查看完整版本: [-- 比賽遊戲規則之神經建議 --]

-> 2010-皇者慈善基金塘釣賽 -> 比賽遊戲規則之神經建議 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2010-06-26 13:56

比賽遊戲規則之神經建議

今次比賽參賽人數激烈,可能釣位塞得滿滿的了,突然出發奇想,要不要來點刺激玩法,使比賽人數或者減少一些,同時帶來全場歡笑的喝倒采聲
就是凡頂魚割絲者,需要罰停賽半小時,當有選手中魚時,旁邊的人自然會大聲唱衰該釣手...割 割 割~~果然不出所料,割了,全場拍掌叫好,釣手即刻停賽半小時,如是者類推,每人機會都均等
但是,淘汰一些選手,就可以多些釣位
以上純屬假想,唔好打我
請大會主持判斷一下可行否??

騙人布 2010-06-26 14:11
首領咁都諗到         

1魚 2010-06-26 14:14
引用第  1  樓  騙人布  於  2010-06-26 14:11   發表的  :
首領咁都諗到           

因為比賽限定使用1.2子線,一定有好多人......割到飛起

zoo 2010-06-26 14:30
引用第  2  樓  1魚  於  2010-06-26 14:14   發表的  :

因為比賽限定使用1.2子線,一定有好多人......割到飛起

容物易冇人比賽ga

joaoao 2010-06-26 14:37
       GOOD!!GOOD!!罰停賽半小時可以去隊大青之餘又可以去策略骚騷擾下一D对手....       

小魔女SOS 2010-06-26 14:38
引用樓主1魚於2010-06-26 13:56發表的 比賽遊戲規則之神經建議 :
今次比賽參賽人數激烈,可能釣位塞得滿滿的了,突然出發奇想,要不要來點刺激玩法,使比賽人數或者減少一些,同時帶來全場歡笑的喝倒采聲
就是凡頂魚割絲者,需要罰停賽半小時,當有選手中魚時,旁邊的人自然會大聲唱衰該釣手...割 割 割~~果然不出所料,割了,全場拍掌叫好,釣手即刻停賽半小時,如是者類推,每人機會都均等
以上純屬假想,唔好打我

聽落又幾好玩幾刺激又幾得意咁不過頂魚割絲者,需要罰停賽半小時又好似時間長咗D事關進行比賽既時間有限而每個參賽者罰停賽既時間不同好難跟到邊個已罰停賽夠鐘邊個剛罰停賽醇是我個人意見

1魚 2010-06-26 14:55
引用第  5  樓  小魔女SOS  於  2010-06-26 14:38   發表的  :

聽落又幾好玩幾刺激又幾得意咁不過頂魚割絲者,需要罰停賽半小時又好似時間長咗D事關進行比賽既時間有限而每個參賽者罰停賽既時間不同好難跟到邊個已罰停賽夠鐘邊個剛罰停賽醇是我個人意見

執行就唔難啦~搵個大隻佬後勤做保安,邊個割左就叫保安請釣手離場
保安有份賽手名單,印好格仔填寫時間,割左即刻mark鐘出場
又或者時間太長改為20分鐘,選手雪藏20分鐘埋位檢討一下摃魚手法

我講吓姐~或者下一屆玩吓都幾箋喎

zoo 2010-06-26 14:59
引用第  6  樓  1魚  於  2010-06-26 14:55   發表的  :

執行就唔難啦~搵個大隻佬後勤做保安,邊個割左就叫保安請釣手離場
保安有份賽手名單,印好格仔填寫時間,割左即刻mark鐘出場
又或者時間太長改為20分鐘,選手雪藏20分鐘埋位檢討一下摃魚手法

.......

咁我會唔釣住,等的人割到咁上下先玩!

1魚 2010-06-26 15:02
又或者重有個更神經方案~我地熱心贊助人dd師父不是贊助了十件防晒衣嗎
先割的可得一件,送完為止
您想要防晒衣就快d專登自割   

釣魚郎 2010-06-26 15:08
好嘢,咁仲可以加碼..........割得最多捐多少少           

1魚 2010-06-26 15:12
引用第  7  樓  zoo  於  2010-06-26 14:59   發表的  :

咁我會唔釣住,等的人割到咁上下先玩!

呢個都係比賽策略之一,原則上每人都是公平競爭的,各出奇蕉

華仔 2010-06-26 15:14

zoo 2010-06-26 15:20
引用第  9  樓  釣魚郎  於  2010-06-26 15:08   發表的  :
好嘢,咁仲可以加碼..........割得最多捐多少少             

咁郎老闆你就要割多的

釣魚郎 2010-06-26 15:43
引用第  12  樓  zoo  於  2010-06-26 15:20   發表的  :

咁郎老闆你就要割多的

無問題啊,做善事

路過... 2010-06-26 15:45
     大俠~~不如大會統一釣法!

財叔 2010-06-26 15:54
咁我中左放絲就OK。等佢自己慢慢游               

鱗光一閃 2010-06-26 16:09
望人地割,這個方法好似有D心態不正常,不過呢班院友用這種方法比賽,又似乎係好正确。

1魚 2010-06-26 16:41
這次是一個可以說沒有獎品的比賽,大家都是志在一群志同道合的釣友參與活動,又可做慈善~名次相信大家都不會重視,攪多些鬼點子,可以將比賽場合的氣氛帶到最高點

chon 2010-06-26 16:48

釣魚痴 2010-06-26 17:01
引用第  17  樓  1魚  於  2010-06-26 16:41   發表的  :
這次是一個可以說沒有獎品的比賽,大家都是志在一群志同道合的釣友參與活動,又可做慈善~名次相信大家都不會重視,攪多些鬼點子,可以將比賽場合的氣氛帶到最高點

人太多不限子線

FM 2010-06-26 17:05

活活 2010-06-26 17:05
好主意, 不過今次由于太多善長參加, 場面上控制停賽時間對於工作人員可能有少少困難. 都系建議割一口就捐10蚊, 一來可以帶起現在氣氛同娛樂性, 二來可以增加善款, 所謂: 多割多捐, 多多益善~

1魚 2010-06-26 17:13
引用第  21  樓  活活  於  2010-06-26 17:05   發表的  :
好主意, 不過今次由于太多善長參加, 場面上控制停賽時間對於工作人員可能有少少困難. 都系建議割一口就捐10蚊, 一來可以帶起現在氣氛同娛樂性, 二來可以增加善款, 所謂: 多割多捐, 多多益善~

呢個提議都好有建設性~請主持人考慮考慮

不如改用0.8絲腳就更加錦上添花

小魔女SOS 2010-06-26 17:21
引用第  15  樓  財叔  於  2010-06-26 15:54   發表的  :

財叔你哥招最毒,一掃掃晒幾十人

發記 2010-06-26 17:37
咁樣好以冇人比賽嫁wo   1魚叔

1魚 2010-06-26 17:42
引用第  24  樓  發記  於  2010-06-26 17:37   發表的  :
咁樣好以冇人比賽嫁wo   1魚叔

我都係吹水講講笑姐~您一句我一句咁樣,阿院長食一箱藥都唔掂~一定暈
下次有機會再攪新品種啦

活活 2010-06-26 17:58
引用第  22  樓  1魚  於  2010-06-26 17:13   發表的  :

呢個提議都好有建設性~請主持人考慮考慮
不如改用0.8絲腳就更加錦上添花

.......

0.8子線........

青木 2010-06-26 18:31

arrowtsang 2010-06-26 19:23
     割一口,罰停釣半個鐘,唔想比艾去咪出聲囉! [attachment=98185]  [attachment=98186]

ymtchris 2010-06-26 19:34
嘩, 咁玩法.....     
會唔會去得盡果頭呀...., 好容易嚇疾我地d蛋散呀.....     

peter_218 2010-06-26 20:20

引用樓主1魚於2010-06-26 13:56發表的 比賽遊戲規則之神經建議 :
以上純屬假想,唔好打我

錦玩法咪...

南水黑毛 2010-06-26 20:23

1魚 2010-06-26 20:30
引用第  31  樓  藍玫瑰  於  2010-06-26 20:21   發表的  :

錦玩法咪...

哎呀~唔玩新嘢喇,我比主持人用雷射擊光鎗打左90幾鎗喇~

ymtchris 2010-06-26 20:33
引用第  21  樓  活活  於  2010-06-26 17:05   發表的  :

阿活, 都係好主意, 咁細佬就一於跟阿財叔搵食 - 一於未割過呀.....

海龍 2010-06-26 20:41
引用第 21 樓 活活 於 2010-06-26 17:05 發表的 :

支持割一次捐10元。。

笑小草 2010-06-26 20:52

華仔 2010-06-26 20:54
引用第  35  樓  168  於  2010-06-26 20:41   發表的  :

支持割一次捐10元。。  

要袋定多D銀兩去先得囉

發記 2010-06-26 20:58
引用第  25  樓  1魚  於  2010-06-26 17:42   發表的  :

我都係吹水講講笑姐~您一句我一句咁樣,阿院長食一箱藥都唔掂~一定暈
下次有機會再攪新品種啦

哈  .,..

沙立皇 2010-06-26 21:07
[attachment=98191]  [attachment=98190]  [attachment=98189]
引用第  31  樓  藍玫瑰  於  2010-06-26 20:21   發表的  :

錦玩法咪...

dd 2010-06-26 22:02
哈哈。。。停钟就好难搞的了,割一口十蚊就几好计,也不用人去算割几口,比赛完成后自报上门就OK了呀。。。。

type72 2010-06-27 00:49

求.敗 2010-06-27 08:32

高比 2010-06-27 08:59
     好難做到,除非個個都好自覺割左走人

小魚兒 2010-06-27 14:52
引用第  15  樓  財叔  於  2010-06-26 15:54   發表的  :

到時你一定要帶埋件"救生衣"就唔怕........

奧比斯 2010-06-29 15:53
引用第  33  樓  1魚  於  2010-06-26 20:30   發表的  :

哎呀~唔玩新嘢喇,我比主持人用雷射擊光鎗打左90幾鎗喇~

中左咁多槍都無事,肯定係超人

8号会所 2010-06-29 22:47
支持被割者停赛20分钟。

查看完整版本: [-- 比賽遊戲規則之神經建議 --] [-- top --]