查看完整版本: [-- 有没人去机场钓过鱼? --]

-> 釣 點 介 紹 -> 有没人去机场钓过鱼? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

浦阳江畔 2012-10-16 10:55

有没人去机场钓过鱼?

近日收到风,在机场堆填区外有鱼钓。鱼种有斑,腊,鲈,浦鱼。经常有人爆箱。那些鱼不错,听人说味道非常正,因为水干净,无火水味。具体地点应该在机场前面靠海处,堆填区外围。有人去过的话,可以画张地图出来给大家看。只可惜汽车去不到,只有电单车可入。有没有人有兴趣去试下。

悲情釣手 2012-10-16 11:23
我都想知呀

小魔女SOS 2012-10-16 11:38
唔知係唔係D朋友講哥到 去既路途都幾艱辛下 但好似話揸電單車可以到釣點

釣魚郎 2012-10-16 11:39
引用第  1  樓  悲情釣手  於  

發表的  :

我都想知呀   

x2

昭昭 2012-10-16 13:23

fd_dicky 2012-10-16 13:57
非常想知呀 .....        

財叔 2012-10-16 14:03

1魚 2012-10-16 14:30
留意一下有沒有禁止釣魚的告示,據知機場週邊是不可以釣魚的,裡面的工作人員偷釣時,爐魚爆箱爆到七彩!

浦阳江畔 2012-10-16 15:02
一鱼兄,个老友话可以钓的,大家一起玩更好啊!

釣魚痴 2012-10-16 16:38

初学新丁 2012-10-16 16:42
求地图       

黑仔華 2012-10-16 17:11
有興趣.

大舊飯 2012-10-16 17:18
     地圖

PoU 2012-10-16 18:31
       封左路

chaofish 2012-10-16 19:07
周魚都好有興趣. 有局出聲週日

arrowtsang 2012-10-16 20:57

林正英 2012-10-16 22:20
哥度我都有去過~有條磯可以行出去~不過條路實在太難~電單車可以行~但係只可以行到一半路~有一半路要用自己對十一號巴士去行    ~大約行二十分到可行到磯咀~對面可以望到消防局~   

Sam_Sam 2012-10-16 23:04
得閒去探下路先

太子 2012-10-16 23:08
[attachment=129897]
係飛機上是看到這一條磯,綠色部份已經填好了,唔知係唔係呢道?
如果證實一下環境,可開車入去學車哥條路望下先!

路亞添 2012-10-16 23:42
小心黃左

劉村長 2012-10-17 08:12
"澳門二小時釣況"無啦,淪陷堆填區

健尼 2012-10-21 23:07
已經揚左, 係FB 道路情報區吹到勁多人知

jy5486 2012-11-24 23:05
果到5好玩GE"...
冇咩大野

查看完整版本: [-- 有没人去机场钓过鱼? --] [-- top --]