查看完整版本: [-- 今次輪到我比佢蝦 --]

-> 會員寫真館 -> 今次輪到我比佢蝦 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2011-03-22 10:37

今次輪到我比佢蝦

釣魚佬經常<<蝦仁>>就蝦得多,我都蝦唔少架(屋企雪櫃都仲有十幾廿包存貨)挨!!!今次終於比佢蝦番轉頭仲要係<<難食蝦>>第一次攪有d速手無策唔知從何落手最麻煩係買番離既時候成專石頭又要等佢溶雪溶幾粒鐘真係等到好彩最後都可以順利完成聽日有得用呀

看海 2011-03-22 10:46
C姐係唔係加工做難食蝦仁,可否教下我呀    講D心得分享下丫   

发哥 2011-03-22 10:49
好有心机啊   

釣魚郎 2011-03-22 11:08
得唔得食啊       

小魔女SOS 2011-03-22 11:11
引用第  1  樓  看海  於  2011-03-22 10:46   發表的  :
C姐係唔係加工做難食蝦仁,可否教下我呀    講D心得分享下丫     

我都係第一次整......我就同整普通蝦仁方法一樣,唔知其他有用開既師兄會唔會有更好更方便快捷既方法教你<<難食蝦>>只係解凍方面就要浪費多點時間,唔可以心急要等佢慢慢自己溶事關<<難食蝦>>太細隻大力d都散最好用筲基下面+個紅A水桶盛載一來可以隔開D水同D<<難食蝦>>二來可以等D<<難食蝦>>乾身一點,然後將佢倒入盆內,灑下幼沙糖(個人喜好,可以用蜜糖),普通蝦仁就要落幾次糖,相隔個令鐘就要隔水一次,如是者起碼重複3次以上程序(睇情況而決定落糖次數,以上都係我個人做法,有D師兄落一次)<<難食蝦>>就唔需要,我落咗一次姐...

以上的<<難食蝦>>我尋晚7點買回家等佢完全脫水都要等到11點幾鐘之後隔清水份已零晨12點了拿拿淋落一層厚厚既沙糖就去今朝起身再隔水就變成依加咁既效果所以奉勸各位院友真係有咁既耐性先好去試

財叔 2011-03-22 11:38
你有大把時间,做一两日都冇問題       

ymtchris 2011-03-22 11:45
既然咁鬼得, 釣到就分條過嚟得嗎.....     

騙人布 2011-03-22 11:46
多謝心得     

鬼頭刀 2011-03-22 12:49
   好似好得食

發記 2011-03-22 15:39
睇落好正    

亞枝 2011-03-22 16:39

joaoao 2011-03-22 17:38
     俾盒試下得吗

小魔女SOS 2011-03-22 20:02
引用第  11  樓  joaoao  於  2011-03-22 17:38   發表的  :
     俾盒試下得吗

難得丸姦大淫睇得起我d難食蝦送盒過你用又典話

arrowtsang 2011-03-22 20:04
應該D蝦仲未得 ,唔信俾D我試下就知到!       

活活 2011-03-22 21:33
俾我都無咩用住,近排俾我老細蝦。。。。     

peter_218 2011-03-22 21:38
得唔得吃加?

Sam_Sam 2011-03-22 23:06
d蝦好掂咁播

獎金獵人 2011-03-23 00:03
     好有心機

查看完整版本: [-- 今次輪到我比佢蝦 --] [-- top --]