查看完整版本: [-- 第四屆漁樂磯釣盃支出明細--EXCEL 格式 --]

-> 2009-第四屆漁樂磯釣盃 -> 第四屆漁樂磯釣盃支出明細--EXCEL 格式 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

whero 2009-03-25 12:56

第四屆漁樂磯釣盃支出明細--EXCEL 格式

本次所有費用在精打細算下,不但沒有超出預算,還剩餘不少金額,小弟的建議是直接撥入到明年比賽的專項費用,這樣就不用每次急著去預付定金之類
其實這次的費用中,有些應該還可以再減少支出的,如.......比賽都出發了....船佬又轉回來接遲到的人,船佬要追加費用......晚會時也有人自行點菜...點酒...點水............雖然都不是什麼大錢,但這都是大家的公款,都不應隨意的支出

另說明一下.....去下川時的大船中巴門票的情形,本來是以套票的方式購買,這樣會有一些優惠,但是套票就要和一般遊客一起坐船,考慮我們這比賽的一致性,所以包了個大船(100人),再加上人數很難統計(有人早到的,去和回來的人數不一),所以就以標準人數計,所以就沒購買優惠套票了

這剩餘的款項和收據,到時我全交給高橋,然後在澳門或珠海開一個專門帳戶

PS:麻煩一魚叔轉一下格式

釣魚郎 2009-03-25 12:59

choi輝 2009-03-25 13:02

哈哈兒 2009-03-25 14:17
不但沒有超出預算,還剩餘不少金額...............

好野 .........

求.敗 2009-03-25 15:26

achong 2009-03-25 15:31

小小釣手 2009-03-25 16:13

chon 2009-03-25 16:34

ymtchris 2009-03-25 17:25

路過... 2009-03-25 17:43

高比 2009-03-25 17:56
我建意餘數全數退回....個個釣友可以飲多餐咖啡呀

我自己戈份就唔退了...一百幾十....幫我存入銀行,我要利息

釣魚郎 2009-03-25 18:05
引用第  10  樓  高比  於  2009-03-25 17:56  發表的 :

我自己戈份就唔退了...幫我存入銀行,我要利息

高比唔使存入銀行,出出入入麻煩,就請大家飲咖啡多除少補贊成留言,以作統計

whero 2009-03-25 18:07
引用第  11  樓  釣兒郎當  於  2009-03-25 18:05  發表的 :

高比唔使存入銀行,出出入入麻煩,就請大家飲咖啡多除少補贊成留言,以作統計

我比較鍾意食龍蝦..魚翅........

高比 2009-03-25 18:11
引用第  12  樓  whero  於  2009-03-25 18:07  發表的 :

我比較鍾意食龍蝦..魚翅........

我對魚翅很是反感的....龍蝦就好了,多謝威羅大師了

釣魚郎 2009-03-25 18:14
引用第  13  樓  高比  於  2009-03-25 18:11  發表的 :

我對魚翅很是反感的....龍蝦就好了,多謝威羅大師了

見者有份多謝

sang 2009-03-25 18:15
引用第  10  樓  高比  於  2009-03-25 17:56  發表的 :

我自己戈份就唔退了...一百幾十....幫我存入銀行,我要利息

高比我要食包魚

sang 2009-03-25 18:25
幫我存入銀行 留返出年用

高比 2009-03-25 18:29
引用第  15  樓  sang  於  2009-03-25 18:15  發表的 :

高比我要食包魚

你上網自己搵陳冠J請你啦,佢大把

亞枝 2009-03-25 18:30
[
引用第  17  樓  高比  於  2009-03-25 18:29  發表的 :

高比 2009-03-25 18:30
引用第  14  樓  釣兒郎當  於  2009-03-25 18:14  發表的 :

見者有份多謝

星期六日威羅大師都會在萬山食中午,滿枱都是好野....釣兒郎師傅中午執位時去拿兩件打包

釣魚郎 2009-03-25 18:31
引用第  17  樓  高比  於  2009-03-25 18:29  發表的 :

佢老豆己申請破產,仲有

高比 2009-03-25 18:31
引用第  18  樓  亞枝  於  2009-03-25 18:30  發表的 :
[

唔好咁開心...如果你同佢唔熟.佢未必會分俾你,而且最近佢好忙要復出,可能無咩存貨

高比 2009-03-25 18:34
引用第  20  樓  釣兒郎當  於  2009-03-25 18:31  發表的 :

佢老豆己申請破產,仲有

而家年代唔同.父債唔使子還....佢應該都有D食下咁.....大把人食緊靚鮑魚龍蝦的但都係申請左破產令!

釣魚郎 2009-03-25 18:35
引用第  19  樓  高比  於  2009-03-25 18:30  發表的 :

星期六日威羅大師都會在萬山食中午,滿枱都是好野....釣兒郎師傅中午執位時去拿兩件打包

物唔係你請咩,有得食都好

高比 2009-03-25 18:45
引用第  23  樓  釣兒郎當  於  2009-03-25 18:35  發表的 :

物唔係你請咩,有得食都好

星期日我都係到食中午....可惜...你來唔到......大力D打吡啦師傅.你一定跑出

joaoao 2009-03-25 18:58
留給下一屆比賽都唔錯呀     

亞神 2009-03-25 19:13
支持留下屆,到時唔使攪手前期工作要代支。

arrowtsang 2009-03-25 19:33
引用第  27  樓  亞神  於  2009-03-25 19:13  發表的 :
支持留下屆,到時唔使攪手前期工作要代支。

活活 2009-03-25 19:54
引用第  15  樓  sang  於  2009-03-25 18:15  發表的 :

高比我要食包魚[quote]

[quote]引用第  17  樓  高比  於  2009-03-25 18:29  發表的 :

陳冠J食開黑邊鮑..

青木 2009-03-25 20:03

財叔 2009-03-25 22:35
引用樓主  whero  於  2009-03-25 12:56  發表的  第四屆漁樂磯釣盃支出明細--EXCEL 格式 :
本次所有費用在精打細算下,不但沒有超出預算,還剩餘不少金額,小弟的建議是直接撥入到明年比賽的專項費用,這樣就不用每次急著去預付定金之類
其實這次的費用中,有些應該還可以再減少支出的,如.......比賽都出發了....船佬又轉回來接遲到的人,船佬要追加費用......晚會時也有人自行點菜...點酒...點水............雖然都不是什麼大錢,但這都是大家的公款,都不應隨意的支出

另說明一下.....去下川時的大船中巴門票的情形,本來是以套票的方式購買,這樣會有一些優惠,但是套票就要和一般遊客一起坐船,考慮我們這比賽的一致性,所以包了個大船(100人),再加上人數很難統計(有人早到的,去和回來的人數不一),所以就以標準人數計,所以就沒購買優惠套票了

.......

先至声明,班獎禮晚飯,我飲个拾支啤酒,係我自己比錢架,唔好唔会,聽人講,我有人做証。

高比 2009-03-25 22:54
引用第  31  樓  財叔  於  2009-03-25 22:35  發表的 :

先至声明,班獎禮晚飯,我飲个拾支啤酒,係我自己比錢架,唔好唔会,聽人講,我有人做証。

邊個夠膽話財叔?!下次飲夠兩箱,入我高比數

海狗 2009-03-25 23:54
我哥枱都無人飲紅酒.....又屈我.....

我只係叫左碟小炒...因為我黎到巳經無野食........     

亞神 2009-03-26 00:01
引用第  33  樓  海狗  於  2009-03-25 23:54  發表的 :
我哥枱都無人飲紅酒.....又屈我.....

我只係叫左碟小炒...因為我黎到巳經無野食........     

哦...原來你無比錢,自認都好,都成日教你.....我有比錢架....

高比 2009-03-26 00:20
引用第  34  樓  亞神  於  2009-03-26 00:01  發表的 :

哦...原來你無比錢,自認都好,都成日教你.....我有比錢架....

其實有來坐的都是貴賓!
海爺仲係名人!唔使咁認真,只係當天找數唔啱,所以公開一下,也不是那麼嚴重的事,有時說話寫字都會錯或者大家理解唔同啦,個個都係老友,唔好放係心,得閒繼續骨煲飲兩杯,我做東

海狗 2009-03-26 00:26
引用第  35  樓  高比  於  2009-03-26 00:20  發表的 :

其實有來坐的都是貴賓!
海爺仲係名人!唔使咁認真,只係當天找數唔啱,所以公開一下,也不是那麼嚴重的事,有時說話寫字都會錯或者大家理解唔同啦,個個都係老友,唔好放係心,得閒繼續骨煲飲兩杯,我做東

邊個同你老友呀...唔知醜............

亞神 2009-03-26 00:28
引用第  36  樓  海狗  於  2009-03-26 00:26  發表的 :

高比 2009-03-26 00:28
引用第  36  樓  海狗  於  2009-03-26 00:26  發表的 :

而家你除左係名人.仲係少器鬼,少器釣唔到大白立嫁

唔啦你講,本大爺要去街威威

1魚 2009-03-26 00:38
http://www.fishingmacau.com/2009_321/321payment.htm

阿七 2009-03-26 01:28
支持.....   

釣武者 2009-03-26 03:21

魚力發電 2009-03-26 03:31

1魚 2009-03-26 08:02
引用樓主  whero  於  2009-03-25 12:56  發表的  第四屆漁樂磯釣盃支出明細--EXCEL 格式 :
這剩餘的款項和收據,到時我全交給高橋,然後在澳門或珠海開一個專門帳戶

.......

一場比賽有74人出發,74人安全回來,已經是90分的比賽,再多的不滿責罵投訴聲已經不重要了,1魚謹代表澳門漁樂網,向各位後勤人員致敬。
~其實大陸和澳門早已開了和私人合用的戶口,作為網站如有需要金錢往來時留用,而網站平時只登記金錢收支,發帖公佈帳目,但不計算實則相關利息,因為不可能每筆開支都即時經銀行逐一收支,戶口開立人是網名目前叫做細橋,之前是叫高橋的會員。

(to/whero sir~細橋目前人在北京公務中,可能要等十天八天後才回澳門,比賽餘額請代保管)

路過... 2009-03-26 09:25

魚力發電 2009-03-26 09:30
引用第  16  樓  sang  於  2009-03-25 18:25  發表的 :
幫我存入銀行 留返出年用

路過... 2009-03-26 09:34

TUNA 2009-03-26 10:11

哇!好多單,眼都花。

尾長 2009-03-26 11:15

Monster 2009-03-26 11:29
下年一定再參加......     

查看完整版本: [-- 第四屆漁樂磯釣盃支出明細--EXCEL 格式 --] [-- top --]