查看完整版本: [-- 会旗【更新】 --]

-> 2008-第三屆漁樂磯釣盃 -> 会旗【更新】 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

不是日本人 2008-03-11 11:14

会旗【更新】

首先在此感謝各位賛助本次会旗由沙立王、上釣白立、、、、等等、、、的網友、会旗模版做好了、現発上来、請大家給点意見、簡単的修改的話、希望還来得及做、、

to:高比、我都係収不到你E-Mail、所以不好意思用不到你的設計。

jc 2008-03-11 11:31
引用第0樓不是日本人2008-03-11 11:14發表的“会旗”

首先在此感謝各位賛助本次会旗由沙立王、上釣白立、、、、等等、、、的網友、会旗模版做好了、現発上来、請大家給点意見、簡単的修改的話、希望還来得及做、、

to:高比、我都係収不到你E-Mail、所以不好意思用到你的設計。

扯白旗....

路過... 2008-03-11 11:37
如果支旗可以留返下年在用,就very good啦~(因為我都係環保食蕉隊呀嗎!)

高比 2008-03-11 11:47
引用第0樓不是日本人2008-03-11 11:14發表的“会旗”

to:高比、我都係収不到你E-Mail、所以不好意思用不到你的設計。

不是啊,我不好意思才是啊,我剛才醒起啊,我忘記了再發一個,這個星期我幾乎天天沒訓要埋頭工作,不過我的也和這個錯不多,都是以個網條條魚為主!下面網址用鮮一點的色彩如何呢?

海狗 2008-03-11 11:47

sang 2008-03-11 12:22
引用第1樓jc2008-03-11 11:31發表的“”

扯白旗....

龜皇123 2008-03-11 12:58
我唔係本會嘅人員.但想俾小小意見.唔係個個都鐘意食"萬事發".我就食"健牌"嫁!!!可否也照顧一下其他人口味.把其它所有牌子嘅煙都放上去呢? 哈哈!講下笑.請勿見怪!

1魚 2008-03-11 13:11
條魚邊個釣嫁....

有勞各位大師了!!

不是日本人 2008-03-11 13:31
一叔、高比

要不要把 澳門漁樂網 或 FISHINGMACAU.COM 改為 紅色!

高比 2008-03-11 13:49
我有兩個小提議,其實都係差唔多的效果
1.用藍色做底,反白做圖和字,又或者1.中間的魚改用深紅色.2上面的中文字改用深紅色,中間的魚用返藍色.

這三種配搭把對比提高,是可以在很遠都處看時都可以很清楚看到這支旗的配搭.只是小小意見,不知1叔和各位大大認為如何呢?

這樣不知道會不會提高了制價呢?

宮本 2008-03-11 13:57
支會旗好型喎~!!!

條沙立仲以為系真魚來的 ... @.@

中國地方用紅底好似好一點 ^^

achong 2008-03-11 17:08

1魚 2008-03-11 18:39
引用第9樓高比2008-03-11 13:49發表的“”
我有兩個小提議,其實都係差唔多的效果
1.用藍色做底,反白做圖和字

.......

今日出街時都係咁想法...反轉佢,白字藍底....不會第二年拿出來時覺得走樣.....可以用幾拾年

1.用藍色做底,反白做圖和字....清清地就ok! 不要花花碌碌

不是日本人 2008-03-11 19:04
.用藍色做底,反白做圖和字....清清地就ok! 不要花花碌碌

打算每样做一半,白旗,蓝旗

不是日本人 2008-03-14 10:04

最後版本出来了、把魚加大了、做了2個色、美中不足是不能相面印刷!
藍色個支旗会加番只眼!

高比 2008-03-14 10:08
上面白色的VERY GOOD啊.下面藍色的因為有反光太藍了啊.個底色淺色D也非常好.現在太深色突出唔到網章同D字!

上面白色底的好好,日本哥您覺得邊支好D呢?
希望大家都喜歡啦!

不是日本人 2008-03-14 11:15
我都覚得白色個支好D

藍色個支変浅的話、反意感覚突出不了反白底的字、一係用超浅藍做底、用黒字和紅字、

高比 2008-03-14 11:31
引用第16樓不是日本人2008-03-14 11:15發表的“”
我都覚得白色個支好D

藍色個支変浅的話、反意感覚突出不了反白底的字、一係用超浅藍做底、用黒字和紅字、

第一支感覺好少少,藍白好襯的色,但係係深藍同純白,幾乎這支做唔到這個效果!應該係布料有反光的問題
我沒其他意見,最緊要大家都喜歡

不是日本人 2008-03-14 11:41
因反光的問題、会不会好一点!

高比 2008-03-14 11:46
感覺好好多,一於一樣一半,哈哈,係唔係到時自己簽個名上去呢?

不過條魚點解唔見左隻眼呢?

不是日本人 2008-03-14 11:56
就甘~決定la~~不過、盡最後努力、睇下個D白底字可呉可以群黒辺(応該効果幾好)

係唔係到時自己簽個名上去呢?
呉係、名字会界好貼上去

高比 2008-03-14 12:03
嗯!辛苦了日本兄!

查看完整版本: [-- 会旗【更新】 --] [-- top --]