查看完整版本: [-- 圍釣 --]

-> 相 約 釣 魚 -> 圍釣 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

昭昭 2012-10-09 05:28

圍釣

小弟新手一名想問, 問c兄近日的圍釣情況及釣圍應該準備什麼用具????
因為上一次去釣圍什麼都沒懂...所~以一無所鍋...希望c兄門可以指引:指教一下午!!

昭昭 2012-10-09 05:37
wyn_ 工作的朋友可否再同小弟聯絡返
因為早前違失了你的電話...
雖然早一個月前在關口遇到
不過因為時間沖沖,....大家都趧著出發去釣魚一時間你給我的電話我存錯了號碼...
.可以跟小弟聯絡返嗎....

1魚 2012-10-09 08:20
引用樓主  昭昭  於 2012-10-09 05:28

發表的 圍釣 :

釣圍應該準備什麼用具 

1~注意安全:雖然圍釣比搭快艇至外礁磯釣安全,穿救生衣釣圍的釣友,看來真的沒人

2~防滑鞋不可缺少,海邊的石頭好滑,很多蠔石,跌一交會很傷!

3~至於什麼用具,這範圍不少,釣多就掌握到,最好跟一些有經驗的師兄釣友,從中學習

悲情釣手 2012-10-09 12:27
其實圍釣只係要帶多D人民幣.車費貴.圍佬收得又貴.蕉咗仲要去白滕頭買魚交差

chansimon 2012-10-09 14:09
襯未上毒引都係回頭是岸好

釣魚郎 2012-10-09 14:16
動經理       

~~腳板魚~~ 2012-10-09 14:38
食魚好啦~~唔好釣呀~死人的   

Sam_Sam 2012-10-09 23:04
引用第  6  樓  ~~腳板魚~~  於  

發表的  :

食魚好啦~~唔好釣呀~死人的     

CKC 2012-10-10 05:32
一仲魚就大鑊至釣具,用哈就換用哈就換,買佐又唔會賣,見到有新又想買,好容易唔見佐架曰本車架,回頭事物岸,買魚食好,講吓又要出發,又唔見佐幾張毛睪東     

昭昭 2012-10-10 10:16
引用第 3 樓 悲情釣手 於

發表的 :

其實圍釣只係要帶多D人民幣.車費貴.圍佬收得又貴.蕉咗仲要去白滕頭買魚交差

交差>>>???
沒有人理我蕉唔蕉

查看完整版本: [-- 圍釣 --] [-- top --]