查看完整版本: [-- 問大師比賽用的假餌竿 --]

-> 2009-第一屆漁樂假餌盃 -> 問大師比賽用的假餌竿 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

1魚 2009-07-10 20:25

問大師比賽用的假餌竿

各位假餌高手呀!我想買呢支 Bass 竿返澳門同您地比賽拼過,有冇人用過呀,有咩評價,1400元台幣,即係大約350澳門幣,可以買嗎?

我係打算買直柄的,唔係買槍柄

joaoao 2009-07-10 20:34
好似唔錯     

南水黑毛 2009-07-10 20:38

FM 2009-07-10 20:38

zoo 2009-07-10 20:40
1400元台幣?       

arrowtsang 2009-07-10 20:42

1魚 2009-07-10 20:48
引用第  1  樓  joaoao  於  2009-07-10 20:34  發表的 :
好似唔錯     

呢支係大陸造的,可能珠海買重平,但我要在台灣買左先....要做炒粉TESTER

joaoao 2009-07-10 20:50
引用第  5  樓  arrowtsang  於  2009-07-10 20:42  發表的 :

用哂富士曲街喎

1魚 2009-07-10 20:57
引用第  7  樓  joaoao  於  2009-07-10 20:50  發表的 :

用哂富士曲街喎

就係貪佢用fuji圈,所以先想買佢,初頭想買支s牌的bass rise,價錢差唔多

高比 2009-07-10 21:07
未用過,不過睇落好似好有型喎       

服部半藏 2009-07-10 21:15

活活 2009-07-10 21:28
唔熟費事亂講, 幫你唔到. 留返d大師指點.      

achong 2009-07-10 21:39
歡迎回來比賽.............       

鱼翅鱼嘴 2009-07-10 21:44

1魚 2009-07-10 21:49
引用第  9  樓  高比  於  2009-07-10 21:07  發表的 :
未用過,不過睇落好似好有型喎       

係台灣蕉牌okuma來的

小堡 2009-07-10 21:50
香港的價格都係差不多

高比 2009-07-10 21:57
引用第  14  樓  1魚  於  2009-07-10 21:49  發表的 :

係台灣蕉牌okuma來的

熊寶的出品,未用過,唔知得唔得呢?

1魚 2009-07-10 22:01
引用第  15  樓  小堡  於  2009-07-10 21:50  發表的 :
香港的價格都係差不多

咁我呢個天生慧根o既天才老釣手,如果用呢支竿,人竿合一,用七七四十九日去苦練擒拿bass功,應該好有希望打入十強~

arrowtsang 2009-07-10 22:02
大鑊,假餌乜乜物物,考起,            更次死景.     

1魚 2009-07-10 22:07
引用第  18  樓  arrowtsang  於  2009-07-10 22:02  發表的 :
大鑊,假餌乜乜物物,考起,            更次死景.     

比賽之前院長可以偷偷食劑禁藥,一定功力大增

小堡 2009-07-10 22:15
引用第  18  樓  arrowtsang  於  2009-07-10 22:02  發表的 :

假餌重用分軟硬...水面,浮,沉,半浮...............................

itit 2009-07-10 22:22
next responde

arrowtsang 2009-07-10 22:32
引用第  20  樓  小堡  於  2009-07-10 22:15  發表的 :

假餌重用分軟硬...水面,浮,沉,半浮...............................
咁呀?死得仲慘.
[attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265]      

choi輝 2009-07-10 22:49

領犬員 2009-07-10 23:19

1魚 2009-07-10 23:34
引用第  22  樓  arrowtsang  於  2009-07-10 22:32  發表的 :
咁呀?死得仲慘.
[attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265] [attachment=72265]      

如果院長真係咁冇信心,哥日做工作人員就算啦~
歡迎加入下列工作人員團隊

釣魚勝手 2009-07-11 00:22

魚拓 2009-07-11 13:32

slim_alan 2009-07-11 23:46
比賽是釣bass .....一魚老闆  哪來這摸多bass啊

呵呵~~竿子只要不會"垂頭"就可以了!!其他就交給軟蟲了

ckip 2009-07-12 11:13
HAHA>~ 一魚叔..LE~ 支杆個樣都唔錯..不過我未用過...
BASS~RISE~ 個評價唔算太好.....試下.LE~支都無防.AR~>HEHE~

1魚 2009-07-12 19:05
引用第  28  樓  slim_alan  於  2009-07-11 23:46  發表的 :
比賽是釣bass .....一魚老闆  哪來這摸多bass啊

呵呵~~竿子只要不會"垂頭"就可以了!!其他就交給軟蟲了

大大~應該是釣到吳郭魚的機會比較多吧

櫻花亂舞 2009-07-13 20:59
1魚叔想玩路亞呀!!

1魚 2009-07-13 21:01
引用第  31  樓  櫻花亂舞  於  2009-07-13 20:59  發表的 :
1魚叔想玩路亞呀!!

您唔抵得咩~

arrowtsang 2009-07-13 21:04
引用第  25  樓  1魚  於  2009-07-10 23:34  發表的 :

工作人員?OK.

高比 2009-07-13 21:07
引用第  25  樓  1魚  於  2009-07-10 23:34  發表的 :

高比 2009-07-13 21:08
引用第  30  樓  1魚  於  2009-07-12 19:05  發表的 :

大大~應該是釣到吳郭魚的機會比較多吧

到時講好左會頃量放巴士落塘!

dacky 2009-07-14 11:36
S-602 ML 都可以啊 , 唔怕太軟 , 幾舊油有埋FUJI圈算唔錯 , 最緊要支竿楂住一個信念就得傢啦 ^^

魚叔比賽戈日要打入十強 ~    

1魚 2009-07-14 17:38
引用第  36  樓  dacky  於  2009-07-14 11:36  發表的 :
S-602 ML 都可以啊 , 唔怕太軟 , 幾舊油有埋FUJI圈算唔錯 , 最緊要支竿楂住一個信念就得傢啦 ^^

魚叔比賽戈日要打入十強 ~    

我已經改買第二支喇,買支軟d既,因為本支竿標示的克數(1/4~3/4oz),可能稍大,而比賽當天我打算以5g以下的spoon作主力,所以e家買左支2~10g的602,L調的軟竿

小堡 2009-07-14 18:06
引用第  37  樓  1魚  於  2009-07-14 17:38  發表的 :

我已經改買第二支喇,買支軟d既,因為本支竿標示的克數(1/4~3/4oz),可能稍大,而比賽當天我打算以5g以下的spoon作主力,所以e家買左支2~10g的602,L調的軟竿

揪唔緊洗鰓走魚

1魚 2009-07-14 21:51
引用第  38  樓  小堡  於  2009-07-14 18:06  發表的 :

揪唔緊洗鰓走魚

今日BUY左支OGK的路亞竿,千二蚊台幣

小堡 2009-07-14 22:08
早期的ogk是韓國做   

dacky 2009-07-15 11:39
引用第  37  樓  1魚  於  2009-07-14 17:38  發表的 :

魚叔對釣具已有所要求~ 當日一定能夠得心應手~ 

1魚 2009-07-15 12:49
引用第  41  樓  dacky  於  2009-07-15 11:39  發表的 :

魚叔對釣具已有所要求~ 當日一定能夠得心應手~ 

近期為了順利完成我們網站的首屆假餌比賽,有比較用心去發掘多些相關資料,感覺假餌是一項相當適合時下青少年,或在學學生玩的,因她所花費的金錢不算多,一千元以內就可以準備一套裝備,每年消弭品費用也不會太貴,除非您要追求極端產品,則另作別論,而路亞釣法,更有很多小配件,或假魚等,可以自己空餘時間做diy的,當您可以用自己手造的假魚,真實地釣到魚的話,相信這種成就感,非筆墨所能形容的,順利完成這次比賽之後,我們會繼續用心推廣路亞釣魚

dacky 2009-07-15 16:29
引用第  42  樓  1魚  於  2009-07-15 12:49  發表的 :

近期為了順利完成我們網站的首屆假餌比賽,有比較用心去發掘多些相關資料,感覺假餌是一項相當適合時下青少年,或在學學生玩的,因她所花費的金錢不算多,一千元以內就可以準備一套裝備,每年消弭品費用也不會太貴,除非您要追求極端產品,則另作別論,而路亞釣法,更有很多小配件,或假魚等,可以自己空餘時間做diy的,當您可以用自己手造的假魚,真實地釣到魚的話,相信這種成就感,非筆墨所能形容的,順利完成這次比賽之後,我們會繼續用心推廣路亞釣魚

魚叔近期沖著一股難以用筆墨形容的精神 ....  

小小強 2009-07-15 19:48
我也相當期待魚叔出戰的英姿呢

1魚 2009-07-15 19:56
引用第  44  樓  小小強  於  2009-07-15 19:48  發表的 :
我也相當期待魚叔出戰的英姿呢

我有信心最尾個名唔係我

肥仔 2009-07-15 21:30
到時大家一齊加油!!!

dacky 2009-07-15 23:31
引用第  45  樓  1魚  於  2009-07-15 19:56  發表的 :

我有信心最尾個名唔係我

魚叔我地到時會將你當日英姿一一拍下 ~  作為日後回味之用 ~

无极 2009-07-16 22:12
要是比赛用,L调的就可以了。

1魚 2009-07-16 23:33
引用第  47  樓  dacky  於  2009-07-15 23:31  發表的 :

魚叔我地到時會將你當日英姿一一拍下 ~  作為日後回味之用 ~

咁我駛唔駛著返套西裝出來比賽好呀

查看完整版本: [-- 問大師比賽用的假餌竿 --] [-- top --]