查看完整版本: [-- 詢問有關澳門自助餐 --]

-> 澳門有什麼好玩 ! -> 詢問有關澳門自助餐 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2010-12-03 15:20

詢問有關澳門自助餐

係咁既昨晚有朋友來電,話聖誕節會來澳門渡假,因為屋企人想試澳門既自助餐問邊樹ok,我就真係抓晒頭好日都唔去食吓自助餐知鬼咩就算去過哥d都冇乜邊間ok,除了金龍,葡京可以再諗諗之外真係講唔出仲有邊間,當然.......朋友遠道而來更係希望帶佢去間好d渡過一個美好既白色聖誕啦金龍比較人多又雜d,葡京因為分時段一早一晏又唔係幾好,所以問吓各位院友有冇d更好介紹今次遇啱聖誕節邊到食自助餐食乜都貴預咗大出血大宴親朋

希望各院友覆帖既時候誠意比提意及意見,其他無關主題既野勿講

求.敗 2010-12-03 15:29
聽聞永利OK!     

iantai 2010-12-03 15:29
本人去過十六浦同新濠鋒都唔錯價錢都係二百幾++一位(上網可以查到實際價錢)十六浦夜晚環境幾好,可以一試,新濠鋒有鵝肝,生蠔唔差,可以抄考抄考

小魔女SOS 2010-12-03 15:32
引用第  1  樓  但求一敗  於  2010-12-03 15:29   發表的  :
聽聞永利OK!       

永利我都試過食物ok不過品種就少d,但係都列入咗我會選擇既範圍之內

小魔女SOS 2010-12-03 15:37
引用第  2  樓  iantai  於  2010-12-03 15:29   發表的  :
本人去過十六浦同新濠鋒都唔錯價錢都係二百幾++一位(上網可以查到實際價錢)十六浦夜晚環境幾好,可以一試,新濠鋒有鵝肝,生蠔唔差,可以抄考抄考   

可能各人口味兼次次出品唔得穩定我兩到都試過唔係太掂,如果可以選擇我想選擇番澳門新口岸區,話晒有景睇麻順便同d朋友影吓聖誕燈飾,因為佢地都好多年冇來過澳門有d仲未來過架

釣魚郎 2010-12-03 15:39
咁就凱旋門啦,四送一........聖誕節有無就唔知啦   

joaoao 2010-12-03 16:11
巧幾年某吃自惰歺啦...某田+某胃口     

鮑仔 2010-12-03 16:38
我比較鍾意去東方入面嗰間,價錢貴少少,但一定有保証,聖誕應該會有海鮮主提自助餐     

kelvin12 2010-12-03 16:49
聖誕的自助餐和平日是有不同的.所姒聖誕自助餐一定要留意報紙.睇下餐廳聖誕主推什麼菜.適吾適合你自己食.還有就系有咩折扣.
如果按質量.
1) 平靚正就新葡京,不過限時間個下吾好
2) 16浦平日228一位再加15.但越平越差.請我都吾去
3) mgm 品種都多.但要提前頂位.平日是三百頭左右一位再加15
4) 四季吾錯..用料最好.但價格加曬15接近4百,但真系幾好食..但我去左好多次..d野都不變..冇咩新意
5) 呢間未去過COD 凱悅..聽說要七百幾一位再加15..但吾知有咩食..

如果最抵食..又想食貴野..價格又抵..就去豪濠峰..奧羅拉..又系要提前訂位..不過平日佢只做星期日的自助還..但有龍蝦..豪..還有鵝肝..真系樣樣齊曬..價格系三百左右再加15..環境好..服務好.但記得吾好飲佢d所謂法國礦泉水..七十幾蚊一支架..聖誕會做d咩推廣就你要自己留意..以我來講比較抵食就奧羅啦.     

小魔女SOS 2010-12-03 17:10
引用第  6  樓  joaoao  於  2010-12-03 16:11   發表的  :
巧幾年某吃自惰歺啦...某田+某胃口       

阿靚仔灌根丸姦貌你剛剛先lam咗幾差人仔喎仲話某田

小魔女SOS 2010-12-03 17:12
引用第  7  樓  鮑仔  於  2010-12-03 16:38   發表的  :
我比較鍾意去東方入面嗰間,價錢貴少少,但一定有保証,聖誕應該會有海鮮主提自助餐       

東方係唔係"BELA VISTA"如果係就唔係東方入面而係GRAND LAPA即金麗華酒店

小魔女SOS 2010-12-03 17:15
引用第  8  樓  kelvin12  於  2010-12-03 16:49   發表的  :
聖誕的自助餐和平日是有不同的.所姒聖誕自助餐一定要留意報紙.睇下餐廳聖誕主推什麼菜.適吾適合你自己食.還有就系有咩折扣.
如果按質量.
1) 平靚正就新葡京,不過限時間個下吾好
2) 16浦平日228一位再加15.但越平越差.請我都吾去
3) mgm 品種都多.但要提前頂位.平日是三百頭左右一位再加15
.......

唔該晒師兄我會睇睇四季

ymtchris 2010-12-03 17:39
Macau Tower, 靘view, 食氣氛,,.......   

1魚 2010-12-03 17:56
早幾日經過凱旋門4樓的自助餐,睇落菜式都好正喎   

kelvin12 2010-12-03 18:13
引用第  13  樓  1魚  於  2010-12-03 17:56   發表的  :
早幾日經過凱旋門4樓的自助餐,睇落菜式都好正喎     

聽朋友講凱旋門中午自助餐八十幾..好似好抵今架wo..吾知堅吾堅!

iantai 2010-12-03 19:53
仲有威斯汀幾好....如果去開可以"裝下"有咩食....上年食過味道幾好

arrowtsang 2010-12-03 22:02
    艾爆左腸考耐,茅有豬格發炎!    

發記 2010-12-03 23:11
金沙  and  觀光塔    我覺得好好.....多野食....又好食..

觀光塔  又高    又有feel

魚珠魚寶 2010-12-04 00:07
講句實話埾誕食自助餐齋食氣氛.........有年2個人去東方食左$1000都唔ok又迫...........話過怕怕

小魔女SOS 2010-12-04 08:26
引用第  18  樓  魚珠魚寶  於  2010-12-04 00:07   發表的  :
講句實話埾誕食自助餐齋食氣氛.........有年2個人去東方食左$1000都唔ok又迫...........話過怕怕   

阿寶珠師姐你都話啦埾誕食自助餐食氣氛麻.,你同你個挨人去撐枱雀都考sweet哦.........

小魔女SOS 2010-12-04 08:30
好多謝各位院友比咁多提意我    現家我決定去GRAND LAPA金麗華酒店既"BELA VISTA"每位$398仲要+1,小童都要兩舊水   

活活 2010-12-04 19:33
引用第  20  樓  小魔女SOS  於  2010-12-04 08:30   發表的  :
好多謝各位院友比咁多提意我    現家我決定去GRAND LAPA金麗華酒店既"BELA VISTA"每位$398仲要+1,小童都要兩舊水     

呢間有咩特色野食呀?

查看完整版本: [-- 詢問有關澳門自助餐 --] [-- top --]