查看完整版本: [-- 幫幫手~香港公証處(認筆跡) --]

-> 議 事 亭 -> 幫幫手~香港公証處(認筆跡) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

總舵主 2011-11-11 23:28

幫幫手~香港公証處(認筆跡)

我有個香港朋友要做份授權書比澳門一位律師 ( 一定要認筆跡)但係唔知係唔係去民政事務處辦?有冇邊位辦個?有冇詳細地址同電話?係唔係一日內攪掂?

海狗 2011-11-11 23:44
澳门就去喷水池既"仁慈堂"
香港就唔清楚

1魚 2011-11-11 23:47
以前在噴水池 澳門立契官公署,現在有沒有改就不知了

求.敗 2011-11-11 23:56
仁慈堂

生仔 2011-11-11 23:59
有冇搞錯,,,,,,,,,,,,,,,,,做授權,,認筆跡去邊度搞甘簡單,,問個律師未知羅,,點做律師架   

choi輝 2011-11-12 00:11
噴水池仁慈堂公證處*人少几分鐘ok

muito 2011-11-12 00:27
一般來說, 單純做份授權給律師, 可以在律師樓由其他律師做見證.  二分鐘都唔洗.

小魚毛 2011-11-12 01:22
老友你問咩野吖?做份授權書比律師,當然在律師樓做啦.做得比律師就所有事都去問律師怎做啦.仁慈堂只做認筆跡,做契,做認可.

ymtchris 2011-11-12 11:35
以前係仁慈堂....    

看海 2011-11-12 11:43
引用第  6  樓  muito  於  

發表的  :

一般來說, 單純做份授權給律師, 可以在律師樓由其他律師做見證.  二分鐘都唔洗.

同case我做過,噴水池啦,咁就吾冼再約律師啦

arrowtsang 2011-11-12 18:00
唔曉!

查看完整版本: [-- 幫幫手~香港公証處(認筆跡) --] [-- top --]