查看完整版本: [-- 全力營救!!(更新搞野版) --]

-> DIY激改 -> 全力營救!!(更新搞野版) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2012-04-08 21:09

全力營救!!(更新搞野版)

★☆ ~全力營救 !~☆★

(巳加插"誤人子弟"YouTube影片搞野版!)

其實呢單"K屎"就係咁............ ............

今午,一個來電,傳來院中一把熟悉的聲音.........高精狸高比

高比:喂........,院長,高比呀!
小弟:係呀,典呀?咩樹呀高經理?
高比:哎唷......,早幾日出去,失足呀,跌親呀,妖~~,仲跌X斷埋枝撈箕柄,個框同埋個箕頭跌X落左海冇左咯,想睇下有冇得搞呀!
小弟:我一陣間搞掂手頭上D野,一陣打比你睇下啦,得掛~~!

就係咁,收工後就搵下有乜野零件合用先-;;今次營救行動必需搵一種五金-----4分內牙咀,用一粒4分內牙咀黎代替跌左咯落海既撈箕頭。
以我所知淨撈箕頭可以從網上訂購,臺灣本土仲有現貨賣添,不過我費事等,自已整啦.....!
螺牙通常分為三大類---英制、美制、喉牙等三類,當中以美制牙會分為粗或幼牙,而磯釣類抄網頭所有都係採用"4分英制牙".
搵下個工具箱先.......。
哈哈,有喎,有一粒"4分爆炸螺絲",好.....,郁手。
[attachment=125504]  [attachment=125505]  [attachment=125506]  [attachment=125507]  [attachment=125508]  [attachment=125509]

http://www.youtube.com/watch?v=RexNEO-0Zj8&feature=youtu.be

就係咁,改裝初步完成,由一粒不銹鋼4分爆炸螺絲筒,就變左一粒----磯佬無敵抄網棍頭勒~~!
然後呢,就係接合,不過為免阿黑仔高比又~~~~跌斷棍,一於響支抄網棍頭截,加裝支12mm外徑 X 0.5 不銹鋼通,強化D耐用D,又重DD囉!!

[attachment=125510]  [attachment=125511]  [attachment=125512]  [attachment=125513]  [attachment=125514]  [attachment=125515]  [attachment=125516]  [attachment=125517]  [attachment=125518]  [attachment=125519]  [attachment=125520]  [attachment=125521]  [attachment=125522]  [attachment=125523]
就係咁....咁....咁....,全力營救之後,卻用得番喇,能夠救到就救,慳到.....就慳啦,唔好浪費嘛!  

choi輝 2012-04-08 21:16

FAI. 2012-04-08 21:22
院長真系    ''醫術高明'' ge jer         

3901 2012-04-08 21:29
院長變左機械仕?     

高比 2012-04-08 21:31
真係無得頂~十斤白立都撈到啦今次!!

DIY破爛之王!!!!  

精神病院院長兼任世界傷殘漁具醫院院長!                 

悲情釣手 2012-04-08 21:34
巧犀利     

joaoao 2012-04-08 21:42
借問聲連棍帶網掉左落海有冇得係你老人家度磨返套呢?     

小魚兒 2012-04-08 21:43
我屋企仲有好多"奇難雜症"咁就要麻煩你啦!         

三師兄 2012-04-08 21:47
     院長..我睇中你個工場..............................

有望了.....

arrowtsang 2012-04-08 21:47
引用第  6  樓  joaoao  於  

發表的  :

貌哥:我未識整潛艇喎!聞說.............下川有潛艇租個喎,你打比亞勇哥幫你啦!

~~腳板魚~~ 2012-04-08 21:48
利害呀 高人呀真係

北京! 2012-04-08 21:59

白鱲狂 2012-04-08 22:03
引用第  4  樓  高比  於  

發表的  :

真係無得頂~十斤白立都撈到啦今次!!

DIY破爛之王!!!!  

精神病院院長兼任世界傷殘漁具醫院院長!                 

peter_218 2012-04-08 22:44

鱼乐公社 2012-04-08 22:51

我都系用呢款,便靓正

鮑仔 2012-04-08 22:58
又一𠎀作

鯛魚殺手 2012-04-08 23:13

LittleET 2012-04-08 23:30

1魚 2012-04-08 23:45
我個網用左十五年,後來都全力營救成功鳥   

亮仔 2012-04-08 23:56
早知我戈陣都搵院長出山救命la   

海浪 2012-04-09 00:00
佩服佩服!      咁又省咗好多錢!     

高精理條柄斷左.......      漁網大國手....妙手回春     

活活 2012-04-09 00:32

亞枝 2012-04-09 01:18
   院長手工了得,還有一夥助人的心                                       

卄ˉˉ 2012-04-09 02:00

機車28 2012-04-09 02:52
你係得既!       

財叔 2012-04-09 07:17

金渔佬 2012-04-09 10:45

zoo 2012-04-09 13:06
魚網IQ博士           

育籽 2012-04-09 13:19

ymtchris 2012-04-09 13:20
技術高超。   

chaofish 2012-04-09 14:11
嘩高科技喎同北韓果支野有得了(輝)

xue76 2012-04-09 15:51
引用第 6 樓 joaoao 於

發表的 :

巧高难度啵!!!!!!!!!!!

老蛇 2012-04-09 16:32
妙手仁心     

看海 2012-04-09 19:33
   手術到家,       

台灣仔 2012-04-09 22:27
真係無得頂     

Sam_Sam 2012-04-09 23:11
華佗再世

忍者引魚 2012-04-09 23:13
           够老友

釣魚郎 2012-04-10 11:25
     不愧為院長,專搞疑難雜症.....     

釣魚痴 2012-04-10 16:18

billychan 2012-04-12 21:38
好利害!好手工!有創意!

查看完整版本: [-- 全力營救!!(更新搞野版) --] [-- top --]