查看完整版本: [-- 雪柜膠边 --]

-> 法 律 諮 詢 -> 雪柜膠边 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

財叔 2012-05-17 17:53

雪柜膠边

各位C傅..C兄.C姐有一事請教,請幫幫忙,我有一个私人雪柜是用尼雪魚用。但用了拾多年膠边硬化流氣,道至門边冷氣變冰。請問有什么辨發絞絞佢呢!各位幫林林,絞店飲茶.食飯冇所為你比。

arrowtsang 2012-05-17 18:14
打比新偉隆工程  龍哥、友哥啦,佢兩位對冷凍器材好幫到手架!! [attachment=126479]

引用第  1  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

打比新偉隆工程  龍哥、友哥啦,佢兩位對冷凍器材好幫到手架!!

1魚 2012-05-17 18:22
可能衣家電器師父唔攪咁濕碎的工程了,如果冇人修理,又唔想掉左部大魚箱,或者去草堆街買一種叫做回力膠(類似乒乓球那塊膠面),自已裁剪好一層一層咁貼在雪櫃門邊,我亂咁想咋,唔知o唔ok?

arrowtsang 2012-05-17 18:25
引用第  3  樓  1魚  於  

發表的  :

可能衣家電器師父唔攪咁濕碎的工程了,如果冇人修理,又唔想掉左部大魚箱,或者去草堆街買一種叫做回力膠(類似乒乓球那塊膠面),自已裁剪好一層一層咁貼在雪櫃門邊,我亂咁想咋,唔知o唔ok?

1魚叔,唔同架,電冰箱既膠邊,裡面有條軟磁石條架!!!

1魚 2012-05-17 18:29
引用第  4  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

1魚叔,唔同架,電冰箱既膠邊,裡面有條軟磁石條架!!!

拆左條舊的磁力邊再用得嗎?

arrowtsang 2012-05-17 18:33
難!

石頭 2012-05-17 19:09
剛剛賣左二套荷花鈔,買個新雪柜

機車28 2012-05-17 19:30
呀財哥!你老人家住幾多樓呀??       

林正英 2012-05-17 20:30

財叔 2012-05-17 20:53
多謝各位,即是冇得絞       

財叔 2012-05-17 21:06
引用第 1 樓 arrowtsang 於

發表的 :

打比新偉隆工程  龍哥、友哥啦,佢兩位對冷凍器材好幫到手架!! [attachment=126479] 咁即係点呀?院長

小小釣手 2012-05-17 22:38
睇下係乜牌子,澳門有冇維修站,大部份都可以配的

看海 2012-05-18 00:09
財哥:個人理解係可以做以下步驟,看可否改善,膠邊是否烈開,看可否修補,膠邊與柜邊是否貼合,如有空洞,請想法補好就可改善,最後無法就加兩條行李彈帶,外加一點壓力今你的老拍檔貼合一些       

ymtchris 2012-05-18 09:18
引用第  1  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

打比新偉隆工程  龍哥、友哥啦,佢兩位對冷凍器材好幫到手架!! [attachment=126479]  

隨行者 2012-05-18 14:17
用玻璃膠痴死佢啦

釣魚郎 2012-05-18 16:19

南方黑鯛 2012-05-19 10:43
財叔是不下列這個:十多年了,好好用.
用一魚方法應該可以,因為雪柜門是向下關的

查看完整版本: [-- 雪柜膠边 --] [-- top --]