查看完整版本: [-- 嫁妝紅衣 --]

-> 花 鳥 魚 蟲 -> 嫁妝紅衣 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

高比 2010-06-03 03:32

嫁妝紅衣

兩個月唔夠,條嫁妝紅衣大左成倍.顏色同體型都靚左好多!
仲有.火焰蝦同水草蝦媽媽的仔仔已經出生左差不多兩星期,都大得好快!而家實在太多了,有玩小魚缸的朋友可以pm我,免費送出火焰蝦同水草蝦若干只,仲有金背蝸牛都生得好快,同樣可以送出.最重要係好好照顧佢地!需要的朋友可以pm我!好得意嫁!

海狗 2010-06-03 03:37

發記 2010-06-03 04:10
哇射    

騙人布 2010-06-03 05:36

財叔 2010-06-03 06:15
我第日揾你。你等我         

ricowong 2010-06-03 07:46

笑小草 2010-06-03 08:06

青木 2010-06-03 08:46
我要火焰蝦!用黎拖鱸魚   

服部半藏 2010-06-03 08:53

豬兜冲@ 2010-06-03 09:33

我個缸都"吉"左好耐,係時候要攪番生佢....

强记渔具 2010-06-03 09:58

muito 2010-06-03 09:59
高比兄, 好多謝你的慷慨行為, 我有養下蝦仔, 魚仔的,
就你免費送出火焰蝦同水草蝦若干只, 請問有無圖呀.
另外我有櫻桃蝦若干, 有無需要呀. 我可以免費送出若十隻.   

小魔女SOS 2010-06-03 10:09
引用樓主高比於2010-06-03 03:32發表的 嫁妝紅衣 :
兩個月唔夠,條嫁妝紅衣大左成倍.顏色同體型都靚左好多!
仲有.火焰蝦同水草蝦媽媽的仔仔已經出生左差不多兩星期,都大得好快!而家實在太多了,有玩小魚缸的朋友可以pm我,免費送出火焰蝦同水草蝦若干只,仲有金背蝸牛都生得好快,同樣可以送出.最重要係好好照顧佢地!需要的朋友可以pm我!好得意嫁!

多謝高大班

FM 2010-06-03 10:39

whero 2010-06-03 11:17
果然是沒魚釣的後遺症   

ymtchris 2010-06-03 11:33
除咗火焰蝦, 唔知仲有無其他選擇呢....   
如果有波士頓龍蝦, 又或者有澳洲龍蝦, 又或者粗粗地本地陀地朱龍都殺住先啦......     

小魔女SOS 2010-06-03 11:54
引用第  16  樓  ymtchris  於  2010-06-03 11:33   發表的  :
如果有波士頓龍蝦, 又或者有澳洲龍蝦, 又或者粗粗地本地陀地朱龍都殺住先啦......       

想創你個心呀大頭虾就有份你食

cheong0 2010-06-03 12:01

黑立全 2010-06-03 12:13
好人好事       

活活 2010-06-03 15:27
引用第  16  樓  ymtchris  於  2010-06-03 11:33   發表的  :

見系總裁你出到聲, 我私人送磚南極蝦你煲湯飲補補身, ok?

鱗光一閃 2010-06-03 15:30

chon 2010-06-03 16:23

arrowtsang 2010-06-03 18:55

joaoao 2010-06-03 19:59
有冇嫁妝黄衣吖拿你估       

peter_218 2010-06-03 20:20

亞枝 2010-06-03 20:53
引用第  20  樓  活活  於  2010-06-03 15:27   發表的  :

見系總裁你出到聲, 我私人送磚南極蝦你煲湯飲補補身, ok?

送多磚俾總裁炒蛋,入我數

Sam_Sam 2010-06-03 21:22
現在有時間養蝦仔同魚仔啦   

南水黑毛 2010-06-03 21:25

釣魚郎 2010-06-03 21:36

春魚 2010-06-03 22:44
   C兄D水草幾靚,我果缸草點解2.3個月度就開始孌黑.或有少少爛...請教   

路過... 2010-06-04 03:46
底層至中層魚!高師傅要用咩釣組架???

高比 2010-06-04 03:59
引用第  30  樓  春魚  於  2010-06-03 22:44   發表的  :
   C兄D水草幾靚,我果缸草點解2.3個月度就開始孌黑.或有少少爛...請教     

如果有長期開燈.主要係生左一些澡類的東西.養一些螺類者蝸牛可以幫你食晒佢地.二係可能濾水不足,我上面用了高密棉,中層用一般過濾棉,底下再加活性碳做過濾的.其本上好細的東西過濾到,兩個月幾乎都不換水都一樣好清嫁!有水草打氧多d好d~.可以一兩星期至一個月少少淨水劑,量不能多.蝦好敏感好易死的!

其他更多的就不知道了,因為我都不是很專業呀!

高比 2010-06-04 04:01

邊有咁大隻呀....係我自已都食左啦

引用第  12  樓  muito  於  2010-06-03 09:59   發表的  :
高比兄, 好多謝你的慷慨行為, 我有養下蝦仔, 魚仔的,
就你免費送出火焰蝦同水草蝦若干只, 請問有無圖呀.
另外我有櫻桃蝦若干, 有無需要呀. 我可以免費送出若十隻.     

多謝妹do兄

台灣仔 2010-06-04 04:44
好靚     

ymtchris 2010-06-04 09:49
引用第  33  樓  高比  於  2010-06-04 04:01   發表的  :

多謝妹do兄

咁牡丹蝦都應該有掛.......

白羊座 2010-06-04 12:43

winkle 2010-06-11 19:52

公仔仔 2010-06-13 05:08
老友你有玩草嫁..?得閒教下路..!!

查看完整版本: [-- 嫁妝紅衣 --] [-- top --]