查看完整版本: [-- 上海閒遊,夜上海(一) --]

-> 旅遊看世界 -> 上海閒遊,夜上海(一) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2012-06-28 12:08

上海閒遊,夜上海(一)

今次係我第一次踏足上海,而目的地係上海浦東機場之前完全冇諗過去這個地方,原因係...............book咗5月,6月去南油攞晒假期結果6月因颱風泰利,古超迫近被迫6月哥團要吹消一收到吹消當然唔會白白浪費d假期又冇咩地方選擇就係哩一刻諗到上海了未去之前聽d朋友講上海一凍就凍到癲一熱就熱到痴肺所以今次去都係短衫短褲為主,點知一落機涼風陣陣可能颱風過後落雨關係氣溫都係得22-3度左右由朝到晚都要著風褸挨~咩都唔理搵地方醫咗五臟廟先,拿拿淋行去試搭最出名又快又靜既<<磁浮列車>>啦!平時搭地鐵返家要40分鐘,搭佢唔洗8分鐘,天氣唔好都開到3佰幾,天氣好過4佰

哩次行程都算係第一,第二日有d雨落去邊都唔方便影相又唔靚係食方面乜都有出品都塞平就唔洗講啦咁大既城市乜名牌都齊,價錢由底至高都有,可以話大眾化照顧不同階層既人去盡情購物,我就係其中一個,兩個細行李箱+一個背囊去,返離變咗兩個大行李箱+兩個大背囊全部都係運動野多除了衣,食,住,行.............方面我比較喜歡佢地既街頭文化同街頭美化有心思原來上海有好多外國人出沒架係澳門,香港都少見有鬼佬,上海周街都係,好多街頭表演者都係外國人多,靜既有,ROCK既都有玩吓,食吓,買吓已經過了3日假期了,第4日見天氣好D終於有D陽光出現,又更係去上海著名既城隍廟求番支靚籤啦

都係唔講咁多了,今次相就唔係影得好多,有機會天氣好D再去先影多D比大家睇

猫头鹰 2012-06-28 12:19
   继续...

zoo 2012-06-28 13:54
震蛋?   

休渔琪 2012-06-28 14:13
有没见到斧头帮啊 ?

arrowtsang 2012-06-28 14:26
    [attachment=127809]    

1魚 2012-06-28 15:18
夜景好靚,中國的經濟起飛表徵
震旦係好出名的文儀器材品牌尼嫁   

小魔女SOS 2012-06-28 15:31
我都知大家一見哩張相反應一定......................   

ymtchris 2012-06-29 11:56
有古有今呀....   

釣魚郎 2012-06-29 12:52
有無大聲唱.....浪奔.........         

查看完整版本: [-- 上海閒遊,夜上海(一) --] [-- top --]