查看完整版本: [-- 第一次上到手板奄釘 --]

-> 魚 類 圖 鑑 -> 第一次上到手板奄釘 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

養釣新手 2012-09-16 13:32

第一次上到手板奄釘

今日係南灣打左成日龜 12點幾林走戈最後一次打底   汁好番 拖番泥戈時 就上到 仲係手板size
都算是第一次上e種size 上次都是食指size 下就睇下夠唔夠時間再去搏殺

鯛魚殺手 2012-09-16 13:39

muito 2012-09-16 16:21

小魚兒 2012-09-16 16:35
如果係大,細湖釣魚小心比人請食"牛肉乾"...

朱古力 2012-09-16 16:44

mcuian 2012-09-16 17:33

P.M. 2012-09-16 18:03
琴晚同肥仔師兄系木排釣左幾條臘,同埋銀米   

養釣新手 2012-09-16 18:14
引用第  6  樓  P.M.  於  

發表的  :

琴晚同肥仔師兄系木排釣左幾條臘,同埋銀米     

知唔知戈到有個人叫魚王 我跟佢釣的 基本上80%都是佢教我的

leocheong 2012-09-16 19:23
引用第  7  樓  養釣新手  於  

發表的  :

知唔知戈到有個人叫魚王   我跟佢釣的 基本上80%都是佢教我的   

我晚晚10~11點去跑步時見有人揸隻木艇仔去網魚, 又係乜水

tomato 2012-09-16 19:27
如果係湖釣魚,會比治安警捉,票控300蚊,我就試過,300蚊其他地方釣牛屎仲好啦

P.M. 2012-09-16 20:02
引用第  7  樓  養釣新手  於  

發表的  :

知唔知戈到有個人叫魚王 我跟佢釣的 基本上80%都是佢教我的

形容下系咩樣呢?

養釣新手 2012-09-16 20:03
  多數都係個會d啊叔係到網  我地一眾岸上ge人都係極之僧恨ed人 一己私利搞到成湖人冇得玩   買條魚又唔係貴 加上南灣d魚又有小污染 我地去釣都是過下手癮 唔囉魚的

養釣新手 2012-09-16 20:08
引用第  10  樓  P.M.  於  

發表的  :

形容下系咩樣呢?

白頭髮 頸有一達仔胎記 平時都係淺藍色ge衫 褲好似淺灰 有時會帶副超出泥(好似是偏光鏡)

P.M. 2012-09-16 20:30
引用第  12  樓  養釣新手  於  

發表的  :

白頭髮 頸有一達仔胎記 平時都係淺藍色ge衫 褲好似淺灰 有時會帶副超出泥(好似是偏光鏡)

咩年紀啊?

養釣新手 2012-09-16 21:06
引用第  13  樓  P.M.  於  

發表的  :

咩年紀啊?

60up

P.M. 2012-09-17 01:02
見到人肯定識

養釣新手 2012-09-17 01:18
我同佢平時都係係第二/三個卡到釣 我多數白衫黑褲

ymtchris 2012-09-17 12:56
好少去果度....   

Ron1203 2012-09-18 09:11
洗唔洗咁開心       

財叔 2012-09-18 14:03

發記 2012-09-18 20:26
                   (我叫路過)                                     

muito 2012-09-18 21:09
引用第  20  樓  發記  於  

發表的  :

(我叫路過)                                       

發記,係時候出發啦,幾時又一齊出海打怪獸呀?

查看完整版本: [-- 第一次上到手板奄釘 --] [-- top --]