查看完整版本: [-- 少少地一餐 --]

-> 講 飲 講 食 -> 少少地一餐 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-11-15 10:20

少少地一餐

為免令人多說話改改個標題吧

無魚釣無心情無胃口求求其其整兩味填飽個肚算數雪櫃有乜就整乜我鍾意食芫茜,我老闆鍾意食菜,咁就灼埋一碟+蠔油鮑片,另一味紹興酒煮肥花甲(放工順便經過街市買既)

自己識撚兩味係好開心既事但係每日要諗買咩餸煮咩食真係好鬼頭痛,有時明明好想煮諗多兩諗就冇晒食慾如果各位院友有咩拿手小菜不妨介紹一吓比大家,等我唔洗諗得咁辛苦,不過唔好太複雜簡簡單單家常便飯就OK,始終放工煮飯既時間唔多

奇一 2011-11-15 10:34
睇见都想食!真系叻,识煮咁靓餸!

小魔女SOS 2011-11-15 10:41
引用第  1  樓  奇一  於  

發表的  :

睇见都想食!真系叻,识煮咁靓餸!   

奇一大師因為要食快餐既關係所以樣子唔多靚仔

locas40821 2011-11-15 11:01
有咁大隻鮑魚食都係清淡一餐..做人真係夫復何求

小魔女SOS 2011-11-15 11:06
咁大隻鮑魚都係食幾片仲唔清淡,如果唔係就成隻大刀大刀切用刀叉品嚐啦 清淡唔一定係代表齊菜白飯一碗先叫清淡   

鬼頭刀 2011-11-15 11:12
鮑魚海鮮餐   

小魔女SOS 2011-11-15 11:19
引用第  5  樓  鬼頭刀  於  

發表的  :

鮑魚海鮮餐     

你去完公寓返離未姐我請埋你同你老屎食又典話

ymtchris 2011-11-15 11:30
仲話清清地喎....., 我睇見就飽飽滯滯呀,.....
除非我都有分就very good 呀.....     

財叔 2011-11-15 11:31
人地一歺         
我地一年         
清淡 ??         
認命√√             

小魔女SOS 2011-11-15 11:39
引用第  7  樓  ymtchris  於  

發表的  :

仲話清清地喎....., 我睇見就飽飽滯滯呀,.....
除非我都有分就very good 呀.....       

總裁大人你喜歡食就攞去啦我麻麻地咋,早排朋友係第二到返離旅遊送比我有6罐2隻裝我都送晒比人,剩番一罐比自己試吓費事佢問到我好唔好食我都唔知點答佢好

發記 2011-11-15 11:58
:清                 淡                    

1魚 2011-11-15 12:47
食鮑魚咁粗既嘢,又真係幾清淡喎   

viva 2011-11-15 12:49

釣魚郎 2011-11-15 13:56
人地富貴人家清淡的一餐......我地窮等人家一年一餐     

Sam_Sam 2011-11-15 13:58
果然夠清淡喎   

魚珠魚寶 2011-11-15 16:43
鮑魚呀,花甲呀    睇見流口水了   

chaofish 2011-11-15 18:54
好得呀><

peter_218 2011-11-15 20:39
鮑魚     

arrowtsang 2011-11-15 22:42

清淡!?... 

生仔 2011-11-16 01:08
   樣子還可以,,,,味道就要試過先知

joaoao 2011-11-16 09:32
睇見流巧水

查看完整版本: [-- 少少地一餐 --] [-- top --]