查看完整版本: [-- 爆笑中文名 --]

-> 奇 趣 搜 錄 -> 爆笑中文名 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

豕者豕者 2008-10-20 20:38

爆笑中文名

爆笑中文名

聽過一個李素寶...嫁左比個姓"簫"既...即係...

洪梅貴,周新恆,羅有大,吳長大,吳昭德,吳美麗,莫思科,林花,郭德雲,麥生仁,老來旺,吳廣德,畢可宜,周蕙娟,鍾樂海,廖植彪,柯蘭詩...

當中我覺得最好笑既係"劉比蒂","史塔蓋"

黃嘉嵐--->變綠?

"兩父子,阿爸叫李杰,個仔叫李仲杰"

"三兄妹:游詠富,游詠依,游詠慈"...游世伯,咁大整古呀!"

上次去台灣某銀行唱台幣...睇一睇櫃面個名牌...
個服務員叫"吳曉郁"...一行六人冇個忍到笑

我以前個班主任叫"吳樹喜"

我識得一個老師叫"周有松"!

仲有,有冇聽過人叫"陸浩昌,伍浩昌"?
"陸浩昌先生,請即到5號窗;伍浩昌先生,請即到6號窗!"

其實日文名都可以好好笑,例如:吉川春代子,菊行條野,金其良美,鹿島條野,條野有次郎....
牛津=牛頭角津貼小學
哈佛=哈爾濱佛教中學

其實聯婚都好好笑,例如:賴廖聯婚,賴史聯婚

史家有四兄弟,分別係....史泰龍,史太杰,史太香,史勞仁

有個人姓周,做了紳士

吳潔芬唔......新時代女性,一於同居算。

有次o係商場,有個男人唔見o左個仔,於是就搵securit幫手o係商場廣播,話佢爸爸o係門口等佢?
廣播內容係如下:"徐家權小朋友,你爸爸徐定富o係門口等你?"

知唔知個「費」字做姓氏果陣讀「秘」音ga...
差人:差人查身分證....叫咩名.....
路人:費密(秘密)
差人:差人做野呀.....咪玩la.....
費密:都話費密(秘密)咯......
差人:仲玩?!阻差辦公呀.....拎身分證黎!
費密乖乖畀身分證差人.....
差人:哦....原來係費密(廢物).....
費密:唔係呢...係費密(秘密)....
差人:費密(廢物)就費密(廢物)la....秘乜鬼密丫.....
神神秘秘咁.....
係就係核突D......
費密:........-_-#

A:你叫咩名呀?
B:鐘定英(中定英?)
A:中文啦
B:鐘定英呀~~~~
A:咁英文啦~~~~
B:Chong Ting Ying
A:................-_-#

常滿 2008-10-20 20:43

蒙紫轩 2008-10-20 20:48

KeLvInFisH 2008-10-20 20:50
我有個同學叫  黃家雄,我地叫佢做牙橙

海狗 2008-10-20 20:53

想釣魚 2008-10-20 20:56

zoo 2008-10-20 21:02
秘密...................!

chon 2008-10-20 21:07
哈哈~~我有個朋友叫(李仲敏)等於(你仲問)

12345678 2008-10-20 21:11

小魔女SOS 2008-10-20 21:22
     鍾樂海,廖植彪

傑仔 2008-10-20 21:37
吳曉郁   

mrloon 2008-10-20 22:12

tong9 2008-10-20 22:13
李史忽..   

arrowtsang 2008-10-20 22:16
吳樹喜

patricklui 2008-10-20 22:20

財叔 2008-10-20 22:51
引用樓主  豕者豕者  於  2008-10-20 20:38  發表的  爆笑中文名 :
爆笑中文名

聽過一個李素寶...嫁左比個姓"簫"既...即係...

洪梅貴,周新恆,羅有大,吳長大,吳昭德,吳美麗,莫思科,林花,郭德雲,麥生仁,老來旺,吳廣德,畢可宜,周蕙娟,鍾樂海,廖植彪,柯蘭詩...
.......

我去酒樓飲洒,有两家人擺洒,一家(毛錢聯婚),一家(何府宴客)毛錢聯婚,何苦宴客

FM 2008-10-20 23:20

vic 2008-10-20 23:35

siuabc 2008-10-20 23:44

機車28 2008-10-20 23:53

kkd 2008-10-21 03:14
         周紳士

服部半藏 2008-10-21 07:38

loewi 2008-10-21 10:06

ymtchris 2008-10-21 14:42
引用第  15  樓  財叔  於  2008-10-20 22:51  發表的 :

我去酒樓飲洒,有两家人擺洒,一家(毛錢聯婚),一家(何府宴客)毛錢聯婚,何苦宴客

毛錢聯婚, 咁你重快d做人情, 趕往找數呀.....

huangyjsd 2008-10-31 14:14

白头浪 2008-12-19 16:00
吴郁有

蚊蚊豬 2009-01-10 19:38

釣魚郎 2009-01-10 19:53
   我有個朋友姓鍾叫國仁(中國人) 有一次去飲,男家姓馬,女家姓蟻,馬蟻聯婚,另一次男家姓史,女家姓老,史老(死佬)聯婚,     

查看完整版本: [-- 爆笑中文名 --] [-- top --]