查看完整版本: [-- 有d電腦問題想請教~ --]

-> 數 碼 科 技 -> 有d電腦問題想請教~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

反覆記號 2005-09-22 17:03

有d電腦問題想請教~

我部電腦今朝開機戈陣,only得個底板個logo,then什麼反應都冇,個主機又有d怪聲,rest了幾回都是這样子,5知係咩事呢? 
我琴日only 開左個fd給的game同online down左個game,but冇開~
係比人用木馬delete左個bios檔, 中毒or anythin else?

1魚 2005-09-22 17:32
咁睇都幾大問題~我不是這科的,只能建議您試試檢查多一次光碟機和軟碟機是否有碟未拿出來,再打開一次電腦按多幾下"delete",看看是否出現選擇重裝的對話.....其他的問題....等專人解答

反覆記號 2005-09-22 20:22
我冇軟碟機ga wor~
試過la~ 都係咁~

反覆記號 2005-09-22 20:25
如果要換野, 我個錢包就要重傷la~ 我部機買左接近4年

1魚 2005-09-22 20:37
下面是引用反覆記號於2005-09-22 20:25發表的:
如果要換野, 我個錢包就要重傷la~ 我部機買左接近4年

4年~夠期囉

反覆記號 2005-09-23 18:00
PACKABELL $13999(4年前)
intel p4 1.9ghz
GeForce 2 64MB TV-OUT
512mb SD RAM
DVD COMBO 16X
後期+:
dvd r/rw 16x/16x

查看完整版本: [-- 有d電腦問題想請教~ --] [-- top --]