查看完整版本: [-- 橫琴吸塵一天遊! --]

-> 旅遊看世界 -> 橫琴吸塵一天遊! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

機車28 2011-03-31 19:17

橫琴吸塵一天遊!

由於近日出磯連續比d怪獸打返轉頭!攪到個人情緒低落哂!
於是約埋呀灌根(不過過氣既!)一齊踩單車,一於散下d悶氣!順便睇睇現在既橫琴咩環境!
點知去到目的地,嘩:火都來埋!全程變0左做吸塵機!
都係去片喇!
首先我地係拱北出發!

[attachment=113893]
[attachment=113894]
[attachment=113895]
[attachment=113896]
[attachment=113897]
[attachment=113898]
[attachment=113899]
[attachment=113900]
[attachment=113901]
[attachment=113902]  
[attachment=113903]
[attachment=113904]
[attachment=113905]
[attachment=113906]
[attachment=113907]  

過了橫琴大橋我地便經中心溝到達東堤大閘再到以前經常釣魚既大西湖釣場!
不過各位都係自已睇吧!

[attachment=113909]
[attachment=113910]
[attachment=113911]
[attachment=113912]
[attachment=113913]
[attachment=113914]
[attachment=113915]
[attachment=113916]  
[attachment=113917]
[attachment=113918]
舊西湖
[attachment=113919]
[attachment=113920]
[attachment=113921]
[attachment=113922]
[attachment=113923]

-----

機車28 2011-03-31 19:18
現在既新西湖!
我到0左海洋樂園後,便從面向海洋樂園左邊既小路,乘搭過渡到達新西湖!船程果然不用兩分鐘!便到達對岸既釣場!
咩環境自已睇吧!唔想賣廣告!

[attachment=113924]
[attachment=113925]
[attachment=113926]
[attachment=113927]
[attachment=113928]
[attachment=113929]  
[attachment=113930]
[attachment=113931]
[attachment=113932]  
[attachment=113933]
最後辛苦0左咁耐,整番碗回程雲吞麵先!一個字靚!抵食
[attachment=113934]
今天總括來講,全程跟呀康開心到極點!
你地有冇性趣試下呢????

財叔 2011-03-31 19:22
公公咁好玩都唔叫我     

1魚 2011-03-31 19:45
又幾棧喎     

機車28 2011-03-31 19:58
引用第  4  樓  財叔  於  2011-03-31 19:22   發表的  :
公公咁好玩都唔叫我       

係唔係先!

機車28 2011-03-31 19:59
引用第  5  樓  1魚  於  2011-03-31 19:45   發表的  :
又幾棧喎       

棧le!

1魚 2011-03-31 20:01
引用第  7  樓  機車28  於  2011-03-31 19:59   發表的  :

棧le!

近年台灣非常流行,假日郊區好多人玩單車,好多地方都整左單車專用道

機車28 2011-03-31 20:16
引用第  8  樓  1魚  於  2011-03-31 20:01   發表的  :

近年台灣非常流行,假日郊區好多人玩單車,好多地方都整左單車專用道

其實現在既澳門真的很少地方踩單車,就連內地也要去到斗門那邊!就好像今日既橫琴只有用兩個字來形容!
廢墟.............是也!

而台灣我也有準備去踩,不過要有假才可以呢!

鮑仔 2011-03-31 20:31
c兄。完來係你,我今日都見到你地,部車好靚     

亞枝 2011-03-31 20:37
     阿公,吾好踩咁遠呀 灌根著戈條褲袋袋吾平安呀 好易磨損個子孫庫架

機車28 2011-03-31 20:44
引用第  10  樓  鮑仔  於  2011-03-31 20:31   發表的  :
c兄。完來係你,我今日都見到你地,部車好靚       

多謝!

機車28 2011-03-31 20:46
引用第  11  樓  亞枝  於  2011-03-31 20:37   發表的  :
     阿公,吾好踩咁遠呀 灌根著戈條褲袋袋吾平安呀 好易磨損個子孫庫架   

佢有打底既放心!內裡都係單車褲來既!
如果唔係...................

騙人布 2011-03-31 20:49
西湖自駕行     

arrowtsang 2011-03-31 21:01
服,服到5體貼地!

大麻康 2011-03-31 21:21
你估我唔到!唔打低!依獲真系…磨…出,
…火!

機車28 2011-03-31 21:24
引用第  16  樓  大麻康  於  2011-03-31 21:21   發表的  :
…火!

唔怕既!有益呀!下日子有功d皮會厚!感覺延長d!

3901 2011-03-31 22:02
今時今日嘅珠海又有邊度唔係沙塵滾滚吖~~~鞋........!

師兄部單車好正 想問幾$先買到部入門車? 大陸貨又得唔得?

Sam_Sam 2011-03-31 22:41
機車帥父,吸咗一日塵,番嚟換咗塵網未呀,   

seng3388 2011-03-31 23:41

發記 2011-03-31 23:43
新舊西湖都去灑      利害  

活活 2011-03-31 23:48
引用第  16  樓  大麻康  於  2011-03-31 21:21   發表的  :
…火!

康師傅牌厚底大麻包袋。。。。防火防漏超級耐磨~

魚珠魚寶 2011-04-01 00:14
噤樣踩足一日.......咩脂都燒晒啦     

機車28 2011-04-01 07:25
引用第  18  樓  3901  於  2011-03-31 22:02   發表的  :
今時今日嘅珠海又有邊度唔係沙塵滾滚吖~~~鞋........!

師兄部單車好正 想問幾$先買到部入門車? 大陸貨又得唔得?   

首先謝你欣賞!我這部單車早我多年前自己組裝的!
現在的單車既價錢比起以前真的平了很多!
原因是很多牌子既廠家已在國內生產!
選擇一部單車,第一固然是價錢,其實最主要係0岩自已既尺寸!最後就是色彩!
如果能力可以的話買一部中價可以了!
而至於國內生產現在是有一定水準的!價錢如果是套裝的,價錢都是四千到,但已經很好了!
多行幾間店鋪吧!選擇就多了!

小魔女SOS 2011-04-01 10:34
引用第  24  樓  機車28  於  2011-04-01 07:25   發表的  :

首先謝你欣賞!我這部單車早我多年前自己組裝的!
現在的單車既價錢比起以前真的平了很多!
原因是很多牌子既廠家已在國內生產!
選擇一部單車,第一固然是價錢,其實最主要係0岩自已既尺寸!最後就是色彩!
.......

我哥部係S牌出產

bolong 2011-04-01 10:43
果d云吞面都好食啊!?又贵!你地去广州食下先啦

ymtchris 2011-04-01 10:58
得喎, 我都有同樣既單車呀, 阿公下一次有空就叫埋細佬得唔得呀....(如果時間上許可)     

釣魚郎 2011-04-01 11:20
兩大型男........         

釣魚痴 2011-04-01 12:04

光头神探 2011-04-01 12:11
两位大C好型仔wor     

機車28 2011-04-01 17:32
引用第  27  樓  ymtchris  於  2011-04-01 10:58   發表的  :
得喎, 我都有同樣既單車呀, 阿公下一次有空就叫埋細佬得唔得呀....(如果時間上許可)       

冇問題喎!

chaofish 2011-04-01 18:46
踩車我都啱下次有局單聲.

chaofish 2011-04-01 19:03
引用第 9 樓 機車28 於 2011-03-31 20:16 發表的 :

其實現在既澳門真的很少地方踩單車,就連內地也要去到斗門那邊!就好像今日既橫琴只有用兩個字來形容!
廢墟.............是也!

而台灣我也有準備去踩,不過要有假才可以呢!

上年我已踩左過台灣超爽

joaoao 2011-04-01 21:20
去吸塵唔预我         [attachment=113963]

peter_218 2011-04-01 21:59
棧le!   

肥仔 2011-04-01 22:20
漁樂網兩大型男!!!!!       

3901 2011-04-01 22:30
多謝大C指教 鞋~人到中年要揾返多D運動先得啦

機車28 2011-04-02 00:33
引用第  37  樓  3901  於  2011-04-01 22:30   發表的  :
多謝大C指教 鞋~人到中年要揾返多D運動先得啦   

c兄你真是說對了一個人唔郁冇運動,真係會退化ga!

機車28 2011-04-02 00:36
引用第  36  樓  肥仔  於  2011-04-01 22:20   發表的  :
漁樂網兩大型男!!!!!         

謝謝!............不過我差不多半百了

機車28 2011-04-02 00:40
引用第  34  樓  joaoao  於  2011-04-01 21:20   發表的  :
去吸塵唔预我         [attachment=113963]  

咁;下次咪預埋你囉!

機車28 2011-04-02 00:42
引用第  32  樓  chaofish  於  2011-04-01 18:46   發表的  :
踩車我都啱下次有局單聲.   

ok!冇魚釣咪出隊囉!

悲情釣手 2011-04-02 01:47
期待n年之後嘅橫琴

機車28 2011-04-02 03:07
引用第  26  樓  bolong  於  2011-04-01 10:43   發表的  :
果d云吞面都好食啊!?又贵!你地去广州食下先啦

呀c兄!有機會介紹下呀!一個唔覺意我真的會踩上廣州!

單車遊,精彩!!!!舊塘遺址,今日一見...謝     

chaofish 2011-04-04 13:00
引用第 33 樓 chaofish 於 2011-04-01 19:03 發表的 :

上年我已踩左過台灣超爽

OK 了解

查看完整版本: [-- 橫琴吸塵一天遊! --] [-- top --]