查看完整版本: [-- 果皮清蒸金古+白灼紅蝦 --]

-> 會員寫真館 -> 果皮清蒸金古+白灼紅蝦 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-04-25 14:42

果皮清蒸金古+白灼紅蝦

今日見到有師兄開帖問釣金古點釣法我都想知又有師兄覆帖話果皮清蒸金古好正我諗起早2日我先整咗一餐<<果皮清蒸金古>>+<<白灼紅蝦>>食

zoo 2011-04-25 14:48
師姐 比的黎食吓好wo  

小魔女SOS 2011-04-25 14:55
引用第  1  樓  zoo  於  2011-04-25 14:48   發表的  :
師姐 比的黎食吓好wo    

動經理已經係早2日既事都痾埋出離變咩咩咩囉你叫我比D你食吓事前定事後哥D呀

joaoao 2011-04-25 14:57
又係果D假赤米呀?D肉質如何呀       

premium 2011-04-25 15:03
c姐好中意在家煮飯仔喎

小魔女SOS 2011-04-25 15:03
引用第  3  樓  joaoao  於  2011-04-25 14:57   發表的  :
又係果D假赤米呀?D肉質如何呀         

蝦既肉質都ok喎又爽口,可能係海蝦同隻隻生孟size都唔細,價錢適中好過食養蝦

小魔女SOS 2011-04-25 15:30
引用第  4  樓  premium  於  2011-04-25 15:03   發表的  :
c姐好中意在家煮飯仔喎   

時間許可我真係令願自己餐餐買餸係屋企煮吓飯仔出街食得多都悶買餸自己鍾意食乜就買乜不過好難講唔係人人做得到,因為要時間+精神+興趣

whero 2011-04-25 18:15
吃飯的時間又到了........   

AMAZINGKIS 2011-04-25 18:43

休闲的我 2011-04-25 19:07
c姐下次不要放葱呀! 甘古有留胆吗? 下次也可试试鲜柠檬丝清蒸留胆甘古呀! 如喜欢食甘苦味的话, 真系味道一流呀!     

arrowtsang 2011-04-25 19:18
啊....我....忽然間肚子有點餓了! [attachment=114608]  

亞神 2011-04-25 19:28
少有大條

chaofish 2011-04-25 20:25
D金古京來路架...釣定買架,,,

鮑仔 2011-04-25 20:49
好似好好食

peter_218 2011-04-25 21:00

發記 2011-04-25 21:37
正野    

活活 2011-04-25 22:45
其實好難食GA。。。。我辛苦D,大家下次釣到就俾我食算啦。     

Sam_Sam 2011-04-25 22:47
引用第  16  樓  活活  於  2011-04-25 22:45   發表的  :
其實好難食GA。。。。我辛苦D,大家下次釣到就俾我食算啦。       

咁真係辛苦你囉,活大師

爆箱ok 2011-04-25 23:03
師姐真識食果皮蒸金古正     

阿郎 2011-04-26 00:54
白灼紅蝦、、、       

果皮蒸金古味道一流         (如果C姐下次可以换个口味,留胆留鳞去葱,别有风味嘎,,愚见愚见~~)

ymtchris 2011-04-26 09:31
阿師姐, 乜得你成日有好嘢食呀....     

釣魚郎 2011-04-26 11:04
   正  

魚珠魚寶 2011-04-26 17:15
海釣金古真係好正架     

休闲的我 2011-04-26 19:10
引用第  19  樓  阿郎  於  2011-04-26 00:54   發表的  :
白灼紅蝦、、、       

果皮蒸金古味道一流         (如果C姐下次可以换个口味,留胆留鳞去葱,别有风味嘎,,愚见愚见~~)

阿郎兄;真怀念那次我们在大湾钓的大金古呀!!!味道一流........

查看完整版本: [-- 果皮清蒸金古+白灼紅蝦 --] [-- top --]