查看完整版本: [-- 邊度有水蟹粥 & 錦鹵雲吞 ? --]

-> 澳門有什麼好玩 ! -> 邊度有水蟹粥 & 錦鹵雲吞 ? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

sashimi 2008-03-02 20:34

邊度有水蟹粥 & 錦鹵雲吞 ?

聽朋友講澳門有一檔食水蟹粥勁出名,仲有佢既錦鹵雲吞都係一絕,又新鮮又脆,
唔知大家有無呢間食店既地址呢 ?
Thanks

高比 2008-03-02 21:14
好多地方有,要食得快的夜晚可以去"一哥"食...而老記水蟹粥都好馳名咁話...

1魚 2008-03-02 21:17

艾域隆 2008-03-02 22:31
錦卥雲吞我覺得最正就係沙梨頭六記 ... 我全部香港親戚黎到澳門一定要去食幾次 ...

大鸥 2008-03-02 23:33
美食!

亞旦 2008-03-03 15:45
:邊度有水蟹粥

sashimi 2008-03-03 15:46
引用第3樓艾域隆2008-03-02 22:31發表的“”
錦卥雲吞我覺得最正就係沙梨頭六記 ... 我全部香港親戚黎到澳門一定要去食幾次 ...

o甘勁 ?! 六記仲有 d 咩美食味呢 ? 唔該。

高比 2008-03-03 15:47
引用第5樓亞旦2008-03-03 15:45發表的“”
:邊度有水蟹粥

依間野以前正係招呼大老細...

亞旦 2008-03-03 15:49
引用第7樓高比2008-03-03 15:47發表的“”

依間野以前正係招呼大老細...

它与一鱼叔的介紹有故事的。

高比 2008-03-03 16:03
引用第8樓亞旦2008-03-03 15:49發表的“”

它与一鱼叔的介紹有故事的。

咁1叔快D開古啦

sashimi 2008-03-04 20:03
多謝各位寶貴既提供,小弟一定要試試呢個出晒名既水蟹粥,
而我朋友就介紹我去沙梨頭六記對面既華軒美食,推介:奶魚粥、豬潤腸粉 ....... !!

天蓝兰 2009-04-09 01:35
好贴,顶顶更健康

古之立大事者,不惟有超世之才,亦必有坚忍不拔之志。---魔兽剑圣异界纵横
小游戏 极品家丁 龙蛇演义 恶魔法则 飞升之后 异界枪神 凡人修仙传 魔兽领主 超级农民 极品公子

查看完整版本: [-- 邊度有水蟹粥 & 錦鹵雲吞 ? --] [-- top --]