查看完整版本: [-- 獵人仔BBQ同樂夜 --]

-> 澳門有什麼好玩 ! -> 獵人仔BBQ同樂夜 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

dacky 2008-01-18 01:10

獵人仔BBQ同樂夜

話說就係早幾日,本應北上尋歡作釣 ^^ 之後大家諗諗下就提議不如搞燒野食 , 好耐無燒過 , 好快就拍板啦 , 訂好哂野食有專人送到上去 , 當日肥仔就駕著LE 個 過路拿斯 , 阿牛就駕回牠的JAVE仔 , 到步無耐佢地已經紛紛開爐 , 好似同D雞比過唔去咁 , 今日有我 , 康仔 , 肥仔 , 小龍 , 小龍女 , 牛 , 偉洛 , 洛妹 , JOAO , 阿保 , KENNY , 出貓 , 四眼妹....   其如因公事與私事較忙尼唔到 , 真係可惜 , 經過幾小時GE激戰 , 個個都食到要鬆褲頭 , 就係LE 個時候 , 小龍突然間話肚痛 , 初頭我地都以為都係小時 , 應該無野GE , 一陣之後小龍話全腳麻痺 , 全身無哂力 , 個肚痛到講唔到野 , 見世色唔對阿牛即刻車左小龍去氹仔鏡湖 , 去到鏡湖小龍全身無哂力 , 睇個樣似食物中毒 , 一入到去即刻叫醫生推左小龍入去先 , 戈陣時個個都好擔心 , 之後我地就拿拿聲執哂D野 , 就楂車過去 , 一到步小龍仲係急証室入邊 , 個個都希望小龍唔好有事 , D 護士就出尼了解下佢食左D咩 , 我地就話小龍佢食左好多菇 , 因為我地個個都有食但我地個個都無事 , 可能真係咁岩入邊有隻唔係真野 , 小龍咁岩又食左 , 之後過左半個鐘後醫生話穩定左落尼 , 應該無咩事.... 詳細唔多講啦 , 希望小龍早日康復 ...

之後偉洛係到諗 , 唔得 ! 我都係時候要搵番個陪下自己 , 咁岩有個女仔係發電廠放工行經馬路 , 偉洛即話LE 個幾個潛質做我女朋友 , 偉洛身呼吸一口 , <<死就死啦>> , 一口氣跑左落去 , 我都估唔到偉洛會咁夠膽示愛 , 不負所望終於得嘗所願 , 比偉洛的真誠打動左 , 如果有埋煙花一定冧死.........

講番轉頭 , 康師傅今日見佢都心事從從 , 硬係有D野諗咁 , 但又無理由囉D雞亦番屋企到食傢 , 因為考期將置 , 所以佢都準備左D試題過尼睇 , 臨急抱佛腳LE個就必然 , 所以就決定一個人靜靜地行開一二角 , 一路搵 , 某又唔係 , 企又唔係 , 最後都搵左個好好GE地方 , 佢話咁樣易入腦D , 可以無時無刻令自己頭腦清醒 , 見康哥搵得咁入神 , 應該都肚餓 , LE 個時候就派出我地GE假餌小王子阿保 , 送上方包 ............之後阿保最後都有D感觸

Honfer 2008-01-18 01:23
我走左之後好似好多野攪咁wo....係咪想笑死我先安樂....

dacky 2008-01-18 01:38

你都唔差

肥仔 2008-01-18 01:42
小龍 , 有金針菇食呀!!

傑仔 2008-01-18 02:14
黎唔到真係好可惜....你地係咪想笑死我

四眼妹 2008-01-18 09:10
希望小龍快啲冇事...回歸我地啦~!

sang 2008-01-18 09:17
好玩

barry 2008-01-18 10:47
你地 应该该名做临记咯!

海狗 2008-01-18 12:31

犬齒鮪 2008-01-18 13:49
邊個下毒系個菇個度?

muito 2008-01-18 15:15
我下次又參加埋可以嗎.

高比 2008-01-18 16:13
天氣凍燒雞翼要飲涼茶

kcu 2008-01-18 19:49

小龍 2008-01-19 11:03
我冇事啦!!!
~~~多謝大家關心~~~
特別係嫻嫻~肥仔~呀牛~~重有我的mama~baba~同其他FD~> <"
死肥仔~~唔好再叫我食金針菇~~~-v-''

dacky 2008-01-19 13:38
引用第11樓犬齒鮪2008-01-18 13:49發表的“”
邊個下毒系個菇個度?

咪係 , 搞到小龍要洗胃..........  

OK-vong 2008-01-19 14:37
dsfdsfsdf

Ar保 2008-01-20 04:51
笑q死我

洛lok 2008-01-20 22:57
po我玉照上網
係唔係應該要比番板權費我呢 ?

by : miko

洛lok 2008-01-20 23:01
有雞比 ....................................................菇食

洛lok 2008-01-26 11:56
我想問呢
點解我copy唔到d相
變左死圖

miko

dacky 2008-01-26 13:58
lok 哥 , 你想囉相我比個original size 你仲好啦 , 幾時要話我知 ~ ^^

dacky 2008-01-26 14:09
引用第21樓洛lok2008-01-26 11:56發表的“”
我想問呢
點解我copy唔到d相
變左死圖

miko

可能網站問題啦 , 你要係個交談窗 ,檔名後面加上 .jpg 就得傢啦 ~

东平渔客 2008-08-30 17:04

查看完整版本: [-- 獵人仔BBQ同樂夜 --] [-- top --]