查看完整版本: [-- 假餌賽消息 --]

-> 2009-第一屆漁樂假餌盃 -> 假餌賽消息 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2009-07-31 20:52

假餌賽消息

經協議,8月16日當天,我們盡量準時10點正開賽,假如真的有參賽者延誤時間,未能與我們同仁出發,請勿放棄,可自行搭車到場地,向大會後勤人員報備後,准予參加比賽,但會被扣除5分,而奪標之權益不變~

zoo 2009-07-31 20:55
收到!

大強 2009-07-31 20:56

joaoao 2009-07-31 20:57
要扣除5分..... 好似嚴左小小喎魚叔   

1魚 2009-07-31 21:00
引用第  3  樓  joaoao  於  2009-07-31 20:57  發表的 :
要扣除5分..... 好似嚴左小小喎魚叔   

但係遲到一定要受罰至公平喎...一係充公一百蚊比其他參賽者抽現金獎

joaoao 2009-07-31 21:03
引用第  4  樓  1魚  於  2009-07-31 21:00  發表的 :

但係遲到一定要受罰至公平喎...一係充公一百蚊比其他參賽者抽現金獎

唔錯堝............不過可唔可以比晚飯參加者都抽埋一份呢

1魚 2009-07-31 21:10
引用第  5  樓  joaoao  於  2009-07-31 21:03  發表的 :

唔錯堝............不過可唔可以比晚飯參加者都抽埋一份呢

可以,不過應該要每位先付上人事開支費10元,當做比後勤人員打賞貼士

南水黑毛 2009-07-31 21:10

求.敗 2009-07-31 21:20

zoo 2009-07-31 21:20
引用第  6  樓  1魚  於  2009-07-31 21:10  發表的 :

可以,不過應該要每位先付上人事開支費10元,當做比後勤人員打賞貼士

貼士?

小小強 2009-07-31 21:30
5分只是象徵性的扣除,釣三條就補返數啦......更何況賽場近日已再放魚.....呵呵

小小釣手 2009-07-31 21:39
引用第  6  樓  1魚  於  2009-07-31 21:10  發表的 :

KeLvInFisH 2009-07-31 21:55
5分係大過黎嫁

小小強 2009-07-31 22:04
引用第  12  樓  KeLvInFisH  於  2009-07-31 21:55  發表的 :
5分係大過黎嫁

KELVIN仔你過來嗎?

1魚 2009-07-31 22:19
其實考試,比賽等場合,過了集合時間,大部份都會被取消資格的,這是參賽者應有的觀念,不過今次比賽志在大家交流一下,以開心聚會為主,但又不可以毫無秩序嘛~對大師來講,多釣三條魚輕而易舉,這是起碼的賞罰分明遊戲規則呀!

Ar保 2009-07-31 22:23
雖然我吾會遲到,但我認為遲到者扣5分吾係咁好,因為佢本身已經遲左開賽而失勢,佢遲左都可以釣最多既話佢始終係當日既第一名,而遲到者同冇遲到者有同分出現或更勝冇遲到者,但因扣分而落敗,那第一名意義已經有條刺,而且參賽人數非少,各人工作類別也多,亦有香港釣手,有d人可能因為外在因素而遲左,所以我認為不扣分,即使只有最後一分鐘完場都準許參賽比較好,個人小小見議,只供參考

宮本 2009-07-31 22:35
同意攻略王的遲到"失去先機".......

我建議遲到的參賽者

大聲公叫一下該人的網名給大家知道     

也方便工作人員開始記錄分數

1魚 2009-07-31 22:36
引用第  15  樓  攻略王  於  2009-07-31 22:23  發表的 :
雖然我吾會遲到,但我認為遲到者扣5分吾係咁好,因為佢本身已經遲左開賽而失勢,佢遲左都可以釣最多既話佢始終係當日既第一名,而遲到者同冇遲到者有同分出現或更勝冇遲到者,但因扣分而落敗,那第一名意義已經有條刺,而且參賽人數非少,各人工作類別也多,亦有香港釣手,有d人可能因為外在因素而遲左,所以我認為不扣分,即使只有最後一分鐘完場都準許參賽比較好,個人小小見議,只供參考

過去網站總共辦了五至六次比賽,印象中沒有人遲到過,因為都是去比較遠的地方,遲到了的話,等於無機會一個人趕上大家的車隊了,但今次路程比較近,可能會有人忽視今次比賽,動作會鬆懈一些,都底扣分或不扣分,事前大家參加者有了默契,不會到時候讓評審難作主

到底要扣還是不扣好呢? 請有分參加的人發表一下

肥仔 2009-07-31 22:41
既然系以交流聯誼為目標 、就不扣分吧
大會巴士會在預定時間內開出 、而遲到者則需自費包車或坐車到釣場 、包架 van 仔去都系rmb150姐

1魚 2009-07-31 22:44
okok!!~咁就唔扣啦~到時請記住比賽場地的地址,坐的士大約五十元左右   

ckip 2009-07-31 22:47

岩....時間觀念好重要既

小堡 2009-07-31 22:47
遅到已經釣小了時間!唔扣分都無所謂!!!

Ar保 2009-07-31 22:52
遲到者夾錢請全場飲汽水啦~rmb1蚊1支,有可樂同7up

小小強 2009-07-31 22:54
       最主要是希望參賽者要守時,扣分不扣分都不是重點,雖則是聯誼性質賽事,但若果有人出現遲到情況的話,就會讓已經不足夠的工作人員額外的加重工作壓力,正因因是聯誼為首,所以要等埋佢先開賽定揾人去聯絡佢等等的一大堆問題出現。

zoo 2009-07-31 22:55
引用第  22  樓  攻略王  於  2009-07-31 22:52  發表的 :
遲到者夾錢請全場飲汽水啦~rmb1蚊1支,有可樂同7up

咁多人都好容wo

chon 2009-07-31 23:11

Ar保 2009-07-31 23:12
引用第  24  樓  zoo  於  2009-07-31 22:55  發表的 :

咁多人都好容wo

吾會~~100人都係100蚊之嘛

Ar保 2009-07-31 23:13
引用第  23  樓  小小強  於  2009-07-31 22:54  發表的 :
       最主要是希望參賽者要守時,扣分不扣分都不是重點,雖則是聯誼性質賽事,但若果有人出現遲到情況的話,就會讓已經不足夠的工作人員額外的加重工作壓力,正因因是聯誼為首,所以要等埋佢先開賽定揾人去聯絡佢等等的一大堆問題出現。

.......

準時開車,一秒都吾等

肥仔 2009-07-31 23:21
引用第  26  樓  攻略王  於  2009-07-31 23:12  發表的 :

吾會~~100人都係100蚊之嘛

但一人起碼飲三,四枝 la

路過... 2009-08-01 00:09
     我可能遲d先到架!路過......

dickkuok 2009-08-01 00:36

dacky 2009-08-01 00:47
不如罰抄啦 , [  我以後不敢再遲到200次 ] , 唔比用過底紙 , 唔比楂兩支筆寫
小學戈時都係咁 ^^  

路過... 2009-08-01 01:01
引用第  31  樓  dacky  於  2009-08-01 00:47  發表的 :
不如罰抄啦 , [  我以後不敢再遲到200次 ] , 唔比用過底紙 , 唔比楂兩支筆寫
小學戈時都係咁 ^^  

e招,我係哥間學校都用過!用耐左就

arrowtsang 2009-08-01 01:04

海狗 2009-08-01 01:31

活活 2009-08-01 02:50

釣魚勝手 2009-08-01 08:58

釣魚郎 2009-08-01 10:44

dacky 2009-08-01 13:57
引用第  32  樓  路過...  於  2009-08-01 01:01  發表的 :

e招,我係哥間學校都用過!用耐左就

我記得過底紙寫出尼都有分滑面同粗糙面 , 粗糙面好易比人識穿 ~  

黑仔華 2009-08-01 14:14

BAN.LUIS 2009-08-01 17:31

查看完整版本: [-- 假餌賽消息 --] [-- top --]