不快的銅鼓行 --]

-> 議 事 亭 -> 不吐不快的銅鼓行 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

松三郎 2013-03-02 01:46

不吐不快的銅鼓行

早两日我們六人出發銅鼓第一天艇手是臭名遠播的八两金大家如果在過他的艇都應該知到他衰到怎麼樣了,第二天船長是大衾釣具店老板起初我以為在銅鼓八两金最衰原來這老板船長還要衰拾培因為是我的朋友約船的我們不知道那船長有虾粉賣所以我們都自備了虾粉旦當天早上到了那船長的鈞具店用他那部机來開粉旦我朋友不適用那机一開机就巴粉都倒了出來倒在地上那老板船長望也不望我們返回店內食瓜子到後來出發到二衾我問他可否船釣他說不能,說破壞規佢一定不能後來他就安排我們上石我上的位他說多數都是這裏中魚我就在這位釣了一個半鐘有多什麼都無又上浪所以打電話叫他執位第一次唔聽電話第二次才聽來到時說那麽快就轉位呀我說上浪後來我說去浪小些的那邊他說你鈞深塲要守的如果有魚就有無魚轉位都是無呀!到後來大約四点我們說要去大衾一試他很不滿意地說不去說無時間我們說現在才四点多一些他就說大衾不順路如要去就加一佰元再說你們六個人又要加一佰元我們當堂沒兴趣了後來我們才知他原來全日自己在船釣怪不得他不想我們執位啦所以各位釣友到銅鼓鈎魚就找好船長才去還有在銅鼓只有他一間釣具店叫做《大衾鈎具》

鲤化龙 2013-03-02 01:59
C兄好文章!睇第二句話時我差滴沒氣!! 吾該下次標多兩個標點號!
釣具店甘衰,應該杯割。

看海 2013-03-02 02:20

xue76 2013-03-02 02:29
看来师兄都好少在铜鼓出艇啵!·································

昭昭 2013-03-02 04:29

小魔女SOS 2013-03-02 08:03
八两金........依加D金咁貴皮幾兩皮野一两,佢有8两都有十幾皮揸手哦!所以唔休做呢   返回正題: 西區艇佬服務差,專放釣友飛機已經是街知巷聞了,我都領過野去到先唔見人打電話又唔聽    但不是全部亦有好艇佬 所以我現在去西區都先問一問D師兄,我想去的地方邊個船佬信得過有責任心就約哥個   

leonleo 2013-03-02 08:23
入硬黑名单         

機車28 2013-03-02 08:34
西區船佬!             

arrowtsang 2013-03-02 08:37
中招,惨! [attachment=134006]  

arrowtsang 2013-03-02 08:38
引用第  5  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

八两金........依加D金咁貴皮幾兩皮野一两,佢有8两都有十幾皮揸手哦!所以唔休做呢   返回正題: 西區艇佬服務差,專放釣友飛機已經是街知巷聞了,我都領過野去到先唔見人打電話又唔聽    但不是全部亦有好艇佬 所以我現在去西區都先問一問D師兄,我想去的地方邊個船佬信得過有責任心就約哥個     

师姐基时有位子?帶我去跳魚!毛人帶我去反,在家我看鱼江! [attachment=134007]

homeboy 2013-03-02 08:56
C兄應該係講大衾釣具店的"初"老闆,佢手艇都算OK有110匹馬力,但態度差就唔使講,又加上無信譽,有兩次約咗佢出艇但去到見到個艇手唔同咗樣就知道又比佢放飛機,為有算數照出船,但釣完返到碼頭見到佢車住d強國釣友即時火上三萬尺,後來聽朋友講開:佢經常放港澳釣友飛機而走去車國內釣友,因為大部分國內釣友都係自己直接開車落去銅古幫佢買蝦粉,現在我約船家會選擇將佢個名字放到最後,請各位師兄自已衡量。    

豬兜冲@ 2013-03-02 09:23

休渔琪 2013-03-02 09:34
铜古好多个好船家,师兄你不好彩,下次约其他人了

松三郎 2013-03-02 10:08
引用第  10  樓  homeboy  於  

發表的  :

C兄應該係講大衾釣具店的"初"老闆,佢手艇都算OK有110匹馬力,但態度差就唔使講,又加上無信譽,有兩次約咗佢出艇但去到見到個艇手唔同咗樣就知道又比佢放飛機,為有算數照出船,但釣完返到碼頭見到佢車住d強國釣友即時火上三萬尺,後來聽朋友講開:佢經常放港澳釣友飛機而走去車國內釣友,因為大部分國內釣友都係自己直接開車落去銅古幫佢買蝦粉,現在我約船家會選擇將佢個名字放到最後,請各位師兄自已衡量。        
放到最後都不好,你一定好想打他索性如果是他就不去巴吧!

釣魚郎 2013-03-02 11:01

ymtchris 2013-03-02 11:14

天花佬 2013-03-02 12:20
釣魚係件開心嘅事!搞到要受氣就冇癮喇

悲情釣手 2013-03-02 12:33

活活 2013-03-02 12:39
阿師姐,西區如果唔揾八兩金,系未要揾九兩菜呀?   

Sam_Sam 2013-03-02 12:48
多謝分享,收到   

小魔女SOS 2013-03-02 13:19
引用第  18  樓  活活  於  

發表的 回 5樓(小魔女SOS) 的帖子 :

阿師姐,西區如果唔揾八兩金,系未要揾九兩菜呀?     

好彩次次去西都有成日<<鞭策>>你既老友幫忙比資料我姐,才不至於有咁既後果

忍者引魚 2013-03-02 15:25
心淡了,不去了,再不要見了

隨行者 2013-03-02 16:39
好野,成編文章得兩個標點符號,就係<< >>

大舊飯 2013-03-02 17:24
買少些蝦粉都要插喔     

老蛇 2013-03-02 17:39
引用第  12  樓  休渔琪  於  

發表的  :

铜古好多个好船家,师兄你不好彩,下次约其他人了

銅古好的船家應沒有幾多個

釣魚痴 2013-03-03 11:31
這個人有名叫冇金不能有金有能十九几年都是這样好人     

mc3323 2013-03-03 12:30

財叔 2013-03-04 11:06

查看完整版本: [-- 不吐不快的銅鼓行 --] [-- top --]