查看完整版本: [-- 真實笑話,打尖的阿姨 --]

-> 奇 趣 搜 錄 -> 真實笑話,打尖的阿姨 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

車人 2009-04-24 18:53

真實笑話,打尖的阿姨

都係一個唔錯ge方法! 下次遇到同樣事情先勿輕舉妄動,準備好錄音先講…  

今日排隊過關果陣,遇到一件唔知好笑定好嬲o既事。

話說今日排隊過關都幾多人下,有個阿姨扮哂野行下行下涉左埋前面打尖,過左一陣,阿姨後面個大隻佬岩岩講完手提,發現前面多左個人,於是就問個阿姨

大隻佬「喂﹗你打尖呀?」

(阿姨扮聽唔到)

大隻佬「喂﹗我問你係唔係打尖呀?」

(阿姨繼續扮聽唔到)

大隻佬終於忍唔住,今次一手踏住阿姨博頭再問「我問你係咪打尖呀?」

阿姨終於出聲回應啦「唔好掂我,係咪想抽水?」(不會吧,一個40多歲的肥女人…)

個大隻佬繼續堅持問「我淨係想你答我你係咪打尖?」

阿姨開始發難「係又點呀?打小小尖之麻,又唔係打最頭果d﹗」

(老實說我覺得阿姨的回應相當幽默)

大隻佬「咁就得啦,繼續啦。」

個大隻佬只係講左句「咁就得啦,繼續啦。」之後就再唔講過野,任個阿姨繼續打尖,我心諗大隻佬呀大隻佬呀,原來你得把聲架ja,唉~仲諗住你會為我地出返淡氣,結果咪又係俾人打尖。

卒之,原來我估錯左,就係阿姨準備過關果陣,大隻佬突然上前同關員講

大隻佬「頭先個女人話打左我地小小尖,我想問下咁樣得唔得?」

阿姨反駁「我邊有打你尖呀?」

大隻佬「我頭先錄左音,你要唔要聽返?」

(原來頭先個大隻佬係咁問佢野就係為了錄音)

結果個關員叫阿姨返去再排過,haha諗住打尖反而被人玩左一鑊,真係報應~

財叔 2009-04-24 19:01
做得好         

釣魚郎 2009-04-24 19:04

zoo 2009-04-24 19:05
好!       

發記 2009-04-24 19:09

kiko 2009-04-24 19:20

1魚 2009-04-24 19:22
下次我打人尖時講俄文   

achong 2009-04-24 19:24

joaoao 2009-04-24 19:29

1魚 2009-04-24 19:32
我有一次係香港機場等過關離境,點知有個日本人打尖,跟住我話佢做咩打我尖,佢就用英文話佢班次夠鐘,所以要趕住,我好嬲咁又用返英文話我班次都夠鐘,唔比佢打我尖,我後面排隊的人響應我,一齊叫個日本人唔可以打尖....點知...有個移民局警察過來,看一下那個日本人,就立即親自帶他從另一條通道過了關

一個國際窗口...有這樣的警員     

fishson 2009-04-24 19:35

肥仔 2009-04-24 19:42
有腦的大隻佬~~

ymtchris 2009-04-24 19:43
阿大隻佬真係腔大有腦喎....     

車人 2009-04-24 19:52
引用第  9  樓  1魚  於  2009-04-24 19:32  發表的 :
我有一次係香港機場等過關離境,點知有個日本人打尖,跟住我話佢做咩打我尖,佢就用英文話佢班次夠鐘,所以要趕住,我好嬲咁又用返英文話我班次都夠鐘,唔比佢打我尖,我後面排隊的人響應我,一齊叫個日本人唔可以打尖....點知...有個移民局警察過來,看一下那個日本人,就立即親自帶他從另一條通道過了關

一個國際窗口...有這樣的警員     

個移民警,一係就日本藉,又或者帶去另一條通道...通櫃

機車28 2009-04-24 20:05
   有時我係自已公司!扮緊乘客時!   
見到有d來澳既亞姑或亞叔!一到岸便扮晒時運高,一於少理插隊是也!   
當有人大聲投訴時!佢就排於投訴者後面,如是者直至沒有其他人出聲為止!   
當我地出面干涉時!佢地就大大聲說現在沒有人投訴!真的厚顏冇齒!   
咁你知我地會點做啦!     

choi輝 2009-04-24 20:37

chon 2009-04-24 20:50

outman 2009-04-24 21:12

outman 2009-04-24 21:18
一樣米養百樣人

强千又 2009-04-24 21:58

arrowtsang 2009-04-24 22:25

水晶 2009-04-24 22:54
個大隻佬好醒目呀.....   

鬼頭刀 2009-04-24 23:22

求.敗 2009-04-24 23:39

小小釣手 2009-04-24 23:52

海狗 2009-04-24 23:53

釣魚勝手 2009-04-24 23:58

小小釣手 2009-04-25 00:01

FM 2009-04-25 00:35

魚力發電 2009-04-25 08:01

NaThAn 2009-04-25 10:05
大隻唔一定係冇腦架 !         

seng3388 2009-04-25 21:40

假師傅 2009-04-25 21:51

wingkee 2009-04-26 10:49
     好野!

andyleong 2009-04-26 13:10

iantai 2009-05-11 10:50

manchon9 2009-07-05 03:32

查看完整版本: [-- 真實笑話,打尖的阿姨 --] [-- top --]