查看完整版本: [-- 咩鬼野魚(月魚) --]

-> 魚 類 圖 鑑 -> 咩鬼野魚(月魚) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

arrowtsang 2011-08-22 21:41

咩鬼野魚(月魚)

剛剛在 Yootube 度見到,但係唔知係乜鬼野椅,睇落去好似深水大泥錳,但深水大泥錳又唔應該有貢大兜,唔知有冇師兄知係乜鬼野椅呢? http://www.youtube.com/watch?v=wECeP9kyTtM

活活 2011-08-22 21:51
咁大兜,我估系珍珠鯭既祖先.....不過我都系要試食過先可以肯定.      

森林大,都有奇珍異獸, 海洋佔地球面積71%,真系大把無名怪魚.  

1魚 2011-08-22 22:05
超級巨型深海泥鯭   
咁以後釣泥鯭改用鋼絲腳   

小魔女SOS 2011-08-22 22:34
引用樓主arrowtsang於2011-08-22 21:41發表的 咩鬼野魚? :
剛剛在 Yootube 度見到,但係唔知係乜鬼野椅,睇落去好似深水大泥錳,但深水大泥錳又唔應該有貢大兜,唔知有冇師兄知係乜鬼野椅呢? http://www.youtube.com/watch?v=wECeP9kyTtM

咁都唔知深海紅肚倉呀

爆箱ok 2011-08-22 23:45
唔知好唔好食呢     

看海 2011-08-23 00:34

光頭死神 2011-08-23 00:54
月魚

發記 2011-08-23 01:41
真係黎嫁WOW    

悲情釣手 2011-08-23 03:00
大怪獸     

ymtchris 2011-08-23 07:41
真係好似深水泥鯭喎, 不過都係唔知佢叫乜名喎...   

亞興 2011-08-23 10:04
光頭c兄解答了院長既問題,如果冇記錯應該係菲律賓既國魚(月魚),

釣魚郎 2011-08-23 11:34
   咁大兜

無旺管 2011-08-23 13:37
比人撈得上呢一定係"懵仔鱼"喇!

peter_218 2011-08-23 17:30
怪獸         

文西 2011-11-27 23:32
深海泥猛祖宗   

查看完整版本: [-- 咩鬼野魚(月魚) --] [-- top --]