查看完整版本: [-- D魚打交啊 --]

-> 花 鳥 魚 蟲 -> D魚打交啊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

梁爽 2011-08-13 15:17

D魚打交啊

黃色果D叫做咩魚啊
我個缸依家有2個黃色果種魚 (第一條叫佢做黃一,成個缸最惡係佢.第二條就叫黃二)
黃一 做曬大老甘  經常咬黃二(其他魚都間唔中比佢咬下)
今日中午食完飯冇野做
我就用個抄網將黃一困住
唔知係咪比黃一欺負得多,啊黃二即刻過去隔住個網係甘咬返啊黃一  (黃一你都有今日啦)
跟住我先發覺啊黃二有幾個位置變左黑色,呢種係咪發惡先會今諗樣

1魚 2011-08-13 15:27
心情唔靚嘛,你快d落現金分享比佢地,就會乖乖地唔閙事

BrianLam 2011-08-13 16:16
好簡單姐!!放條鬥魚落去就咩事都冇曬!!         

梁爽 2011-08-13 16:53
放條假餌落去

zoo 2011-08-13 16:56
黃色ge 叫王子 好惡ga, 養魚之前要了解每種魚嘅習性, 就可減少傷亡

或者買多幾條分散惡霸注意力

小魔女SOS 2011-08-13 18:02
之前見佢幾靚都買過 結果兩日就打瓜咗我條魚

新丁 2011-08-13 18:30
吾養咪乜事都冇囉     

爆箱ok 2011-08-13 18:55
有好多魚都唔可以一齊養       

混元霹靂手 2011-08-13 19:03
將打交果條魚攞去清蒸.咁咪搞店囉   

arrowtsang 2011-08-13 19:12
   幾乎所有王子魚都好鐘意搞事!   

財叔 2011-08-13 19:19
打魚要分開養架   

ymtchris 2011-08-13 19:21
有現金分享,我心情當堂覩番哂呀。

春魚 2011-08-13 21:15
巧酒堤左鯉啦,非洲皇子激鬥4間@

joaoao 2011-08-14 01:48
王子同公主打交     

活活 2011-08-14 04:16
格鬥王子~     

查看完整版本: [-- D魚打交啊 --] [-- top --]