查看完整版本: [-- 2012年-第二屆漁樂塘圍盃章程 --]

-> 各地釣魚比賽>>最新消息發佈區 -> 2012年-第二屆漁樂塘圍盃章程 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

arrowtsang 2012-06-25 21:28

2012年-第二屆漁樂塘圍盃章程

2012年-第二屆漁樂塘圍盃章程

【主辦單位】:澳門漁樂網

【比賽宗旨】 本網致力推廣釣魚活動,提供資訊及平台讓熱愛釣魚朋友們能正確認知釣魚樂趣及安全,促進會員間相互溝通,籍比賽活動中,得以體驗心德,分享技術交流,從而增進彼此情誼

【比賽地點】:珠海橫琴新西湖釣魚埸

【比賽日期】:2012年7月15日 星期日

【比賽名額】:40名

【比賽費用】:200元人民幣(包括入場費用、來回車資、中午飯餐及精美奬牌。)

【報名方式】:報名者可以跟帖及PM方式報名

【報名截止時問】:2012年7月10日前

【交費方法】:請於2012年7月10日前將參賽費交往以下會員代收:
                                                          台灣仔  tel:62372009          内地:15015951602
                                                           ZOO    tel:66168763          內地:15338151578
                                                           冇禮貌tel:66876819
                                                            高比:tel:66373310
                                                           院長tel:66534776        內地:15363595325

【行程安排】:請於2012年7月15,日星期日上午07:30時在拱北歧關酒店前集合出發;到達後各選手可自選釣位作開賽準備;12:00至13:30為用餐時間;18:00頒奬儀式結束後乘坐大車返回,比賽正式完結

【比賽方式】:不限竿種,不限線徑,每人一竿一鉤作賽。

【比賽用餌】:本次比赛不得使用台釣粉餌打窝釣法,不得使用假餌及軟蟲等擬餌釣法。

【比賽賽區及時間】:由於賽埸釣棚有限,未能為選手們全數安排同等釣位,故比賽選手們可不分區域自行以先後選位,敬請互相禮讓!!;上半埸為上午9:00時至12:00時---下半埸為14:00時至17:00時共兩場

【計分方式】:以兩埸合計之魚獲總重量及當天最大尾魚獲計算成縝。

【比賽名次】[1] 塘圍釣交流賽總重冠軍      =奬盃
                        [2] 塘圍釣交流賽總重亞軍      =奬盃
                        [3] 塘圍釣交流賽總重季軍      =奬盃  
                        [4] 塘圍釣交流賽單尾大尾奬 =奬盃

【注意事項】:是次比賽之魚獲可自行取走。

【注意事項】:釣具[抄网]自備,必須獨自完成起魚上魚過程,不得有意鈎魚刮魚。

【注意事項】:比賽不準以任何方式向水中投放餌料打窝聚魚。

【注意事項】:比賽開始與结束均以大會信號為準,比賽一律自釣、自取、自存,比賽结束信號發出後,應立即停止垂钓,结束比賽信號發出后,未入魚護的魚一律不計成縝,死魚不計算成縝[上釣後死亡之魚獲不在此列]。

如有問題可聯絡:62372009 台灣仔或pm短信 ENTER

大家更可以使用WhatsApp或微信聯系,thank! [attachment=127757]

arrowtsang 2012-06-25 21:40
由於好友台灣仔現於外地工幹,要本週五才回澳,固小弟代開此帖公告一下,謝謝各位!

如各方好友參加,可回覆此帖確認,謝謝!
本帖將不斷更新,歡迎各方好友,齊來參予,thank!!!

1)釣魚姑爺……台灣仔  
2)極之冇禮貌的…………冇禮貌  
3)终極死硬派……院長  
4)餌無虚發……亞神  
5)青島钓手……老秋  
6)風流的糖……seng3388  
7)後起之獸......P.M    
8)停不了上魚的.....洛尔  
9)高手....阿齊  
10)zoo  
11)Chan    
12)英俊挺拔,儀表不凡的…………海狗大師   ^^  
13)mcuian  a  k  
14) 型到跌渣的......老蛇  
15) 熱心助人的......muito  
16) mcuian  
17) mcuian fan  
18) 吊藝超群的.......獎金獵人
19) muito  東  
20) muito  南  
21) muito  西  
22) muito  北  
23) 小小釣手  仲哥  
24)黯然消魂釣者...... 阿枝阿哥   
25) iao9720    
26)  iao9720  左先峰  
27) iao9720  右先峰  
28)セ都釣..... 路過  
29) 哨牙仔 
30) 有得釣就精神晒的.....興哥  
31) 蛇仔好朋友 
32) 釣場浪子鬼見愁------發記  
33) 金渔佬   
34)墳場姑爺仔........春魚    
35) 白鶴派掌門人.......阿龔  
36) 僥勇善戰........廿七軍  
37) 釣界趙雲......sang哥  
38)忍世羔人........熊貓大屍!  
39) king 2    
40)king 3    

**41)再現肛湖的.......高比  
**42)冠軍蛟  
**43)蛟朋  
**44)蛟友  
**45)世哥  
**46)白白淨   年青人  
**47)肥婆    
**48)肥婆嫂嫂  
**49)出神又唔入化   看海大屍  
**50)zoo 朋友  
**51)拖字訣傳人  肥仔  
**52)馬拉蟲損手  小小強  
**53)亞源  
**54)大o靚  
**55)大海  
**56)橫琴三寶剋星.....pou      
**57)北京仔  
**58)豬仔  
**59)釣魚冇病痛...........一招了

(備註:33號 金渔佬呢位吊友要揀靚"罧把",所以要加收2000  RMB,麻煩單位注意一下;另外,由41號及以下所有参赛會員,由於報名遲到,将被罰款15000RMB,於赛事當日繳交,由院長永久保管及隨意使用!)   [s:94]

[attachment=127758]

joaoao 2012-06-25 21:48
報!!     

林正英 2012-06-25 21:49
院長點解報名時間2011年7月01日前   

joaoao 2012-06-25 21:52
引用第  3  樓  林正英  於  

發表的  :

院長點解報名時間2011年7月01日前     

已修改...thx!

亞神 2012-06-25 22:00
報一位

機車28 2012-06-25 22:40
[attachment=127759]          

arrowtsang 2012-06-25 22:43
引用第  6  樓  機車28  於  

發表的  :

[attachment=127759]            

咁你係咪去呢???

機車28 2012-06-25 22:56
到時先喇!你都知我經常性失蹤既     

arrowtsang 2012-06-25 22:59
引用第  8  樓  機車28  於  

發表的  :

到時先喇!你都知我經常性失蹤既       

亞公.....你呢D叫---------經常性放飛機呀!!!到時先,到時先我比官你做呀!!!!!

dacky 2012-06-25 23:52
遲一個星期就好..........

機車28 2012-06-26 00:23
引用第  9  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

亞公.....你呢D叫---------經常性放飛機呀!!!到時先,到時先我比官你做呀!!!!!

你唔知我已退休咩?我唔想做喇!留返比禮la!

老秋 2012-06-26 00:25
報一位

釣魚痴 2012-06-26 01:15
有飯食       

viva 2012-06-26 01:19

P.M. 2012-06-26 01:38

因為前兩次魚網的活動因有事報左名都冇出席,所以請各位大大包涵以及諒解    我今次一定安時出席!!!   

seng3388 2012-06-26 02:52

一位                   

洛尔 2012-06-26 03:17
报名:洛尔、阿齐   

seng3388 2012-06-26 03:19
一位                                                                               

海浪 2012-06-26 05:11
窮等人、我,星期日边有假,要返工!!   

看海 2012-06-26 09:22
   吾豬得吾得,果日比人攞左,度一度佢先   

獎金獵人 2012-06-26 10:38
引用第  11  樓  機車28  於  

發表的  :

你唔知我已退休咩?我唔想做喇!留返比禮la!

亚公,来啦YOU COME,I COME!

釣魚郎 2012-06-26 11:09
   快d報名啦....動經理   加多一項,要有注埸精神科醫生,因為..... [attachment=127760]          

zoo 2012-06-26 12:11
報住1位先         

seng3388 2012-06-26 12:45
院長...加一位
(CHAN)

海狗 2012-06-26 16:06
報...     

arrowtsang 2012-06-26 16:57
引用第  25  樓  海狗  於  

發表的  :

報...       

收豆,恩C大人!!

leocheong 2012-06-26 17:35
引用第  25  樓  海狗  於  

發表的  :

報...        

狗仔去我又去.

根叔報名

亮仔 2012-06-27 08:39
引用第 22 樓 釣魚郎 於

發表的 :

快d報名啦....動經理    加多一項,要有注埸精神科醫生,因為..... [attachment=127760]              

哩個野舊年出貓(圖中)....今年應該唔卑距出場賽先岩

发哥 2012-06-27 09:45
15号外出南昌   

mcuian 2012-06-27 16:43
報名 +1

muito 2012-06-27 20:54
報5位, (muito +4好友)   

小小釣手 2012-06-27 21:36
報我+枝哥     

金渔佬 2012-06-28 00:15
院长悟该比个33靓号码我!!     

arrowtsang 2012-06-28 00:51
引用第  33  樓  金渔佬  於  

發表的  :

院长悟该比个33靓号码我!!       

冇问题,加收一佰就可以鸟!

金渔佬 2012-06-28 01:29
老粒啊...我打999   

iao9720 2012-06-28 18:57
報我+二位朋友,共三位     

路過... 2012-06-28 20:45
報~

老蛇 2012-06-28 21:39
我報名,多加3位朋友,共4位   

發記 2012-06-30 20:44
釣場浪子鬼見愁------發記     正丫

muito 2012-07-01 06:58
引用第  38  樓  老蛇  於  

發表的  :

我報名,多加3位朋友,共4位     

院長人地, 老蛇大師係要加多3個朋友, 你只留一位,?

muito 2012-07-01 06:58
引用第  39  樓  發記  於  

發表的  :

釣場浪子鬼見愁------發記     正丫

發記, 今次你單刀赴會呀. 你D兄弟呢?

arrowtsang 2012-07-01 10:47
引用第  40  樓  muito  於  

發表的  :

院長人地, 老蛇大師係要加多3個朋友, 你只留一位,? back.gif" border="0" onclick="if(this.width>=600) window.open('http://www.fishingmacau.com/bbs/images/back.gif');" onload="if(this.offsetWidth>'600')this.width='600';" >

啟禀大狀,29、30、31號,正是蛇仔黨呀!

生仔 2012-07-01 19:17
到時去觀戰都好喎!!!   

muito 2012-07-01 19:41
引用第  42  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

啟禀大狀,29、30、31號,正是蛇仔黨呀!

唔好意思, 我唔知, 我仲以只留蛇仔黨一名添.

arrowtsang 2012-07-01 19:42
欢迎之極啦,如果时间將就,参加埋啦,好好反架!!!

arrowtsang 2012-07-01 20:01
引用第  44  樓  muito  於  

發表的  :

唔好意思, 我唔知, 我仲以只留蛇仔黨一名添.

冇洗介意呢~~!涯做事經常胡裡胡塗癲三倒四,大家一齊至緊要开心,係冇???!

Sam.Jig 2012-07-01 20:34
最後两個靚位我要!報两位!!     

viva 2012-07-02 21:31

lamlam 2012-07-02 23:23

查看完整版本: [-- 2012年-第二屆漁樂塘圍盃章程 --] [-- top --]