查看完整版本: [-- { 九龍賀歲 }   --]

-> 花 鳥 魚 蟲 -> { 九龍賀歲 }   [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

總舵主 2011-02-01 18:11

{ 九龍賀歲 }  

先祝大家 { 豬龍入水}
身為版主好耐都冇出貼真係唔好意思!   { 大家都知我多咗個老板 }     
早兩日又忍唔住入咗兩條巨龍仲未定水 { 老婆大人送 }      

機車28 2011-02-01 18:41
年年有餘!         

財叔 2011-02-01 18:48
我一年都釣吾到魚,希望見个你D龍明年爆釣       

魚珠魚寶 2011-02-01 18:49
九龍賀歲你今年肯定豬籠入水定啦     

釣魚痴 2011-02-01 19:29
新年快樂     

Sam_Sam 2011-02-01 19:37
九條咁多,睇黎要換個大d既缸,新年快樂

總舵主 2011-02-01 19:49
大家咁話     

總舵主 2011-02-01 19:51
我祝你明年爆釣    

小小釣手 2011-02-01 20:20
     祝水水爆釣         

peter_218 2011-02-01 20:34
新年快樂      

釣魚郎 2011-02-01 21:38
     年年有餘!   

joaoao 2011-02-01 21:53
九龍戲珠          新年快樂!!!   

亮仔 2011-02-01 22:03
咁多條龍打到開花都似   

3901 2011-02-01 22:35
高檔消費     

arrowtsang 2011-02-01 22:55
極之瑰麗! [attachment=111699]極之精采 ! [attachment=111699] 靚得震撼! [attachment=111699]              

總舵主 2011-02-01 23:23
大家咁話       

總舵主 2011-02-01 23:28
其實我都想,不過睇咗好多樓都冇個靚位放個十尺魚缸,放到十尺就冇錢買     

總舵主 2011-02-01 23:33
引用第  8  樓  小小釣手  於  2011-02-01 20:20   發表的 Re:{ 九龍賀歲 } :
     祝水水爆釣           

仲唔比大家睇下你條好野

發記 2011-02-01 23:34
年年有餘      

活活 2011-02-02 01:17
巧鬼靓~   

80後 2011-02-02 01:39
真係好靚   

ymtchris 2011-02-02 11:37
相當有氣勢呀....     

dacky 2011-02-02 11:49
睇到我隻眼都就尼發光LA..... 條條都咁EXCELLENT QUALITY     @@"    

9條巨龍一缸有點兒迫 , 不過就迫先打得無咁利害....  唔係實有D 重傷^^,  每個混養成功GE背後一定會有過難忘的經歷...
舵主會唔會係放左兩支水中燈係底GE關係 , D龍周不時有意識咁望向水底 , 引致部分龍有小小掉眼, 有條掉得都幾利害, 有可能要動手術.

總舵主 2011-02-02 14:59
引用第  22  樓  dacky  於  2011-02-02 11:49   發表的  :
睇到我隻眼都就尼發光LA..... 條條都咁EXCELLENT QUALITY     @@"    

9條巨龍一缸有點兒迫 , 不過就迫先打得無咁利害....  唔係實有D 重傷^^,  每個混養成功GE背後一定會有過難忘的經歷...
舵主會唔會係放左兩支水中燈係底GE關係 , D龍周不時有意識咁望向水底 , 引致部分龍有小小掉眼, 有條掉得都幾利害, 有可能要動手術.  

你完全明白我心態,不過單養一條係就好完美,但我覺得九條混養會好有氣勢,所以先混養,
手術一早做過,都冇咩用應該唔關果兩支燈事,試想下如果係放兩支水中燈係缸頂d龍米永遠都唔會掉眼

騙人布 2011-02-02 16:21
九龍賀歲

魚力發電 2011-02-02 19:19
好靚...好正....   

dacky 2011-02-05 00:44
引用第  23  樓  總舵主  於  2011-02-02 14:59   發表的  :

你完全明白我心態,不過單養一條係就好完美,但我覺得九條混養會好有氣勢,所以先混養,
手術一早做過,都冇咩用應該唔關果兩支燈事,試想下如果係放兩支水中燈係缸頂d龍米永遠都唔會掉眼

會唔會有可能係清得D脂肪唔乾淨呢?
雖然我都覺得兩支燈係底射番上面對觀賞龍魚美態有幫助 , 但自然環境中的確唔存在LE種因素^^ , 人類單方面給予好條件比牠, 但未必得到正面效果, 其實兩支燈係底唔多唔小會有D影響, 龍魚好奇心咁重, 有兩支發光物體係水底加上混養增加左D龍係水面游GE時候望向水底GE機會, 一缸魚有掉眼一定會有一個原因引致, 只要搵出問題所在就可以得到初步改善, 我意思並唔係話只要水中燈裝上面就唔會出現掉眼 , 只係可能情況會無咁嚴重 , 可以下次手術後一試

查看完整版本: [-- { 九龍賀歲 }   --] [-- top --]