查看完整版本: [-- 試下貼吾貼到先 --]

-> 假 餌 釣 魚 -> 試下貼吾貼到先 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

man仔 2012-10-23 09:21

試下貼吾貼到先

.........

財叔 2012-10-23 09:23

man仔 2012-10-23 09:25
之前用手機發.貼.搞左好耐都吾得..而家終於可以同大家分享啦.~

1魚 2012-10-23 09:32
嘩~你好犀利喎~勁!!     

乂小吉乂 2012-10-23 09:45
邊到黎ga

man仔 2012-10-23 09:51
青洲垮境..上星期4夜

1魚 2012-10-23 10:40
引用第  2  樓  man仔  於  

發表的  :

之前用手機發.貼.搞左好耐都吾得..而家終於可以同大家分享啦.~

水質會不會好污糟?有拿回家吃嗎?如果不食用的話放回牠們就好~

乂小吉乂 2012-10-23 11:17
用咩假餌會比較好

悲情釣手 2012-10-23 13:20
會唔會攞返屋企食

man仔 2012-10-23 13:46
.肯定吾食得啦..又重金屬.又臭油..之前釣完影張相後全部放番落去.今次攞番去.餵貓..點貓都吾食

man仔 2012-10-23 13:51
我嗰晚就系用呢條.pen仔6g~8g..1.5號身直結出條2號炭腳.

Sam_Sam 2012-10-23 14:10

Johnnych 2012-10-23 14:54
昨晚先去玩.點知 冇得過手癮

養釣新手 2012-10-23 17:55
引用第  10  樓  man仔  於  

發表的 回 7樓(乂小吉乂) 的帖子 :

我嗰晚就系用呢條.pen仔6g~8g..1.5號身直結出條2號炭腳.

依只好似daiso戈只

林正英 2012-10-23 21:20

man仔 2012-10-23 21:32
正確。就系嗰度買架啦。放心喎。垮境D紅眼蠢吾會抵制日貨

養釣新手 2012-10-23 21:47
引用第  15  樓  man仔  於  

發表的 回 13樓(養釣新手) 的帖子 :

正確。就系嗰度買架啦。放心喎。垮境D紅眼蠢吾會抵制日貨   

琴晚我都用左只國貨起左一條

乂小吉乂 2012-10-24 02:10
我想問下。戈到日頭會唔會比人捉

wongchikit 2012-10-24 02:52

man仔 2012-10-24 10:18
未試過.試過幾次過埋條橋行入入面釣.都系比水警趕..佢趕你咪走囉. .不過而家嗰度日水好難釣.我通常都系玩夜水..機會大好多.魚又大好多

細鋒 2012-10-24 10:18
我在那裹日水中過目黃仔及咬頸呀...

ymtchris 2012-10-24 10:18

man仔 2012-10-24 10:29
其實嗰度好多野釣.我中過咬脛.紅眼.黃腳.生魚.盧魚.羅飛...可惜.得個玩字.吾食得.全部放生..做練習幾好

細鋒 2012-10-24 17:33
引用第 22 樓 man仔 於

發表的 回 20樓(細鋒) 的帖子 :

其實嗰度好多野釣.我中過咬脛.紅眼.黃腳.生魚.盧魚.羅飛...可惜.得個玩字.吾食得.全部放生..做練習幾好

係呀... 蒸起勁臭汽油味... 我都經常見到生魚和鯉魚...

查看完整版本: [-- 試下貼吾貼到先 --] [-- top --]