查看完整版本: [-- 有冇毒架?????!! --]

-> 魚 類 圖 鑑 -> 有冇毒架?????!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2012-11-14 07:04

有冇毒架?????!!

三腳貓列傳之~~~有冇毒架?????!!

禽日呢下,執左條既野椅,想話用咸酸菜煑黎食,但條椅个樣介介地,煑左又唔知欢喜得过哥骡仔肉冇?!

更吾知有冇毒,所以請教一下大師们囉!!!
[attachment=131076] 

lee  D  叫咩野椅呢???!!!

[attachment=131077]

joaoao 2012-11-14 07:50
此魚學名叫"pok街濃瘡",屬亞熱帶劇毒性魚類,望君切莫私自食用此物!由其不可配以"含鮮脆"

但如若兄弟決心以身犯險,在下亦定當相陪之!所謂有甘生某驢曬!巧減動係咪呢?!   

arrowtsang 2012-11-14 07:55
涯......涯真係巧減動!!! [attachment=131078]

1魚 2012-11-14 07:57
大細蜘洲中間經常釣到,但不太靠岸,食遠投       

joaoao 2012-11-14 07:58
引用第  2  樓  arrowtsang  於  

發表的 回 1樓(joaoao) 的帖子 :

涯......涯真係巧減動!!! [attachment=131078]  

禮!禮shower皮啦禮!!

鯛魚殺手 2012-11-14 09:02

昭昭 2012-11-14 09:44
到了最後是可以食的嗎...????       

小魔女SOS 2012-11-14 09:55
阿丸腸伯伯你食咗會比現在既病情更嚴重

悲情釣手 2012-11-14 10:14

ymtchris 2012-11-14 10:30
此魚為雞濃倉, 個性劇毒無比, 不宜服用, 不過都係果句啦 - 等我幫你處理咗佢好唔好呀....

小魔女SOS 2012-11-14 10:35
引用第  9  樓  ymtchris  於  

發表的  :

此魚為雞濃倉, 個性劇毒無比, 不宜服用, 不過都係果句啦 - 等我幫你處理咗佢好唔好呀....   

總裁大人咁<<雞濃倉>>係唔係專醫劇毒無比既痣瘡架

ymtchris 2012-11-14 11:07
引用第  10  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

有病醫病, 無病強身啦......

arrowtsang 2012-11-14 11:11
引用第  10  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

E D種 K  屎,亞魔女一定有经历!

小魔女SOS 2012-11-14 11:15
引用第  12  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

E D種 K  屎,亞魔女一定有经历!

丸腸伯伯咁你真係要食多d補吓對C眼先得哦!同你講親電話都話痾緊屎

釣魚郎 2012-11-14 11:37
院長會惊毒       

zoo 2012-11-14 12:03
酸ge

locas40821 2012-11-14 17:01
死魚一條

whero 2012-11-14 17:36
據權威報告此魚有劇毒,不可食用,請速交我處理

那貓 2012-11-14 22:27
剩系曉醫d不知明怪病.噤出名之介濃瘡都唔識,
用作醫治由太椅引起之肌肉抽筋,發消,魚溫証,等等有良好效果
味道帶臭,有點押押地,腥為主打,可算是上等海鮮     

Sam_Sam 2012-11-14 22:41

chaofish 2012-11-14 22:46
九龍倉   

服部半藏 2012-11-15 03:08

機車28 2012-11-15 05:37
龜龍倉!.........好毒ga!

太子 2012-11-15 23:51
大毒物!

財叔 2012-11-16 12:01

華仔 2012-11-16 16:08
請問呀院長叔叔D咁劇毒ge魚响邊樹有得執呢??????

arrowtsang 2012-11-16 16:33
白瀝,蜘蛛涯一带有得賣!!

華仔 2012-11-16 21:38
     有時間都去睇吓買唔買到先   

查看完整版本: [-- 有冇毒架?????!! --] [-- top --]