查看完整版本: [-- 入季利器[[慶娘奸]] --]

-> DIY激改 -> 入季利器[[慶娘奸]] [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

joaoao 2012-08-09 22:18

入季利器[[慶娘奸]]

忽然心血來潮,見屋企多左支13尺臺釣竿,學下人D.I.Y改竿
[attachment=128753]

改竿前先D.I.Y左個上漆竿床,方便膠水均衡乾透

材料:
慢轉速摩打(水之樂釣具靚仔哥哥送的)

木板(屋企樓下執的)

電線(屋企唔知邊樣電器剪的,,,)

車輪(拆左我個仔部愛駒所得)      

櫈腳,鏍絲及曲尺碼(五金店10蚊ok鳥)

[attachment=128744] [attachment=128745] [attachment=128746] [attachment=128747] [attachment=128748]    

然後開始紮攪座及上膠
最後再到釣具店配上鈦金屬GUIDE(碧水釣具25蚊粒,齊號)

[attachment=128749] [attachment=128750] [attachment=128751] [attachment=128752]    

朱古力 2012-08-09 22:47
人地係波止的慶良間,你个枝得13尺,我驚你係{比人奸}

路亞添 2012-08-09 23:01
先去five 仔test
去西油釣一流   

Sam_Sam 2012-08-09 23:04

小魚兒 2012-08-09 23:37
我都有支...

路過... 2012-08-09 23:42
輪座怕吾怕低左d!

joaoao 2012-08-09 23:48
引用第  6  樓  路過...  於  

發表的  :

輪座怕吾怕低左d!

應該可以....前臂頂住減覺ok

1魚 2012-08-09 23:53
用力去抽啦~抽斷左下次買支台灣豐益廠出的15呎6號羅飛竿去改一定仲正

金渔佬 2012-08-10 01:06
猫大师白色果层漆。。叫咩名漆啊???    改全斜圈啊嘛.仲型

joaoao 2012-08-10 01:24
引用第  9  樓  金渔佬  於  

發表的  :

猫大师白色果层漆。。叫咩名漆啊???    改全斜圈啊嘛.仲型

型係要付出好大代價的...我已經捱緊公仔面啦....付唔起呀

白色果层漆叫"顏色筆"......黒色果层漆叫"水中膠加顏色筆"

[attachment=128754]

xue76 2012-08-10 02:06
         ································巧也!

leocheong 2012-08-10 02:31

讚 ! 讚 ! 讚 !

經濟, 調性如何測試呢

arrowtsang 2012-08-10 07:10
  绝代神棍!!!!!!      

arrowtsang 2012-08-10 07:27
[attachment=128755]          

劉文正 2012-08-10 08:31

ymtchris 2012-08-10 09:21

小魔女SOS 2012-08-10 09:32
     果然係才華貌

爽風 2012-08-10 11:34

老蛇 2012-08-10 12:24

釣魚郎 2012-08-10 12:57
   嘩..........   

小魚兒 2012-08-10 13:30
引用第 12 樓 leocheong 於

發表的 :

讚 ! 讚 ! 讚 !

經濟, 調性如何測試呢

5/5調...一斤左右ga立魚基本上可以死頂...釣立仔手感一樓

悲情釣手 2012-08-10 16:24

小八路 2012-08-10 17:26
好有心记的DIY!
赞一个!
钓围和船钓黄花或非常棒.

釣魚痴 2012-08-10 19:41

林正英 2012-08-10 19:45
   支竿個名好型呀     

itit 2012-08-10 22:49
你个慢速打用來燒乳豬好

whero 2012-08-10 23:49
     今年入季就看它了

活活 2012-08-11 16:27
為左DIY連你個仔部愛驅車輪都拆埋。。。因住被DIU.    

生仔 2012-08-11 17:22

查看完整版本: [-- 入季利器[[慶娘奸]] --] [-- top --]