查看完整版本: [-- 請問各位師兄...如何拆磯杆导线环?? --]

-> DIY激改 -> 請問各位師兄...如何拆磯杆导线环?? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

vashcusmar 2012-04-26 16:34

請問各位師兄...如何拆磯杆导线环??

請問各位師兄..有咩方法可以拆左d导線環...我有支漁杆斷左..想拆左d导線環出黎換...求各位師兄之寶貴意思...

小魔女SOS 2012-04-26 16:58
見過人拆但係唔知點用文字表達你聽

看海 2012-04-26 17:21

財叔 2012-04-26 18:10
我就好小心用火譚譚佢就Ok.但唔知啱唔啱

arrowtsang 2012-04-26 18:43
靠撞,由前方向竿柄方向,快速沖擊,頭環則小火加熱;所有過程務必小心,因导线环體積細,好易飛走搵唔番!

Ron1203 2012-04-26 18:48
用火機熱下佢等d膠熔攞出黎...
唔好燒耐...

1魚 2012-04-26 20:40
用撞擊比較安全,比如想拔出第三節的圈,先用拖鞋或布放在地上,魚竿站立上面,一手拿住第一及第二節,拉出半截左右,另一隻手拿住第三節,拉出後用力向下撞擊~祝你好運
本動作有相當成份危險性,小孩請由大人陪同觀賞   

Sam_Sam 2012-04-26 22:46
一於靠撞啦,冇衰

獎金獵人 2012-04-26 23:08
拿来,我帮你!

老秋 2012-04-27 00:34
我支枝的一節回來了嗎?沒有鱼竿弓魚.不能出去釣魚.好橙.求幫助

悲情釣手 2012-04-27 00:47
揾阿漢哥搞掂

xue76 2012-04-27 23:13
师兄用D热水泡一会一拔就掉了!因多数矶杆导环都是用热熔胶粘的!

vashcusmar 2012-04-29 14:48
謝謝各位師兄的寶貴意見
小弟馬上嘗試一下   

查看完整版本: [-- 請問各位師兄...如何拆磯杆导线环?? --] [-- top --]