查看完整版本: [-- 關於用手機上漁網問題 --]

-> 網站功能解說 -> 關於用手機上漁網問題 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2011-12-06 13:23

關於用手機上漁網問題

收到會員通知,話用手機發帖時,無法上傳相片和發訊息,因我自己無手機上網,麻煩大家測試一下,先將網頁上面有個好似間屋仔的入口,滑鼠移至上面,會出現一些英文,這是提供您選擇其他顏色的,請試試點其他,例如選(wind_green),之後再試試可不可以,如果仍然不可以,請回覆本帖,等我另外安裝一個最新版本的論壇再測試,假如真的是目前版本老舊的問題而引起的,唯有找天將論壇升級吧,不過要等冬磯賽後再升級

zoo 2011-12-06 13:51
TEST (公司WIFI)

1魚 2011-12-06 13:56
引用第  1  樓  zoo  於  

發表的  :

TEST

有沒有轉換其他的風格(如wind_green)之類

zoo 2011-12-06 13:57
冇 直接發

zoo 2011-12-06 14:01
引用第 2 樓 1魚 於

發表的 :

有沒有轉換其他的風格(如wind_green)之類

但我係用公司wifi 如用手機網絡,效果應該冇咁好

1魚 2011-12-06 14:03
引用第  3  樓  zoo  於  

發表的 回 2樓(1魚) 的帖子 :

冇 直接發   

阿貎同台灣仔都話唔得喎~

小魔女SOS 2011-12-06 14:17
剛試了唔得

zoo 2011-12-06 14:24
TEST (手機網絡)

ymtchris 2011-12-06 14:28
我用手機上網, 成日都係登入唔到, 唔知點解喎...   

1魚 2011-12-06 14:33
會唔會係瀏覽器問題

E604 2011-12-06 17:40
我用聯通3G上,無問題!仲可以登入喎!

白鱲狂 2011-12-06 20:49
我係用手機上傳圖片,發貼又快又方便,我吳識用電腦架,咁耐上綱都係用手機,冇問題喎                   

1魚 2011-12-06 20:52
http://www.fishingmacau.com/bbs3
剛剛試裝左最新版本,但係發帖有少少問題,而且好似複雜左少少,如果真係要升級,暈死了,一定要花成個星期至完全做好,因為我地有兩個網站,討論同商業版,還要跟返兩站登入的通行證~

白鱲狂 2011-12-06 21:15
魚叔我用手機24小時上綱,快靚正                       

1魚 2011-12-06 22:20
改左少少設定,唔知e家又點呢   

arrowtsang 2011-12-06 22:43

小魔女SOS 2011-12-06 23:13
再試都係唔得 都係上存唔到相片

看海 2011-12-07 01:33
都係無法上傳照片   

看海 2011-12-07 01:43

小小釣手 2011-12-07 02:15
引用第  11  樓  白鱲狂  於  

發表的  :

我係用手機上傳圖片,發貼又快又方便,我吳識用電腦架,咁耐上綱都係用手機,冇問題喎                     

咁你就教下D師兄弟點發相啦

魚珠魚寶 2011-12-07 03:29
我用I PHONE將魚網改作WIND GREEN版本都發唔到相 點搞呀

1魚 2011-12-07 07:26
星期四再裝一個版給大家測試   

E604 2011-12-07 08:30
引用第 20 樓 魚珠魚寶 於

發表的 :

我用I PHONE將魚網改作WIND GREEN版本都發唔到相 點搞呀

有可能係你D相size太大, 因為唉疯D相多数都係1.幾MB1張, 而鱼網只能上傳幾百kb架咋, 或者你將D相resize佢再試下啦

1魚 2011-12-07 12:55
已經將jpg檔相片試試改成可以傳1.5m,請再測試一下

魚珠魚寶 2011-12-08 03:55
點測試呀?我用手機轉做wind green版本,我平日電腦發相的附件可選擇,而手機則沒有     

查看完整版本: [-- 關於用手機上漁網問題 --] [-- top --]