查看完整版本: [-- 拉登勸世人不要濫殺無辜 --]

-> 議 事 亭 -> 拉登勸世人不要濫殺無辜 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

見血方休 2011-10-16 23:49

拉登勸世人不要濫殺無辜

最濫捕,連手指立也放進冰箱的人在說教,感覺就像拉登勸世人不要濫殺無辜 。 我船磯關你甚麼事?你憑甚麼說三道四?你上磯釣不到魚就埋怨人家船磯破壞你家的環境, 你習空手道就說中國功夫一無事處,你愛吃臭豆腐就要迫全世界人跟你一起吃? 我愛船磯,也愛上磯,不同季節月份不同釣法,淸理釣埸,放生小魚,我有做,你有嗎? 可不可以心胸廣闊一些,不要太霸道?魚是不會釣曬的,真有熱誠的話,去關心哪些電、毒、炸的事情吧, 不要再在這船磯不船磯的問題上喋喋不休,反正你管不著,難道我又可規定你磯釣一定要釣腳邊, 不可遠投掃三四竿外的排口嗎?

太子 2011-10-16 23:58
船釣都是釣魚的一種方法!

見血方休 2011-10-17 00:08
我是在「相約鬧交」,有興趣的朋友請放馬過來,如本人因工作關係未能及時回覆,會於回覆後專門作短訊通知,敬請見諒

3901 2011-10-17 00:09
又來大戰?!

joaoao 2011-10-17 00:18
久唔久發生下事大家發下言討論下都幾頂癮,有時太和諧太平淡又真係幾悶,大家繼續!   

Sam_Sam 2011-10-17 00:19
又有事發生咩   

見血方休 2011-10-17 00:24
引用第  5  樓  Sam_Sam  於  

發表的  :

又有事發生咩     

無嘢,今曰東區船磯蕉蕉哋,又見到D動物講埋D歪理,想成幾發難岀一口悶氣啫

路亞添 2011-10-17 00:28
各板主的號碼都被黑客入侵了,所以
我幫下見血先,我都想船磯,只是我天生耳水不平行,一上船會   

海狗 2011-10-17 00:30
引用第  4  樓  joaoao  於  

發表的  :

久唔久發生下事大家發下言討論下都幾頂癮,有時太和諧太平淡又真係幾悶,大家繼續!     

又係度扮晒野.....

joaoao 2011-10-17 00:36
引用第  8  樓  海狗  於  

發表的  :

又係度扮晒野.....

咁都俾你識穿?!果然係膠手!其實神又係我鬼又係我得未?

咁我呢挺偶像派唔扮下野邊有飯開呀老細!你又唔帶我去開飯!

海狗 2011-10-17 00:46
引用第  9  樓  joaoao  於  

發表的  :

咁都俾你識穿?!果然係膠手!其實神又係我鬼又係我得未?

咁我呢挺偶像派唔扮下野邊有飯開呀老細!你又唔帶我去開飯!

DEO 2011-10-17 01:50
只要有釣品,點釣都無所謂.

路過... 2011-10-17 02:16
引用第 11 樓 DEO 於

發表的 :

只要有釣品,點釣都無所謂.

頂一下~

海浪 2011-10-17 03:10
船釣又好,艇釣又好,磯釣都好,總之釣還釣,千祈唔好用手撩!     

real 2011-10-17 06:17

太子 2011-10-17 11:06
引用第  13  樓  海浪  於  

發表的  :

船釣又好,艇釣又好,磯釣都好,總之釣還釣,千祈唔好用手撩!             

你講得啱!

釣魚痴 2011-10-17 11:16
各有各釣 冇用放生

發記 2011-10-17 14:41
咩釣法都好.......細魚放生就可以了    

ymtchris 2011-10-17 14:52
船釣就恆久支持, 上石就間中客串, 兩者皆喜愛......
而細佬就有幸見證過見血先生 - 小魚放生, 唔濫釣   
而船釣收獲往往就不會比上石多, 喱句說話真係講出嚟都唔係咁多人會信呀, 但係又經常發生, 只好怪自己技不如人啦...
但係本人就係萬般不明白, 為甚麼一般人都會認為上船釣就會釣哂d魚, 而一般人也是用比較肯定語氣說出來, 但是他們又是憑甚麼鐵證, 可以如此肯定呢????????????唔明????
而樓上帖阿添哥亦都好坦白地說了當中既一點點出來 - 暈船浪. 就係其中的一個比較至命傷
而本人愚見就可能係上石所需要既技術真的要比船釣多, 選位, 睇流, 潮汐, 打粉等等, 睇少範都蔗氣渤渤呀..., 還有的是偶像反應呀, 大家有眼睇, 你地睇下阿貌哥, 阿院長, 阿海狗大師等等一眾高手, 釣魚就好似小李飛刀一樣, 例無虛發, 佢地既一舉手, 一投足都係風靡萬千釣魚發燒友呀...,
另外朋黨關係 - 個個老死都上石, 一個人係隻船度又何苦呢, 仲有釣魚人喜愛吹水, 大家唔會唔認呀嘩, 你船釣呀都唔咁channel..., 其實船釣我又唔見咩破壞環境, 上石我又唔見到保育得去邊...., 何不各有各追求, 各有各尋夢......   

小魔女SOS 2011-10-17 14:56
不嬲我都話反對人船磯,鬧人小魚唔放生D人係不知所謂 人地用咩方法釣魚,放唔放生關你X事咩 自己做到咪得囉!

ymtchris 2011-10-17 15:15
引用第  19  樓  小魔女SOS  於  

發表的  :

不嬲我都話反對人船磯,鬧人小魚唔放生D人係不知所謂 人地用咩方法釣魚,放唔放生關你X事咩 自己做到咪得囉!

阿師姐真係女中豪傑呀....

船釣,磯釣.........魚竹釣魚,數量多極有限,   不是毒 ;電 ;炸就好....      

arrowtsang 2011-10-17 18:59
能放生的都放吧,至於船吊雞吊,是Q彈啦!       

小小強 2011-10-17 19:12
我懶理你放還是不放,反正我放定了

見血方休 2011-10-17 19:27
本來,我從來不干涉人家如何釣魚,亦不評論別人放不放生,只是愧見自己在漁網佔任版主多年,亦鮮有為漁網作出貢獻,因此稍有漁獲,便急不及待與同好者分享,怎料卻惹來無聊、無理的批判,因此才生惡言相向。

我偶然放生小魚,並非有甚麼保護環境,好生之德的崇高氣節,只是出於成本效益,小魚於我並無用,卻有長大的潛在價值,放生,只為殺生,有時都幾瘋刺。至於小魚應取?應放?很多國家都已立法,相信不用爭辯,但我國並沒有立法,因此我認為做合法的行為不應該受人非議,但凡事有例外,對於不懂尊重別人的人,我亦無需客氣 毫不利己,太难;损人利己,太坏;损人不利己,太蠢。

小小強 2011-10-17 19:36
見血算啦,都係漁網咁多年,你理鬼佢講你咩差野Y,,總之我開心,你吹咩

見血方休 2011-10-17 19:46
引用第  25  樓  小小強  於  

發表的  :

見血算啦,都係漁網咁多年,你理鬼佢講你咩差野Y,,總之我開心,你吹咩   

實不雙門,我是來搞事的

arrowtsang 2011-10-17 19:50
引用第  26  樓  見血方休  於  

發表的  :

實不雙門,我是來搞事的

見血方休 2011-10-17 19:59
引用第  27  樓  arrowtsang  於  

發表的  :

阿院長,你都好似係反船一族,

不如我哋開吓拖啦

釣魚郎 2011-10-19 13:01
釣魚啫....理得佢點釣.....放唔放各人做事各人當     

1魚 2011-10-19 17:49
我都反船磯,因為我會   
磯釣好,冇魚釣可以搵個石洞大覺訓到艇家來接人   

金渔佬 2011-10-19 18:41
穩個山洞閉關練功

財叔 2011-10-20 07:56
我釣魚只要係開心,个時间,有魚食,安全,識朋友就OK。大家唔夠脚要揾人鄧車鄧船就揾揾我睇我去唔去得         

查看完整版本: [-- 拉登勸世人不要濫殺無辜 --] [-- top --]